Yandex Metrica

Türkiye'nin Venezuela ile olan yatırım anlaşması büyüyor: Maduro'dan onay çıktı

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, İstanbul'da imzalanan yatırım anlaşmasının Venezuela'daki onay sürecinin tamamlandığına dair belgeyi imzaladı.  

Dünya

21.05.2024, 19:01

Türkiye ile Venezuela arasında Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunması Anlaşması, İstanbul'da Venezuela Dışişleri Bakanı Yvan Gil ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan arasında 21 Temmuz 2023 tarihinde imzalanmıştı.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, haftalık düzenlenen ve televizyonda canlı yayınlanan 'Maduro ile daha fazla' isimli programına Türkiye'nin Karakas Büyükelçisi Aydan Karamanoğlu'nu davet etti.

Yunanistan Kıbrıs'taki Türk köyüne deniz üssü kuruyor: Anlaşmayı duyurdular Yunanistan Kıbrıs'taki Türk köyüne deniz üssü kuruyor: Anlaşmayı duyurdular Haberi Görüntüle

''DOSTUM CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A SELAMLARIMI İLETİYORUM''

Venezuela lideri Maduro, onay belgesini imzalamadan önce ''Dostum Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a selamlarımı iletiyorum'' diyerek şu ifadeleri kullandı:

Öncelikle kardeş Türkiye Cumhuriyeti ile ilişkilerimizi, yatırımlarımızı ve ticaretimizi daha ileri bir seviyeye taşıyacak ekonomik nitelikli bir belgeyi imzalamak üzereyim. Buradan dostum Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a selamlarımı iletiyorum. Bolivarcı Venezuela Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti arasında imzalanmış olan 'Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunması Anlaşması'nın onay belgesini imzalıyorum.

Belgeye imza attıktan sonra Büyükelçi Karamanoğplu'na söz veren Maduro şu ifadeleri kullandı;

İmzalanmıştır ve onaylanmıştır. Yayımlansın ve uygulansın. Venezuela'daki dostumuz Türkiye Büyükelçisinden Venezuela'daki yatırım, ticaret ve ekonomik entegrasyona ve bu belgeye ilişkin görüşlerini bizimle paylaşmasını rica ediyorum.

Ülkeye girişleri yasaklandı! İngiliz şirket yöneticilerine şok: Çizginizi değiştirin! Ülkeye girişleri yasaklandı! İngiliz şirket yöneticilerine şok: Çizginizi değiştirin! Haberi Görüntüle

''VENEZUELA'NIN YANINDAYIZ''

Büyükelçi Karamanoğlu 'Son derece' mutlu olduklarını belirterek, ''Bildiğiniz gibi, her alanda Venezuela'nın yanındayız. Kardeş ülkelerimiz arasındaki ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesi açısından bu anlaşma çok önemli olacak.'' ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

5

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading