Yandex Metrica

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasını dolandırarak büyük ödülü aldı: 192 kez öksürmese kimse şüphelenmeyecekti!

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasını dolandırarak büyük ödülü aldı: 192 kez öksürmese kimse şüphelenmeyecekti!

İngiltere'de yayımlanan Kim Milyoner Olmak İster yarışmasına katılan İngiliz Binbaşı Charles Ingram, programı dolandırarak 1 milyon poundın sahibi oldu. Daha önce 3 kez yarışmadan ödül alan eski asker, 192 kez öksürmese programı dolandırdığı fark edilmeyecekti.

Gündem

16.05.2024, 14:33

İngiliz eski Binbaşı Charles Ingram, Kim Milyoner Olmak İster yarışmasını dolandırmaya kalkıştı. Daha önce programa 3 kez katılım gösteren eski binbaşı, 32 bin pound (1 milyon lira) değerinde ödül kazanmıştı.

2001 yılında tekrardan programa katılan Ingram ilk 15 soruyu çok zorlanarak cevapladı ve 3 joker hakkını burada kullandı. Son soruya kadar takılmadan inanılmaz bir performans ile doğru yanıt veren eski binbaşı 1 milyon poundluk soruya kadar gitti. 1 milyon poundluk soru ise, 'Bir rakamın ardından gelen yüz sıfır hangi isimle bilinir?' oldu.

Cevaplar arasında 'Googol', 'Megatron', 'Gigabit' ve 'Nanomole' seçenekler yer alırken Ingram, cevabı 'Googol' olarak düşündü fakat kısa süre içerisinde fikrini değiştirdi. Oldukça şüpheli davranışlar sergileyen yarışmacı Googol cevabını vererek 1 milyon poundın sahibi oldu. Fakat ters giden şeyler vardı.

Samsun 19 Mayıs Zeynep Bastık konseri başlama saati | Konser saat kaçta, nerede başlayacak? Samsun 19 Mayıs Zeynep Bastık konseri başlama saati | Konser... Haberi Görüntüle

PROGRAMI DOLANDIRARAK BÜYÜK ÖDÜLÜ ALDI

Charles, son soruda da cevaplari sürekli tekrarlıyor, birilerine bir şey anlatmaya çalışıyor gibiydi. 2001 yılında programı sunan Chris Tarrant, Ingram'ın ikramiyeyi kazanmasının ardından nasıl dolandırıcılık planı olduğunu şu ifadeler ile anlattı;

"Onları tebrik etmek için Ingram'ların soyunma odasına gittim. Binbaşı bana soyunma odasından çıkıp defolup gitmemi çok sert bir şekilde söyledi. Ellerinde büyük bir şişe şampanyayla onları görmeye gittim ama büyük bir tartışma yaşıyorlardı. 'Şimdi, kim olduğunuz ve bir çift olarak ne kadar mutsuz olabileceğiniz önemli değil, hele az önce 1 milyon pound kazandıysanız. Kesinlikle kutlama havasında olursunuz, öyle değil mi?"

Tesla Model Y teslimleri gecikecek mi? Ucuz Tesla Model Y Türkiye sipariş teslimleri ne zaman başlayacak? Tesla Model Y teslimleri gecikecek mi? Ucuz Tesla Model Y... Haberi Görüntüle

192 KEZ ÖKSÜRMESİ ONU ELE VERDİ...

Yapım ekibi kasetleri şüpheli davranışlar sonucunda incelemeye başladı. Yarışmacı Tecwen Whittock'un oturduğu yerden gelen farklı bir öksürük sesi keşfedildi. Whittock, doğru cevabı belirtmek için yüksek sesle öksürmüş, yanlış cevabında duyacağı şekilde sümkürmüştü. Bu şekilde stüdyoda toplamda 192 kez öksürük sesi kaydedildi.

Skandal ortaya çıkınca polis çağrıldı ve Southwark Kraliyet Mahkemesi tarafından yargılandı. Duruşma sırasında jüri üyeleri Ingram'ın gösterinin video kasetinin haksiz şekilde manipüle edildiğini dinledi. Charles ve eşi Diana'ya 18 ay hapis cezası verildi.

Yorumlar (0)

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Gündem


Loading