• G.ALTIN

    4.345,98

  • DOLAR

    39,2169

  • EURO

    45,2700

  • BIST 100

    9.311,88

  • BITCOIN

    $105.379

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopteri MOSSAD mı düşürdü? İsrailli sağcı gruptan çarpıcı paylaşım!

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopteri MOSSAD mı düşürdü? İsrailli sağcı gruptan çarpıcı paylaşım!

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin Azerbaycan'da kaza yaptığı bilinmekteyken İsrailli bir şirketin yaptığı paylaşım akıllara 'Suikast' düşüncesini getirdi. Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopterinin düşmesinde MOSSAD'ın parmağı olabilir mi?

 

İran devlet televizyonu, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin içinde bulunduğu konvoydaki helikopterlerden birinin kaza geçirdiğini açıkladı. Aynı helikopterde İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan'ın da olduğu iddia edildi.

Cumhurbaşkanı Reisi'nin konvoyunda 3 helikopterin bulunduğu, bakanların taşındığı helikopterlerin 2'sinin güvenli bir şekilde varış noktasına ulaştığı, 1 helikopterin ise acil olarak iniş yaptığı belirtildi.

İran'In Doğu Azerbaycan Valiliği tarafından yapılan ilk açıklamada ise, ''Cumhurbaşkanı Reisi’yi taşıyan helikopter kazasıyla" ilgili henüz “olası ölü ve yaralılar'' hakkında bilgi veremedikleri belirtildi.

İSRAİL YANLISI SAYFADAN DİKKAT ÇEKİCİ PAYLAŞIM

Tüm bu olaylar yaşanırken sosyal medya platformunda 'Israel War Room' adlı aşırı sağcı İsrailli bir grubun paylaşımda bulunması, akıllara 'Suikast' düşüncesini getirdi. İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopterinin düşmesinin kamuoyuna yansımasının ardından paylaşılan gönderide akıllara İsrail'in ulusal istihbarat teşkilatı MOSSAD geldi.

Israel War Room adlı sosyal medya hesabından paylaşılan bir gönderide İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasının kamuoyuna yansımasının ardından 'Helikopter' emojisi paylaşılmış ve büyük tepki toplamıştı.

MOSSAD'IN PARMAĞI MI VAR?

MOSSAD'ın, İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopterinin düşmesinde parmağı olabileceği düşünülüyor. Geçtiğimiz aylarda İsrail topraklarına 300'den fazla kamikaze İHA saldırısı düzenleyen İran'a İsrail'in karşılık vermemesi akıllarda soru işareti bırakmıştı.

İsrail'in kamikaze İHA saldırısına cevap vermemesi, akıllara planlanmış bir suikast girişimini getirdi. Analistler İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopterinin düşmesinde İsrail istihbarat teşkilatı MOSSAD'ın parmağının olabileceğini düşünüyor.

NE OLMUŞTU?

İsrail'in İran'ın Şam'daki konsolosluk binasına düzenlediği hava saldırısında Devrim Muhafızları Ordusu komutanlarından Tuğgeneral Muhammed Rıza Zahidi ve 1 general daha öldürülmüştü.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Suriye'nin başkenti Şam'da bulunan İran konsolosluk binasına İsrail'in düzenlediği saldırıda 7 kişinin hayatını kaybettiğini, saldırının cevapsız kalmayacağını açıklamıştı.

Bu olaydan sonra İran ordusu, İsrail topraklarına 300'den fazla kamikaze İHA saldırısı gerçekleştirmiş, İsrail topraklarında bir askeri üssü vurmayı başarmıştı. Düzenlenen İHA saldırısında bölgedeki tüm hava üsleri kapatılmış, İHA'lar Yemen Hava Sahası üssünde İngiliz jetleri tarafından vurulmuştu.

Avatar
Hakan ULUDAĞ