Yandex Metrica

Soykırımcı İsrail'den teröristlere has taktik: Bu yolla ölü ve yaralı sayısı katlanıyor

Soykırımcı İsrail'den teröristlere has taktik: Bu yolla ölü ve yaralı sayısı katlanıyor

Gazze'yi 7 Ekim'den bu yana ağır bombardımana tabi tutan İsrail ordusu, bölgedeki evleri patlayıcılarla tuzaklıyor. Soykırım ordusu, terör örgütlerine has bu yöntemle ölü ve yaralı sayısının daha da artmasını hedefliyor.

Dünya

09.05.2024, 16:14

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi, İsrail ordusunun Gazze'deki evleri tuzakladığını duyurdu. Zaman zaman saldırı olmaksızın patlamaların görüldüğü Gazze'de son olarak Han Yunus kentinin Zenne bölgesinde 14 yaşındaki Muhammed Yasir Semur, tuzaklı kutulardan birinin patlaması sonucu ağır biçimde yaralanmıştı.

Medya Ofisi, 14 yaşındaki çocuğun yaralanma olayını şöyle aktardı:

"Semmur, saldırıya uğrayan evinde kendi özel eşyalarını arıyordu. İşgal güçlerinin eve yemek kutuları bıraktığını fark eden Semmur, bunları açmaya çalışırken, patlayıcı infilak etti. Patlama sonucu Semmur'un uzuvlarından bazıları koptu beraberindekiler de yaralandı."

Açıklamada patlayıcıların daha fazla ölüm ve yaralanma olaylarının meydana gelmesi için kasıtlı olarak tuzaklanarak bırakıldığına işaret edildi. "Bu suçtur, işgalciler, halkımızın evlatlarını doğrudan saldırılarla öldürmeyle yetinmeyip, özellikle söz konusu artıkları ayırt edemeyen çocuklardan ölü ve yaralıların sayısını artırmak için tuzaklanmış patlayıcılar kullanıyor." denilen açıklamada "BM'nin tahminleri ve hükümetin ilgili birimlerinin raporlarının da doğruladığına göre, işgal ordusunun attığı bomba ve füzelerin yüzde 10'unun yani 75 bin tondan fazla patlayıcının infilak etmediği" ifade edildi.

270.000 bin gizli belge casusların eline geçti: Gölge bakan sessizliğini bozdu 270.000 bin gizli belge casusların eline geçti: Gölge bakan sessizliğini... Haberi Görüntüle

ENKAZLAR ARASINA SAKLANIYOR

Açıklamada ayrıca tuzaklanmış ve patlamamış bomba ve füzelerin Gazze caddelerinde, vatandaşların evlerinde enkazlar arasında olduğuna vurgu yapılarak olası yaralanma ve can kayıplarına dikkat çekildi. 

Medya Ofisi, Gazzelilere İsrail ordusundan kalan artıkları kurcalamamaları ve özellikle yemek kutuları gibi tuzaklamaya uygun malzemelere dikkat edilmesi konusunda uyarıda bulundu. 

İşgalci İsrail bütün orduyu aynı bölgeye topladı: Yeni saldırı an meselesi İşgalci İsrail bütün orduyu aynı bölgeye topladı: Yeni saldırı an... Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN GAZZE'DE YAPTIĞI SOYKIRIM

İsrail'in 7 Ekim'de Gazze Şeridi'ne başlattığı ölümcül saldırılarda kitlesel yıkım ve ciddi ihtiyaç malzemeleri kıtlığı nedeniyle o zamandan bu yana çoğu kadın ve çocuk olmak üzere yaklaşık 35 bine yakın Filistinli öldürülürken ve 78 binden fazla kişi de yaralandı.

BM'ye göre, İsrail savaşının başlamasından altı aydan fazla bir süre sonra, Gazze'nin büyük bir kısmı harabeye döndü ve bölge nüfusunun yüzde 85'i ülke içinde yerinden edilmeye zorlandı.

İsrail, ocak ayında soykırım eylemlerini durdurmasını ve Gazze'deki sivillere insani yardım sağlanmasını garanti altına alacak önlemler almasını emreden geçici bir karar yayınlayan Uluslararası Adalet Divanı'nda (UAD) soykırımla suçlanıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

1

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading