Yandex Metrica

İsrail Savaş Kabinesi dağılıyor! Benny Gantz, Netanyahu'yu hükümetten çekilmekle tehdit etti: Netanyahu'dan jet cevap

İsrail Savaş Kabinesi dağılıyor! Benny Gantz, Netanyahu'yu hükümetten çekilmekle tehdit etti: Netanyahu'dan jet cevap

İsrail Savaş Kabinesi Üyesi Benny Gantz, Başbakan Netanyahu'ya 8 Haziran'a kadar süre verdi. Netanyahu'dan bazı taleplerde bulunan Gantz, Gazze'nin İsrail saldırıları sonrasındaki idaresine ilişkin bir planın 8 Haziran'a kadar onaylanmaması halinde liderliğini yaptığı Ulusal Birlik Partisinin hükümetten çekileceğini söyledi.

Dünya

20.05.2024, 09:32

İsrail'in ölüm makinaları Gazze'yi yakıp yıkarken Filistin direniş hareketi Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın verdiği onurlu mücadele İsrail hükümetinde tartışmalara neden oluyor. Gerek Kassam Tugayları'nın verdiği mücadele gerekse de İsrail iç kamuoyunda esir yakınlarının başını çektiği gösteriler, İsrail hükümetinde ayrılıklara ve ordu ile hükümet arasında anlaşmazlıklara sebebiyet veriyor. Daha önce pek çok defa anlaşmazlık yaşayan Başbakan Binyamin Netanyahu ile Savaş Kabinesi Üyesi Benny Gantz arasında yeni bir tartışma daha başladı. 

İsrail Savaş Kabinesi Üyesi Benny Gantz, düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalar yaptı. Başbakan Netanyhau'nun Gazze politikasını eleştren Gantz, birtakım taleplerde bulundu.

Gantz, Netanyahu'ya seslenerek şu taleplerde bulundu:

-İsrailli esirlerin geri getirilmesi, -Gazze'deki Hamas yönetiminin devrilerek buranın askerden arındırılması,

-Gazze'de ortak bir ABD, Avrupa, Arap ve Filistin yönetiminin kurulması, 

-Tahliye edilen kuzeydeki İsraillilerin evlerine geri getirilmesi, 

-Suudi Arabistan ile normalleşmenin desteklenmesi.

Gantz ayrıca Netanyahu'ya 8 Haziran'a kaar süre vererek bu tarihe kadar Gazze'nin idaresine ilişkin bir planın onaylanmaması halinde partisini hükümetten çekeceğini söyledi. 

Dünya'ya dönen astronottan şoke eden açıklama: Görmemem gereken bir şey gördüm! Dünya'ya dönen astronottan şoke eden açıklama: Görmemem gereken bir şey... Haberi Görüntüle

NETANYAHU'DAN CEVAP: "YENİLGİ ANLAMINA GELİR"

İsrail Başbakanı Netanyahu, Benny Gantz'ın Gazze’deki saldırılar sonrasına ilişkin plan onaylanmazsa partisinin hükümetten çekileceğine yönelik açıklamasına tepki gösterdi. Gantz'ın sunduğu şartların İsrail'in yenilgisi anlamına geldiğini söyleyen Netanyahu, Gantz’ın öne sürdüğü şartların İsrail’in Gazze’deki saldırılarının sona ermesi, İsrail’in yenilgisi, esirlerin çoğunun terk edilmesi ve "Hamas’ın sağlam kalması ve bir Filistin Devleti'nin kurulması" anlamlarına geldiğini savundu.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading