Yandex Metrica

Şok iddia: Mahkumlar savaşta canlı kalkan olarak kullanılıyor

Şok iddia: Mahkumlar savaşta canlı kalkan olarak kullanılıyor

Ukrayna basını son haftalarda Harkov'a çıkarma yapan Rus ordusu için akılalmaz bir iddia ortaya attı. Ukrayna doğusunda kısmî ilerleme kaydeden Rus ordusu, taarruz esnasında büyük kayıp veriyor. Ukrayna'ya göre ise Rusya cephe hattında mahkumları 'canlı kalkan' olarak kullanıyor.

Dünya

20.05.2024, 14:16

Savaş alanında ölü ve yaralı sayısı yarım milyona yaklaştığı ifade edilirken, Ukrayna'dan dünyayı şoke eden bir iddia ortaya atıldı. Ukrayna, Rus ordusunu sınır kasabası Vovchansk'taki mahkumları "canlı kalkan" olarak kullanmakla suçluyor.

Harkov bölgesindeki soruşturma dairesi başkanı Serhii Bolvinov tarafından Ukrayna kamu yayıncısına aktarılan bilgiye göre Rus ordusu bu bölgede 40'a yakın sivil esir aldı. İddialarıan devam eden Bolvinov esir alınan Ukraynalıları Rus ordusu bir bodruma hapsetti.

Harkov'daki durumu özetleyen Bolvinov, "Bu insanlar evlerini terk etmek istemedikleri için sonuna kadar tahliye etmek istemediler ama ayrılmak istediklerinde Ruslar onlara izin vermedi" ifadelerini kullandı.

Denizlerde dolaştı 150 yıl sonra kıyıya vurdu! Dünyanın en eski şişe mesajında yazanlar yürek burktu! Denizlerde dolaştı 150 yıl sonra kıyıya vurdu! Dünyanın en eski... Haberi Görüntüle

HARKOV YOK OLUYOR

Harkov'un kuzeydoğusundaki sınır kasabası şu anda yoğun çatışmalar yaşanmakta. Bölge valisi Oleh Synegubow Cuma günü yaptığı açıklamada, Rus ordusunun Vovchansk'i "tanklar ve toplarla" yok etmeye başladığını söyledi.

Orada kalmak sadece tehlikeli değil aynı zamanda imkansız diyen Synegubow, Vovchansk'taki Ukrayna ordusunun şehri kuşatmaya çalışan Rus birliklerine direnmeye devam ettiğini söyledi. Bir zamanlar 18 bin kişinin yaşadığı kentte yalnızca 200 sivil kalmıştı. Geri kalan sakinler çatışmalardan kaçtı.

Açıklanan verilere göre ölü-yaralı sayısının yarım milyona yaklaştığını ifade edilirken, Ruslar kayıp askerlerlerinin yerini Afrika'dan cepheye getirdiği paralı askerler ile dolduruyor. 

Ukrayna raporlarına göre Cumartesi günü kuzeydoğu Harkov bölgesindeki iki şehirde sivillere ateş açıldı. Ukraynalı savcılar, Rusya'nın bölgesel başkent Kharkiv'deki bir yerleşim bölgesine düzenlenen hava saldırısını olası bir savaş suçu olarak araştırdıklarını söyledi. Olayda 3'ü genç 6 sivil yaralandı. Moskova sivilleri hedef aldığı iddialarını reddediyor. Şubat 2022'de Ukrayna'nın işgalinden bu yana binlerce insan öldü ve yaralandı.

4 bin yıl önce inşa edildi! Bronz Çağı'ndan kalma dev gemi yeniden suya bırakıldı! 4 bin yıl önce inşa edildi! Bronz Çağı'ndan kalma dev... Haberi Görüntüle

11 BİN KM ÖTEDEN GELDİLER...

Geçtiğimiz günlerde değişre olan gizli belgelere göre, bir ay boyunca 25 dolara çalışan Güney Afrika ülkesi erkekleri daha yüksek maaş ve daha iyi bir ülke pasportu için 11 bin km ötedeki savaşa kan dökmeye geldiği aktarılmıştı.

BBC'nin aktardığı habere göre, Rus ordusunun Küba vatandaşlarını silah altına aldığı duyurulmuştu. Eylül ve Ekim 2023'te, Rus ordusuna katıldığı iddia edilen 200'den fazla Kübalıya ait pasaport bilgileri InformNapalm adlı Ukrayna yanlısı bir platform tarafından internete sızdırıldı. Sızan isimlerin sosyal medya hesaplarında ise Rus ordusunda görev aldıklarına dair fotoğraflar ortaya çıktı.

Habere Tepki Ver

0

1

2

1

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading