Yandex Metrica

Dev balinanın içinden hazine fışkırdı: Değeri dudak uçuklattı

Dev balinanın içinden hazine fışkırdı: Değeri dudak uçuklattı

Kanarya Adaları'nda sahile vuran ölü bir balinanın içerisinden hazine çıktı. Balinanın neden öldüğü incelenirken kalın bağırsağından değeri tam 500 bin Avro olan ambergris çıktı.

Dünya

20.05.2024, 15:21

İspanya'da bulunan Kanarya Adaları'ndaki bir sahile ölü bir balina vurdu. Las Palmas Üniversitesi Hayvan Sağlığı ve Gıda Güvenliği Enstitüsü Başkanı Fernandez Rodríguez, balinanın neden öldüğünü araştırırken balinanın içerisinde hazine buldu.

Balinanın sindirim sorunu yaşadığından dolayı öldüğünü düşünen Rodriguez, kalın barsağını incelerken sert bir cisim hissederek araştırmalara başldaı. 60 santimetre çapında 9,5 kilogram ağırlığında bir taş bulduğunu söyleyen Rodriguez'in elindekinin değerini bilenler gözlerine inanamadı.

Kanarya Sahilleri'ne vuran ölü bir balina.

Vur F-16'yı kap parayı! Moskova'dan dev kampanya: Savaş uçağı düşüren parayı cebe indirecek Vur F-16'yı kap parayı! Moskova'dan dev kampanya: Savaş uçağı düşüren... Haberi Görüntüle

ELİNDEKİNİN AMBERGRİS OLDUĞUNU BİLMİYORLARDI

Tam 500 bin Avro değerinde olduğu bilinen ambergrisi gören Rodriguez gözlerine inanamadı. O anları, ''Çıkardığım şey yaklaşık 50-60 santimetre çapında ve 9,5 kilogram ağırlığında bir taştı.'' ifadeleriyle anlatan Rodriguez, ''Dalgalar balinanın üzerinden geçiyordu. Sahile döndüğümde herkes beni izliyordu ama elimdeki şeyin bir ambergris olduğunu bilmiyorlardı.'' dedi.

Ambergris

Sınır hattına dair çarpıcı yorum: Türk ordusu müdahale etmeseydi şimdi başka bir harita vardı Sınır hattına dair çarpıcı yorum: Türk ordusu müdahale etmeseydi şimdi... Haberi Görüntüle

DENİZDE YÜZEN ALTIN

Yüzen altın olarak da bilinen ambra veya gri kehribar, ispermeçet balinalarının sindirim sisteminde üretilen katı bir maddedir. Yüzyıllardır parfümcülerin kutsal kâsesi olmuştur. Balinada bulunan miktar tam 500.000 Avro değerinde.

Ambergris sandal ağacı gibi bir kokuya sahiptir, ancak aynı zamanda parfümlerin kokusunu uzun süre stabilize eden ve koruyan kokusuz bir alkol olan ambergris içerir, bu nedenle parfümcüler arasında popülerdir. Balinalar büyük miktarlarda kalamar ve mürekkep balığı yer, bunların çoğu sindirilemez ve kusmayla sonuçlanır. Ancak bunların bir kısmı kalır ve yıllar içinde balinanın bağırsaklarında birleşerek gri ambergris oluşturur.

Bu bazen dökülür, bu yüzden ambergris genellikle denizde yüzer halde bulunur. Ancak bazen, La Palma'daki balinanın durumunda olduğu gibi, o kadar büyür ki bağırsağın delinmesine ve balinanın ölmesine neden olur.  ABD, Avustralya ve Hindistan'da balina avcılığı yasağının bir parçası olarak gri amberjack ticareti yasaklanmıştır.

Habere Tepki Ver

7

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading