Yandex Metrica

İsrail hükümeti dağılıyor! Soykırım kabine üyesi Gantz'dan Netanyahu'ya tehdit!

İsrail hükümeti dağılıyor! Soykırım kabine üyesi Gantz'dan Netanyahu'ya tehdit!

Soykırım kabine üyesi Benny Gantz, dün gece İsrail Başbakanı Netanyahu'ya yönelik tehditlerde bulundu. Taleplerinin karşılanması talep eden Gantz, aksi takdirde koalisyondan ayrılacağını dile getirdi.  

Dünya

20.05.2024, 09:55

İsrail'de soykırım kabinesinde çatlaklar başladı. Soykırım kabinesi bakanı Benny Gantz, Cumartesi gecesi Netanyahu'ya yönelik 6 maddelik ültimatom yayımladı. Gazze'deki çatışmaların ardından bölgeyi kimin yöneteceğinin belirlenmesini de içeren bir anlaşmaya bağlı kalmasını talep etti.

Gantz, ek olarak talebinin karşılanmaması halinde koalisyondan ayrılacağının sinyallerini verdi. Yapılan açıklamada Aksa Tufanı Operasyonu'ndan sonra başlayan saldırıların İsrail'deki bazı liderlerin korkaklığı sebebiyle rotasından saptığı belirtildi. 

Ünlü Survivor yarışmacısının nesli tükenmekte olan kuşu yediği ortaya çıktı: Açken bunun önemi yok Ünlü Survivor yarışmacısının nesli tükenmekte olan kuşu yediği ortaya çıktı:... Haberi Görüntüle

''SORUMLULUKTAN YOKSUN''

Aksa Tufanı'ndan sonra Ulusal Birlik Partisi'ni hükümet koalisyonuna taşıyan Gantz, "İsrail askerleri cephede inanılmaz bir cesaret sergilerken onları savaşa gönderen bazı kişiler korkaklıkla ve sorumluluktan yoksun bir şekilde hareket ediyor" dedi.

Gantz, ''Gazze'nin karanlık tünellerinde rehineler cehennem azabı çekerken saçma sapan işlerle uğraşanlar var. İsrail halkı kendini aşarken bazı politikacılar kendilerini düşünüyor.'' ifadelerini kullanarak Başbakan Netanyahu'yu hedef aldı.

250 firma birleşti robot ordusu kuruluyor! Gizli depolarda hummalı çalışma! Direkt cepheye gidecekler 250 firma birleşti robot ordusu kuruluyor! Gizli depolarda hummalı çalışma!... Haberi Görüntüle

6 MADDDEYİ ŞART KOŞTU

'Altı aylık stratejik hedefe' ualşmak için eylem planı oluşturulması ve onaylanması gerektiğini söyleyen Gantz, aşağıdaki 6 maddeyi şart koştu:

  • Rehineleri eve getirin.
  • Hamas yönetimini devirin, Gazze Şeridi'ni askerden arındırın ve İsrail'in (Gazze üzerinde) güvenlik kontrolünü ele geçirin.
  • İsrail güvenlik kontrolünün yanı sıra, "Gazze için Amerikalı, Avrupalı, Arap ve Filistinli unsurları içeren uluslararası bir sivil yönetim mekanizması oluşturun; bu aynı zamanda Hamas olmayan ve [Filistin Yönetimi Başkanı] Abbas olmayan bir gelecek alternatifinin temelini oluşturacaktır.
  • [Hizbullah saldırıları nedeniyle tahliye edilen] Kuzey sakinlerini 1 Eylül'e kadar evlerine geri gönderin ve Batı Negev'i [7 Ekim'de Hamas'ın hedef aldığı Gazze'nin komşu şehri] rehabilite edin.
  • İran ve müttefiklerine karşı özgür dünya ve Batı ile ittifak oluşturmaya yönelik kapsamlı bir sürecin parçası olarak Suudi Arabistan ile normalleşmeyi ilerletin.
  • Tüm İsraillilerin devlete hizmet edeceği ve ulusal çabaya katkıda bulunacağı [askeri/ulusal] hizmet için bir çerçeve benimseyin."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading