Yandex Metrica

Kral hastaneye kaldırıldı: Sağlığıyla ilgili endişe büyüyor: Tıbbı testlere sokulacak

Kral hastaneye kaldırıldı: Sağlığıyla ilgili endişe büyüyor: Tıbbı testlere sokulacak

Suudi Arabistan Devlet haber ajansı SPA'nın haberine göre , Suudi Arabistan Kralı Salman bin Abdülaziz, "yüksek ateş ve eklem ağrısı" nedeniyle bugün tıbbi testlere tabi tutulacak. Testler Cidde'deki Al Salam Sarayı'ndaki kraliyet kliniğinde yapılacak.

Dünya

20.05.2024, 09:23

Devlet ajansından yapılan açıklamaya göre, Kral Selman'ın “yüksek ateş ve eklem ağrılarından muzdarip olduğu” belirtilirken, “Kral'ı tedavi eden sağlık ekibi, durumunu teşhis etmek ve sağlığından emin olmak için bazı testler yapmaya karar verdi" denildi.

Hatırlanacağı üzere 88 yaşındaki kral Nisan ayında rutin kontrol için hastaneye kaldırılmıştı. Öte yandan Kral Selman 2015'ten beri tahtta olmasına rağmen, oğlu 38 yaşındaki Muhammed bin Selman 2017'de veliaht prens ilan edildi.

Yunanistan'dan skandal karar! Batı Trakya Türkleri tepki gösterdi: 'Lozan Antlaşması'na aykırı' Yunanistan'dan skandal karar! Batı Trakya Türkleri tepki gösterdi: 'Lozan Antlaşması'na... Haberi Görüntüle

KRALIN SAĞLIĞI ENDİŞE YARATIYOR

Dünyanın en büyük ham petrol ihracatçısı olan Suudi Arabistan, yıllardır Kral Selman'ın sağlığıyla ilgili spekülasyonları bastırmaya çalışıyor. Riyad, 2017 yılında Kral'ın Prens Muhammed lehine tahttan çekilmeyi planladığına dair haberleri ve artan spekülasyonları reddetti.

Kral Selman 2020 yılında safra kesesini aldırmak için ameliyat oldu. Ayrıca mart 2022'de devlet medyasının “başarılı tıbbi testler” olarak tanımladığı testlerden geçmek ve kalp pilini değiştirmek üzere hastaneye yatırıldı.

Kral Selman Nisan 1955'te Kral Suud tarafından bakan rütbesiyle Riyad belediye başkanı olarak atanmış, 5 Aralık 1960'ta istifa etmişti. 1963'ten 2011'e kadar Riyad valisi olarak görev yapan Selman, 2015 yılında Suudi Arabistan tahtının başına geçti. 

 

Habere Tepki Ver

0

0

1

1

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading