Yandex Metrica

İsrail'i korku sardı: ABD ve İran'ın gizli toplantı yaptığını iddia etti!

İsrail'i korku sardı: ABD ve İran'ın gizli toplantı yaptığını iddia etti!

İsrail basını, ABD ve İran'dan temsilcilerin Umman'da gizli toplantı yaptığını iddia etti. Walla haber sitesinin iddiasına göre toplantı, Ortadoğu'da gerilimin kontrol altına alınması için yapıldı.  

Dünya

20.05.2024, 17:51

İsrail'de İbranice yayın yapan Walla haber sitesinin iddiasına göre, ABD ve İran temsilcileri Umman'da gizli toplantı gerçekleştirdi.

Adı açıklanmayan kaynağa dayandırılan haberde , "(14 Mayıs) Salı günü ABD ve İran Orta Doğu'daki gerilime ilişkin Umman'da gizli görüşmelerde bulundu" ifadesi kullanıldı.

Türk donanması Hint Okyanusu'na ilerliyor: Görevimiz korsan avı! Türk donanması Hint Okyanusu'na ilerliyor: Görevimiz korsan avı! Haberi Görüntüle

GİZLİ GÖRÜŞME Mİ YAPTILAR?

Yapılan gizli görüşmeye ABD tarafından Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Orta Doğu ve Kuzey Afrika Koordinatörü Brett McGurk ile İran Özel Temsilcisi Abram Paley'in katıldığı belirtilirken, İran tarafına ilişkin ise bilgi verilmedi.

Yapılan bu 'Gizli' görüşmenin Umman'da ocak ayında yapılan benzer bir toplantıdan bu yana iki taraf arasındaki ilk dolaylı müzakere olduğu belirtildi.

Dolaylı müzakerelerin Umman'ın arabuluculuğunda İran'In İsrail'e saaldırmasından yaklaşık 30 gün sonra gerçekleştiğine dikkat çekildi. ABD yönetimi Orta Doğu'daki krizin bölgesel bir savaşa dönüşmesini engellemeye çalıştığın belirtildi.

Gazze'de yeni katliam: Şehit ve yaralı sayısı giderek artıyor Gazze'de yeni katliam: Şehit ve yaralı sayısı giderek artıyor Haberi Görüntüle

ABD'NİN NÜKLEER ENDİŞESİ...

ABD'nin İran'ın bölgedeki vekilleri ve müttefikleri üzerinde önemli bir role sahip olduğu, bu gruplar arasında Hizbullah ve Kızıldeniz'de ABD gemilerine saldıran Yemen'deki Husilerin olduğu ifade edildi.

Görüşmelerde söz konusu saldırıların İran ve işbirlikçileri üzerinde ne gibi sonuçları olabileceğini belirten ABD, İran'ın nükleer programını ilerletmesinden de endişe duyduğunu dile getirdi.

Habere Tepki Ver

1

0

1

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading