Yandex Metrica

ABD'li senatörlerden UCM'ye İsrail tehdidi: Sizi ve ailelerinizi hedef alırız

ABD'li senatörlerden UCM'ye İsrail tehdidi: Sizi ve ailelerinizi hedef alırız

İsrail'in soykırımcı yetkilileri hakkında Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden (UCM) tutuklama kararı çıkması beklenirken İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu  olası karar öncesinde ABD'li dostlarına sığındı. ABD'li senatörler ise Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne açık tehdit içeren bir mektup gönderdi. 

Dünya

11.05.2024, 01:50

ABD, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden (UCM) soykırımcı İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve diğer yetkililer hakkında çıkması beklenen tutuklama kararını engellemek için elinden geleni yapıyor. ABD'li senatörler UCM yetkililerini tehdit eden bir mektup gönderdi. 

Terör devleti İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği soykırım saldırılarında 24 binden fazlası kadın ve çocuk 34 bini aşkın Filistinli öldü.

Gazze Şeridi'ndeki insani felaket ve yıkım karşısında İsrail, Uluslararası Adalet Divanı'nda "soykırım" suçlamasıyla yargılanıyor.

Polonya Başbakanı Tusk için önlem: Koruma sayısı artırılıyor Polonya Başbakanı Tusk için önlem: Koruma sayısı artırılıyor Haberi Görüntüle

"UCM, NETANYAHU HAKKINDA TUTUKLAMA KARARI ÇIKARABİLİR"

İsrail basını, Tel Aviv ve Washington yönetimlerinin İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve diğer İsrailli bakanlar hakkında Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin (UCM) tutuklama emri çıkarmasını engellemeye çalıştığını ileri sürdü.

İsrail'in en büyük destekçisi ABD'de ise yaşananlar sonrasında yeni bir skandal ortaya çıktı.

Avrupa, Çin eksenine kayıyor: ABD'yi kızdıracak adım Macron ve Xi Jinping'den geldi... Avrupa, Çin eksenine kayıyor: ABD'yi kızdıracak adım Macron ve Xi... Haberi Görüntüle

ABD'Lİ SENATÖRLER UAD'I TEHDİT ETTİ: SİZİ HEDEF ALIRIZ

12 ABD’li Senatörün, Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne yazdığı tehdit mektubu ortaya çıktı.

Gazeteci Yunus Paksoy'un Zeteo isimli haber sitesine dayandırdığına göre; Senatörler, Netanyahu’ya yakalama kararı çıkarılmaması için çeşitli tehditler savurdu.

"Eğer İsrail hükümet yetkililerinin tutuklanması için emir çıkarırsanız bunu yalnızca İsrail'in egemenliğine değil, ABD'nin egemenliğine yönelik bir tehdit olarak da yorumlayacağız." ifadelerinin yer aldığı mektupta, "İsrail'i hedef alırsanız, biz de sizi hedef alırız." denildi.

Hamas Siyasi Büro Üyesi Rişk: İsrail müzakereleri Refah'ı işgal etmek için bir kılıf olarak kullanıyor Hamas Siyasi Büro Üyesi Rişk: İsrail müzakereleri Refah'ı işgal etmek... Haberi Görüntüle

"ABD'YE GİRİŞ YASAĞI GETİRİRİZ"

Hakimlere "Uyarıldınız" tehdidi yapılan metinde, "Amerika'nın ICC'ye (Uluslararası Ceza Mahkemesi) verdiği tüm desteği sona erdirecek, çalışanlarınıza ve ortaklarınıza yaptırım uygulayacak ve sizi ve ailelerinizi Amerika Birleşik Devletleri'ne girişten men edeceğiz." ifadeleri yer aldı.

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Dünya


Loading