Yandex Metrica

Sitede Ara

Rehineleri kurtarmak yerine yapay zaferi seçti: Eski başbakandan Bibi'ye sert sözler: İşgal istemiyoruz

Rehineleri kurtarmak yerine yapay zaferi seçti: Eski başbakandan Bibi'ye sert sözler: İşgal istemiyoruz

Dünyadan yükselen ateşkes seslerine kulak tıkayan Netanyahu'ya İsrail Eski Başbakanı Ehud Olmert'den sert açıklamalar geldi. "Netanyahu hükümeti rehineleri kurtarmak yerine Refah'ta yapay bir zafer elde etmeyi seçti" diyen Olmert, "Hükümeti değiştirip erken seçim yapmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Dünya

16.05.2024, 04:55

Mısır'ın başkenti Kahire'de ateşkes müzakereleri devam ederken, İsrail şok bir karar alarak Refah'a saldırı operasyonu düzenledi. Rehine ailelerinin büyük tepkisine neden olan bu adıma bir eleştiride İsrail eski Başbakanı Ehud Olmert'den geldi. 

Katıldığı canlı yayın programında İsrail hükümetinin Refah soykırımını değerlendiren Ehud Olmert, "6 milyon insanın yaşadığı Filistin topraklarını işgal etmeye devam etmek istemiyoruz. Netanyahu hükümeti rehineleri kurtarmak yerine Refah'ta yapay bir zafer elde etmeyi seçti." ifadelerini kullandı.

Son dakika... Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman'a suikast girişimi Son dakika... Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman'a suikast girişimi Haberi Görüntüle

REHİNELER YERİNE YAPAY ZAFER SEÇTİ

"İsrail hükümetini değiştirip erken seçim yapmak istiyoruz" diyerek sözlerine devam eden Olmert, "Netanyahu hükümetinin İsrail'in çıkarlarına hizmet etmeyen kararlar almasını engellemek ve İsrail kamuoyunu Netanyahu hükümetine karşı harekete geçirmek için çalışıyoruz. Günlük protestoların bir an önce hükümetin düşmesine yol açmasını umuyoruz. Anketler Netanyahu'ya güven eksikliğini açıkça gösteriyor" şeklinde konuştu.

Sözlerine devam eden Ehud Olmert, "Refah operasyonu rehinelerin kurtarılması amacına hizmet etmeyecek ve ters sonuçlara yol açacaktır. Askeri harekat tek başına rehinelerin kurtarılmasına yol açmayacak. Kahire müzakereleri anlaşmaya varmak için bir fırsattır." ifadelerini kullandı.

Batı Balkanlar Erdoğan diyor: En beğenilen liderler arasında 1 numara Batı Balkanlar Erdoğan diyor: En beğenilen liderler arasında 1 numara Haberi Görüntüle

"2008 YILINDA BARIŞ PLANI SUNDUM"

Çarpıcı açıklamalarına devam eden Ehud Olmert, "Abbas'a başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin devleti kurulmasını teklif ettim. 2008'de sunulan barış planı Kudüs'ün ortak bir yapıda yönetilmesini içeriyor. Filistinliler 2008'de barış planını kabul etme cesaretine sahip değildi. İsrail'de destek toplamak için Filistinlilerle bir barış planı sunmaya çalışacağım. İsrail'in tüm rehineler karşılığında savaşı durdurma isteğini göstermeliyiz" dedi.

Eski başbakan ayrıca, "ABD, Netanyahu'nun maceralarını desteklemeye ve onun gündemine hizmet etmeye hazır değil. ABD'nin silah sevkıyatını ertelemek Netanyahu'nun politikasına açık bir itirazdır" ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Loading