Yandex Metrica

Sınırda Rusları durdurmayı başardılar: Kırım'a yağmur gibi İHA düştü, rafineriler yine patladı

Sınırda Rusları durdurmayı başardılar: Kırım'a yağmur gibi İHA düştü, rafineriler yine patladı

Belgorod sınırından Ukrayna topraklarına yeni cephe açarak taarruz başlatan Rus ordusu, 10 kilometre derinliğe kadar ilerleyebildi. Ukrayna birlikleri Harkov istikametinde Rusları durdurmayı başardı. Bu esnada 100'den fazla kamikaze İHA, Kırım'daki askerî üsleri ve Rus topraklarındaki petrol üretim tesislerini vuruyordu. 

Dünya

20.05.2024, 18:28

Ukrayna birlikleri ülkenin kuzeydoğusundaki Belgorod sınırından Harkov yönüne doğru taarruz halindeki Rus ordusunu durdurmayı başardı. 30 bin askerle sınırı geçen ve 10'dan fazla yerleşim yerini ele geçiren Ruslar, günde ortalama 1500 personelin savaş dışı kaldığı bölgede daha fazla ilerleyemedi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenski, Rus birliklerinin saldırılar sırasında bazı ceplerde en fazla 10 kilometre derinliğe kadar ilerleyebildiğini söyledi. 

Lyptsi ve Vovchansk bölgelerinde yoğunlaşan çatışmalar sonrasında Rusların, bulundukları mevzilerden geri çekilmekte oldukları belirtiliyor. 

Bölgede birinci ve ikinci savunma hatlarını ordunun inşa ettiğini, üçüncü hattın ise yerel unsurlarca yapıldığını söyleyen Zelenski, "İlerlemelerin en derin noktası 10 kilometre. Bazı bölgelerde taarruz durdu" dedi. 

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan uyarı: 'Gazze gibi oluruz' KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan uyarı: 'Gazze gibi oluruz' Haberi Görüntüle

ZELENSKİ: İHTİYACIN ANCAK 4'TE 1'İNE SAHİBİZ

Bölge savunmasının istikrar kazandığını kaydeden Zelenski, Rus taarruzunun taktiksel olduğunu ve tehlikeli bir risk arz etmediğini ileri süren Amerikan kaynaklarını doğrulamış oldu. 

Bölgede hava savunma sistemi eksikliğine dikkat çeken Zelenski, gerekli sistemlere sahip olmaları halinde Rusların sınırı dahi geçemeyeceklerini belirtti. 

Ukrayna genelinde ihtiyaç duyulan hava savunma kapasitesinin ancak yüzde 25'ine sahip olduklarını kaydeden Zelenski, "Onlar kendi topraklarından bizim ülkemize her türlü silahı ateşleyebiliyor. Bu, Rusya'nın sahip olduğu en büyük avantajdır. Rusya topraklarında bulunan sistemlere Batı silahlarıyla hiçbir şey yapamayız" diye konuştu. 

Bu ifadelerle, ABD ve Avrupa yardımlarının Rus topraklarına saldırılar için kullanılmayacağı mesajını veren Zelenski, derin hedefleri vurmakta Ukrayna üretimi sistemlerin kullanılacağına işaret etti. 

Merih Demiral'ın sevincini hazmedemediler: Almanya'dan bir skandal karar daha Merih Demiral'ın sevincini hazmedemediler: Almanya'dan bir skandal karar daha Haberi Görüntüle

KAMİKAZE İHA'LAR SAĞANAK OLDU YAĞDI

Nitekim 2 yılı aşkın savaş süresince Kırım'a ve Rusya topraklarının derinliklerine en kapsamlı hava operasyonları 16 Mayıs-18 Mayıs arasında gerçekleşti. Ukrayna insansız hava araçları Rusya'daki birçok askeri tesise saldırı düzenledi; Kırım'da pek çok hedefin üzerinde patladı. 

Kiev basınına konuşan bir istihbarat kaynağı, kamikaze İHA'ların işgal altında bulunan Kırım'ın Sivastopol limanını ve Rusya'nın Krasnodar oblastındaki Novorossiysk kentini vurduğunu kaydetti. Kırım'a yönelik yoğun saldırılar Sivastopol'deki elektrik santralini de patlatınca yarımada büyük ölçüde elektriksiz kaldı. 

Saldırıları doğrulayan Rusya Savunma Bakanlığı, 100'den fazla hava aracının savunma sistemleriyle imha edildiğini kaydetti.

Ukrayna İHA'ları Rusya'nın Rostov ve Tula kentlerindeki petrol üretim tesislerini de hedef alırken, bu saldırılardan bazıları saniye saniye kaydedildi. 

Netanyahu'yu korku sardı! ABD'ye gidiyor: Kim seçilirse seçilsin bizim müttefikimiz olacak! Netanyahu'yu korku sardı! ABD'ye gidiyor: Kim seçilirse seçilsin bizim müttefikimiz... Haberi Görüntüle

PUTİN "HEDEFİMİZ HARKOV DEĞİL" DEDİ AMA...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus birliklerinin sınırdaki taarruzunda başarı sağlandığını iddia ederek 'bugün itibariyle' Harkov şehrini alma gibi bir planlarının bulunmadığını söyleldi.

Rus saldırısını durdurduklarını söyleyen Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski ise mevcut taarruzun yaşanabilecek birçok saldırı dalgasının sadece ilk aşaması olabileceğine dikkat çekti. 

Kırım'daki Belbek Hava Üssü'nü gösteren uydu fotoğrafları tahribatın boyutunu ortaya koydu.

Bu arada birkaç gün önce Kırım'ın Belbek Hava Üssü'ne yönelik HIMARS füzeleriyle yapılan saldırıda bir adet S-400 bataryasıyla birlikte 2 adet Su-27 uçağı imha edildi.

Aynı zamanda bir adet Su-30 ve bir adet MiG-31 uçağı da ağır hasar aldı. Sivastopol, Simferopol, Canköy ve Hvardiske'de yoğun patlamalar rapor edilirken bölgedeki Ukrayna yanlısı Kırım sakinleri, çok sayıda mühimmat deposunun patlatıldığını kaydediyor. 

 

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading