Yandex Metrica

Mossad'ın eski yetkilisinden itiraf: İsrail Gazze savaşını kaybetti ekonomi çöküyor

Mossad'ın eski yetkilisinden itiraf: İsrail Gazze savaşını kaybetti ekonomi çöküyor

Gazze'nin güneyinde yer alan Refah'a geniş kapsamlı saldırı hazırlığı yapan İsrail, dünya kamuoyunun ateşkes çağrılarına kulağını tıkarken Mossad eski Başkan Yardımcısı Ram Ben Barak'dan çok konuşulacak bir itiraf geldi. Mossad Başkan Yardımcısı Ram Ben Barak, "Gazze'deki savaşın yararsız olduğunu, ülkesinin savaşı kaybettiğini ve ülke ekonomisinin çöktüğünü" söyledi.

Dünya

21.05.2024, 20:55

Dünyanın gözü önünde eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atan İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ediyor. Hedef gözetmeksizin her yeri bombalayan İsrail ordusu, 36 bine yakın masum Filistinliyi katlederken 79 binden fazla kişi de yaraladı. Gazze'nin güneyinde yer alan Refah'a geniş kapsamlı saldırı hazırlığı yapan İsrail, dünya kamuoyunun ateşkes çağrılarına kulağını tıkarken Mossad eski Başkan Yardımcısı Ram Ben Barak'dan çok konuşulacak bir itiraf geldi.

İsrail Dış İstihbarat Servisi Mossad'ın 2009-2011 yılları arasında Başkan Yardımcısı, 2021-2022 yılları arasında da İsrail Meclisi Güvenlik ve Dışişleri Komitesi Başkanı olarak görev yapan Ben Barak İsrail devlet radyosuna açıklamalarda bulundu.

Rusya'dan Ermenistan'a NATO tehdidi! Batı'ya eğiminiz Kafkasya'yı istikrarsızlaştırıyor Rusya'dan Ermenistan'a NATO tehdidi! Batı'ya eğiminiz Kafkasya'yı istikrarsızlaştırıyor Haberi Görüntüle

''SAVAŞI KAYBEDİYORUZ''

Ben Barak, "Bu, hedefi olmayan bir savaş ve bunu açıkça kaybediyoruz." diyerek İsrail ordusunun daha önce savaştığı bölgelerde tekrar savaşmaya geri dönmek zorunda kaldığını ve bu durumun daha fazla kayıp yaşanmasına yol açtığını belirtti.

İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırılarını değerlendiren Ben Barak, şunları kaydetti;

"Filistinli gruplar her gün İsrail askerlerinin öldürüldüğünü, yaralandığını, askeri araçların imha edildiğini duyuruyor ve bazı operasyonlarını belgeleyen video klipler yayınlıyor." 

Türkiye Karadeniz'de idareci konumda! Rusya'dan çarpıcı Türkiye açıklaması Türkiye Karadeniz'de idareci konumda! Rusya'dan çarpıcı Türkiye açıklaması Haberi Görüntüle

''EKONOMİ ÇÖKÜYOR''

Eski Mossad Başkanı Ben Barak şöyle devam etti:

"Uluslararası sahnede de kaybediyoruz. ABD ile ilişkilerimiz ciddi bozulmaya sahne oluyor. Gazze savaşını kaybettik ve İsrail ekonomisi çöküyor."

Ölümle pençeleşiyordu: Biden'dan Kovid-19 sonrası ilk kare Ölümle pençeleşiyordu: Biden'dan Kovid-19 sonrası ilk kare Haberi Görüntüle

100 FARKLI ASKERİ ARAÇ HEDEF ALINDI

Bilindiği üzere Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları bugün, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah şehrinin doğusunda, düzenlediği saldırılarda 15 İsrail askerinin öldürüldüğünü duyurmuştu.

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde de dün yaptığı açıklamada ise şu ifadeleri kullanmıştı;

"Son 10 gün içinde Kassam mensupları, savaşın tüm cephelerinde Siyonistlere ait tanklar, personel taşıyıcılar ve buldozerler dahil olmak üzere 100 farklı askeri aracı hedef aldı." 

 

Habere Tepki Ver

4

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading