Yandex Metrica

Geciken silah sevkiyatı Zelenski'yi telaşlandırdı: NATO vurgusuyla yeni yardımlar istedi

Geciken silah sevkiyatı Zelenski'yi telaşlandırdı: NATO vurgusuyla yeni yardımlar istedi

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Rusya'nın yeni bir saldırıya hazırlandığını iddia ederek silah sevkiyatının gecikmesinin onlara yaradığını ifade etti. Zelenski, "Bu nedenle hızlı bir şekilde sevkiyatın yapılması, cephe hattında istikrarın sağlanması anlamına geliyor." dedi.

Dünya

30.04.2024, 11:45

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, temaslarda bulunmak üzere başkent Kiev'e gelen NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile bir araya geldi. Görüşme sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Zelenski, başta ABD olmak üzere ortaklarından silah sevkiyatı yapılmasını beklediklerini ifade etti. Silah sevkiyatının geciktiği her günün Rusya'yı sevindirdiğine vurgu yapan Zelenski, Rus ordusunun bu gecikmeden faydalandığını söyledi. Silah sevkiyatının ivedilikle kendilerine ulaştırılması gerektiğinin altını çizen Ukrayan Devlet Başkanı, bu yolla cephe hattında istikrarı sağlayabileceklerini savundu. Zelenski, "155 kalibrelik toplar, uzun menzilli silahlar ve başta Patriot sistemleri olmak üzere hava savunması. Bunlar, ortaklarımızın sahip olduğu ve şimdi Ukrayna'da Rusya'nın terör hırslarını yok etmek için çalışması gereken şeylerdir. Rus ordusu yeni saldırı eylemlerine hazırlanıyor. Müttefiklerimizle birlikte Rus saldırılarını bozmalıyız." dedi.

Rehineleri kurtarmak yerine yapay zaferi seçti: Eski başbakandan Bibi'ye sert sözler: İşgal istemiyoruz Rehineleri kurtarmak yerine yapay zaferi seçti: Eski başbakandan Bibi'ye sert... Haberi Görüntüle

ZELENSKİ UMUTSUZ

Vladimir Zelenski, Ukrayna ordusuna destek sağlanması konusunda ışık göremediğini ifade ederek sürecin hızlanması gerektiğini tekrarladı. Temmuz ayında ABD'nin başkenti Washington'da düzenlenecek NATO zirvesini hatırlatan Zelenski, "Bu zirve ittifak için bir güç anı olabilir veya olmayabilir. İttifakın bir düşmanının, NATO'nun güçlenmesini veto edip edemeyeceğine orada karar verilecek. Bu karar Ukrayna konusunda veriliyor. Ukrayna NATO'ya katılma davetini hak ediyor." dedi.

İkili arasındaki görüşmede NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in Ukrayna'nın savunması için 5 yılda 100 milyar avro mali destek sağlayacak özel bir fon kurma girişimi de alındı. Zelenski, NATO ülkelerinin bu girişimi olumlu sonuçlandırabilecek kapasiteye sahip olduğunu söyledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading