Yandex Metrica

Gazze'de savaş sonrası neler olacak? ABD ve Arap ülkelerinin iki aşamalı planı ortaya çıktı

Gazze'de savaş sonrası neler olacak? ABD ve Arap ülkelerinin iki aşamalı planı ortaya çıktı

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları acımasızca devam ederken ABD ve Arap ülkelerinin ertesi gün planı ortaya çıktı. İki aşamlı plana göre; Filistin Yönetimi Gazze'ye dönecek.

Dünya

21.05.2024, 17:35

ABD başta olmak üzere birçok ülkenin desteğini arkasına alarak Gazze'de eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atan İsrail'in saldırıları acımasızca devam ederken ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın Nisan ayında Riyad'da düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu çerçevesinde bir araya geldiği, Suudi Arabistan, Ürdün, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar ve Filistin dışişleri bakanları ile yaptığı toplantının detayları ortaya çıktı.

Elon Musk ABD seçimlerinde tarafını belli etti! Başkanlık seçimlerinde 45 milyon dolarlık bağış yapacak! Elon Musk ABD seçimlerinde tarafını belli etti! Başkanlık seçimlerinde 45... Haberi Görüntüle

İKİ AŞAMALI PLAN  ORTAYA ÇIKTI

Al-Ahkbar'ın Lübnanlı yayın organına ulaşan bir belgeye dayandırdığı haberine göre bakanlar toplantıda aylardır abluka altında olan ve yoğun bombardımana tutulan Gazze'deki savaş sonrası neler olacağını masaya yatırdılar. Söz konusu belgeye göre, iki aşamalı 'ertesi gün' planı, kalıcı bir barış süreci ve İsrail ile Suudi Arabistan arasındaki ilişkilerin normalleşmesiyle sonuçlanacak.

Bakü'de bağımsızlık kongresi! Fransız sömürgesinden kurtulmak isteyen ülkeler Azerbaycan'da buluşuyor Bakü'de bağımsızlık kongresi! Fransız sömürgesinden kurtulmak isteyen ülkeler Azerbaycan'da buluşuyor Haberi Görüntüle

FİLİSTİN YÖNETİMİ GAZZE'YE DÖNECEK

Planın ilk aşamasında ateşkesin sağlanması hedefleniyor. Filistin devletinin uluslararası alanda tanınması için gerekli ön şartların yerine getirilmesi düşünülüyor. Ayrıca İsrail'in Filistin Yönetimi'nin Gazze Şeridi'ne dönmesini kabul etmesi planlanıyor.

Filistinli tutukluların serbest bırakılması karşılığında Hamas'ın elindeki rehinelerin serbest bırakması ve Gazze Şeridi'nin yeniden inşası için yeni bir hükümetin kurulmasının öngörüyor.

Gazze'de acı bilanço: Son 10 günde 561 Fİlistinli hayatını kaybetti! Gazze'de acı bilanço: Son 10 günde 561 Fİlistinli hayatını kaybetti! Haberi Görüntüle

İKİNCİ AŞAMADA NELER VAR?

Riyad'da düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu çerçevesinde bir araya gelen bakanların toplantısında ikinci aşamada neler yapılacağı da ele alındı. İkinci aşamada ise İsrail-Suudi normalleşmesini de içeren bir barış sürecinin başlatılacağı ve Gazze'nin rehabilitasyon ve yeniden inşasına başlanacağı belirtiliyor.

Habere Tepki Ver

1

0

2

0

0

0

2

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading