Yandex Metrica

NYT'den Rusları tedirgin eden iddia: NATO savaşa girmeye hazırlanıyor!

NYT'den Rusları tedirgin eden iddia: NATO savaşa girmeye hazırlanıyor!

ABD merkezli New York Times'tan Rusları tedirgin eden bir iddia geldi. NATO'nun Ukrayna askerlerini eğitmeye devam edeceğini ifade eden NYT, NATO'nun bu hareketi ABD ve Avrupa'yı savaşın daha doğrudan içine çekebilir yorumunu yaptı.

Dünya

20.05.2024, 11:30

Ukraynalı yetkililerlerin Amerikalı ve NATO mevkidaşlarından, daha hızlı konuşlanma için cephe hattına daha yakın 150.000 yeni askerin eğitilmesine yardım etmelerini istedi diyen NYT, "NATO müttefikleri, Ukrayna kuvvetlerini eğitmek için Ukrayna'ya asker göndermeye yaklaşıyor; bu, önceki kırmızı çizginin bir başka bulanıklaşması olacak ve ABD ile Avrupa'yı savaşın daha doğrudan içine çekebilecek bir hareket." dedi.

"Ukrayna'nın insan gücü sıkıntısı kritik bir noktaya ulaştı ve Rusya'nın Amerikan silahlarının sevkiyatındaki gecikmelerden yararlanmak için ilerlemelerini hızlandırmasıyla Ukrayna'nın savaş alanındaki konumu son haftalarda ciddi şekilde kötüleşti." diyen NYT, "Sonuç olarak Ukraynalı yetkililer, Amerikalı ve NATO mevkidaşlarından, daha hızlı konuşlanma için ön cepheye daha yakın 150.000 yeni askerin eğitilmesine yardım etmelerini istedi." dedi.

"ABD şu ana kadar hayır dedi" diyen NYT, ancak Genelkurmay Başkanı Orgeneral Charles Q. Brown Jr. Perşembe günü NATO'nun eğitimci göndermesinin kaçınılmaz göründüğünü söyledi. "Zamanla eninde sonunda oraya varacağız" dedi.

Netanyahu ve Gallant için tutuklama! UCM'nin kararının 2 hafta içinde çıkması bekleniyor Netanyahu ve Gallant için tutuklama! UCM'nin kararının 2 hafta içinde... Haberi Görüntüle

"NATO ASKERİ UKRAYNALILARI EĞİTECEK"

General Brown, Şimdilik, Ukrayna içindeki bir çabanın "bir grup NATO eğitmenini riske atacağını" ve büyük olasılıkla eğitimcileri korumak için savaş alanının yakınındaki kritik Ukrayna altyapısı yerine değerli hava savunma sistemlerinin kullanılıp kullanılmayacağına karar vermek anlamına geleceğini söyledi. Ayrıca Brown gazetecilere Brüksel'deki NATO toplantısına giderken uçağı hakkında bilgi verdi.

NATO'nun bir parçası olarak Amerika Birleşik Devletleri, ittifak anlaşması uyarınca eğitimcilere yönelik herhangi bir saldırının savunulmasına yardım etmekle yükümlü olabilir ve bu da potansiyel olarak Amerika'yı savaşa sürükleyebilir diyen NYT, "Beyaz Saray, eğitmenler de dahil olmak üzere Amerikan birliklerini Ukrayna'da sahaya sürmeyeceği konusunda kararlı davrandı; bu, bir yönetim yetkilisinin perşembe günü tekrarladığı bir tutum. Yönetim ayrıca NATO müttefiklerine asker göndermemeleri yönünde çağrıda bulundu." ifadelerini kullandı.

Hindistan'da dehşet: Yıldırım düşmesi sonucunda 63 kişi hayatını kaybetti! Hindistan'da dehşet: Yıldırım düşmesi sonucunda 63 kişi hayatını kaybetti! Haberi Görüntüle

FRANSA DİRETİYOR ABD KAÇIYOR

Haberin devamında;

"Ancak Şubat ayında Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Batılı birliklerin Ukrayna'ya gönderilmesi konusunda "hiçbir şeyin göz ardı edilmemesi gerektiğini" söyledi. Bay Macron, üst düzey Amerikalı diplomatların ondan durmasını istemesi de dahil olmak üzere, o zamandan bu yana yorumunu iki katına çıkardı.

