Yandex Metrica

Ukrayna lideri Zelenski Batı'ya yalvardı: İsrail'e verdiğiniz desteği bize de verin!

Ukrayna lideri Zelenski Batı'ya yalvardı: İsrail'e verdiğiniz desteği bize de verin!

Rusya-Ukrayna savaşında batılı devletlerin sınırsız yardımını alan Zelenski, İran-İsrail gerilimini kıskandı. Zelenski batılı ülkelerden askeri yardımların artırılmasını talep etti.

Dünya

29.04.2024, 10:18

24 Şubat 2022 tarihinde başlayan Ukrayna-Rusya savaşı, İran-İsrail geriliminin gölgesinde kaldı. Savaşın başladığı günden itibaren batılı müttefiklerinden adeta 'Yardım dilenen' Ukrayna lideri Zelenski, İran-İsrail geriliminde verilen desteği kıskandı.

Zelenski, İsrail'e verilen desteğin Ukrayna'ya da verilmesini talep etti. Ukrayna lideri açıklamasında, ''Özgür dünya, İsrail'i savunarak böyle bir birlikteliğin sadece mümkün değil, aynı zamanda yüzde 100 etkili olduğunu da kanıtladı'' ifadelerini kullandı.

Batılı ülkelerden siyasi irade göstermelerini isteyerek, ''Aynı şey, İsrail gibi NATO üyesi olmayan Ukrayna'yı terörden korumak için de mümkün'' dedi.

Ölme garantili yeni akıma tepkiler büyüyor! 92 milyon kez izlenen video hakkında yetkililerden uyarı! Ölme garantili yeni akıma tepkiler büyüyor! 92 milyon kez izlenen... Haberi Görüntüle

ZELENSKİ, İRAN-İSRAİL GERİLİMİNİ KISKANDI

Ukrayna lideri Zelenski, 13 Nisan'ı 14 Nisan'a bağlayan gece İran'ın İsrail topraklarına kamikaze İHA, seyir füzesi ve balistik füze ile yaptığı saldırılarda ABD ve İngiltere'nin İsrail'e verdiği desteği kıskandı. Aynı desteğin Ukrayna'ya da verilmesini talep etti.

Habere Tepki Ver

0

1

1

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Loading