Estonya'nın ulusal güvenlik danışmanı bu hafta yaptığı açıklamada, Estonya hükümetinin Ukrayna birliklerinin cepheye gitmesini serbest bırakabilecek arka görevleri üstlenmek üzere Batı Ukrayna'ya asker gönderme olasılığını göz ardı etmediğini söyledi.

Litvanya dışişleri bakanı Gabrielius Landsbergis, geçen hafta The Guardian'a verdiği röportajda Bay Macron'un tutumunu destekledi . "Birliklerimiz savaştan önce Ukrayna'da Ukraynalıları eğitiyordu" dedi ve şunu ekledi: "Dolayısıyla bu geleneğe geri dönmek oldukça mümkün olabilir."

Amerikan ordusu Polonya, Almanya ve Amerika Birleşik Devletleri'nde Ukrayna birliklerine eğitim verdi, ancak birliklerin Ukrayna'dan çekilmesi zaman alıyor. Amerikalı yetkililer artık Ukrayna kuvvetlerinin mevcut eğitiminin yeterli olmadığını ve Rusya'nın bu yaz beklenen hamlesini geri alabilmek için daha iyi ve daha hızlı eğitime ihtiyaç duyduklarını kabul ediyorlar.

ABD, Ukrayna'nın batısındaki Yavoriv'de bir NATO eğitim programının yürütülmesine yardım ediyordu, ancak savaşın başlangıcında Amerikan birlikleri oradan çekildi." denildi.

Oruç Reis rotayı Somali'ye kırdı: Türkiye bölgede petrol ve doğalgaz arayacak Oruç Reis rotayı Somali'ye kırdı: Türkiye bölgede petrol ve doğalgaz... Haberi Görüntüle

"EĞİTİM HER ZAMAN BAŞARILI OLMADI"

"Amerika ve müttefiklerinin eğitimi her zaman başarılı olmadı." diyen NYT, "Geçen yaz Ukrayna'nın karşı saldırısından önce, ABD askerleri Almanya'da Ukrayna birimlerine manevra savaşı, mayın temizleme ve diğer görevler konusunda eğitim veriyordu. Ancak tankların, topçuların ve piyade birliklerinin koordineli bir şekilde nasıl kullanılacağını öğrenmek, özellikle 12 haftalık kısa bir süre içinde zordur. Sorunu daha da ağırlaştıran şey, Ukraynalıların Amerikan kuvvetlerinin son yıllarda savaştıklarından çok daha farklı ve daha yoğun bir savaş alanıyla karşı karşıya olmasıdır." ifadelerini kullandı.

NYT'nin haberinde ayrıca "Askeri yetkililer, eğitimin Ukrayna'ya taşınmasının, Amerikalı eğitmenlerin Ukrayna cephesinde meydana gelen yenilikler hakkında daha hızlı bilgi toplamasına ve potansiyel olarak eğitimlerini uyarlamalarına olanak tanıyacağını kabul ediyor.

NATO geçen ay Avrupa'daki en yüksek müttefik komutan Orgeneral Christopher G. Cavoli'den ittifakın Ukrayna'ya yardım etmek için riskleri azaltacak daha fazlasını yapması için bir yol bulmasını istedi. ABD'li bir yetkili Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Ukrayna birliklerinin ülkenin Polonya ile batı sınırına yakın Lviv'de eğitilme ihtimalinin olabileceğini söyledi.

Ancak Rusya, birkaç hafta önce Rus seyir füzelerinin buradaki kritik altyapıyı vurması da dahil olmak üzere Lviv'i zaten bombaladı.

Bazı yetkililer, çok sayıda yeni Ukraynalı askerin hâlâ Almanya ve Polonya'daki geniş eğitim alanlarına gönderilebileceğini söylüyor.

Ancak lojistik olarak bu, birliklerin ABD Ordusu'nun Almanya'nın Grafenwoehr kentindeki eğitim sahalarına nakledilmesini, onlara birleşik silahlı savaşı öğretmeyi amaçlayan karmaşık manevralardan geçirilmesini ve ardından birliklerin ön hatlara konuşlandırılmak üzere Lviv ve ardından Kiev üzerinden yaklaşık 1.600 kilometre boyunca gönderilmesini gerektiriyor." denildi.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading