Yandex Metrica

İşgalci İsrail bütün orduyu aynı bölgeye topladı: Yeni saldırı an meselesi

İşgalci İsrail bütün orduyu aynı bölgeye topladı: Yeni saldırı an meselesi

ABD medyası, soykırımın sekizinci ayında İsrail ordusunun büyük bir saldırı için aynı noktaya toplandığını yazdı. Netanyahu hükümetinin emir vermesi durumunda askerler kara harekatına başlayacak.

Dünya

21.05.2024, 14:40

Siyonist İsrail'in 8 aydan bu yana Gazze'ye yönelik saldırıları acımasızca devam ediyor. İsrail güçleri, hedef gözetmeksizin her yeri bombalarken toplamda 36 bine yakın masum Filistinliyi katletti. 78 bin kişi de yaralandı. Dünya kamuoyunun uyarılına aldırış etmeyen İsrail, Gazze'nin güneyinde yer alan ve yerinden edilmiş 1,5 milyon insanın yaşadığı Refah'a havadan ve karadan saldırmaya başlarken Hamas, İsrail'le "müzakere stratejisini" gözden geçireceğini açıkladı.

Hamas Siyasi Büro Üyesi Halil el-Hayye, yaptığı açıklamada "Öne sürdüğümüz tüm girişimler ve teklifler, Netanyahu'nun uzlaşmazlığı nedeniyle başarısız oldu. Biz ateşkes ve bir esir takası anlaşması istiyoruz, ancak Netanyahu kendi kişisel hedeflerini ve siyasi emellerini gerçekleştirmek için savaşın devam etmesini istiyor" dedi.

Müzakereye hazırız! Kremlin'den çarpıcı açıklama: Ukrayna’nın mesajı Rusya’nın yaklaşımıyla uyumlu Müzakereye hazırız! Kremlin'den çarpıcı açıklama: Ukrayna’nın mesajı Rusya’nın yaklaşımıyla uyumlu Haberi Görüntüle

KIRMIZI BÖLGENİN KUŞATILMASI TAMAMLANDI

Soykırımın başından bu yana terör devletinin yanında saf tutan ve Netanyahu'ya koşulsuz destek ABD'den gelen silah tehdidine rağmen Refah'a askeri operasyondan vazgeçmeyen İsrail, kenti güneyden kuşattı. İsrail savaş kabinesi, Refah bölgesine yönelik operasyonların genişletilmesine izin verirken, ordu yerinden edilmiş 100.000 Filistinlinin tahliye edilmesini emrettiği "kırmızı bölge"nin kuşatmasını tamamladı.

İnstagram kullanıcılarını sevindiren haber! 24 saate bir kullanılacak yeni özellik geliyor! İnstagram kullanıcılarını sevindiren haber! 24 saate bir kullanılacak yeni özellik... Haberi Görüntüle

İSRAİL BÜTÜN ORDUYU AYNI NOKTADA TOPLADI

8 ay önce Gazze'ye yönelik soykırımlarına başlayan İsrail cephesi, ilk olarak bölgeyi kuzey ve güney olarak ikiye böldü ve kuzeyde kontrolü sağladı. Kuzey bölgesindeki saldırılardan dolayı güneye göç eden Filistinliler Refah'ta toplandı bölgenin nüfusu ise yaklaşık iki milyona yükseldi.

Kendi kendine soğuyan nükleer santral: İki reaktörün fişini çekip beklemeye başlayınca... Kendi kendine soğuyan nükleer santral: İki reaktörün fişini çekip beklemeye... Haberi Görüntüle

TAHLİYE EMRİ GENİŞLİYOR

Bugün ise İsrail'in Refah'a havadan tahliye emirleri attığı öğrenildi. Adının gizli kalması koşuluyla Aljazeera'ya konuşan yetkililere göre İsrail attığı broşürlerle Filistinlilerin Refah'ın sadece çatışmaların şiddetlendiği doğu kısımlarından değil, merkezi bölgelerinden de kaçmalarını emrediyor.

Irak hükümetinden flaş karar: PKK artık yasaklı örgüt olarak tanımlanacak! Irak hükümetinden flaş karar: PKK artık yasaklı örgüt olarak tanımlanacak! Haberi Görüntüle

''HAMAS'A SALDIRI BAŞLATACAĞIZ''

İsrail Silahlı Kuvvetleri Refah'ın doğusundaki daha fazla bölge için tahliye emri verdi. Buradaki Filistinlilerin el-Mavasi'deki genişletilmiş insani bölgeye gitmelerini söyledi. Çağrıyı İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medya platformundan yaptı. Paylaşımda İsrail ordusunun Hamas'a saldırı başlatacağını bu nedenle söz konusu bölgelerde yaşayanların belirlenen "güvenli bölgelere" yönelmeleri çağrısında bulundu.

Soykırımcı İsrail'den skandal BM kararı! Terör örgütü ilan ettiler Soykırımcı İsrail'den skandal BM kararı! Terör örgütü ilan ettiler Haberi Görüntüle

HARİTA PAYLAŞILDI

Adraee, Refah kentinin doğusundaki Şabbura ve Refah kampları, İdari, El-Cenine ve Hırbet Ads gibi mahallelerdeki yerinden edilmiş Filistinlilerin derhal El-Mevasi bölgesine gitmelerini istedi. İsrailli Sözcü, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki, Cibaliya bölgesi, Selam, Nur, Tel Zater, Beyt Lahiya, Cibaliya Kampı, İzbet Mellin, Ravda, Nuzhe, El-Cerin, Nahda ve Zuhur mahallelerindeki Filistinlilerin de bulundukları yerlerden çıkmaları ve kentin batısına geçmeleri gerektiğini belirtti.

Kuzeydeki Filistinlilerin, tel örgülere yaklaşmalarının yasak olduğunu belirten Adraee, paylaşımında boşaltılması istenen bölgelerin haritalarına da yer verdi.

Almanya'da döner isyanı! Artan enflasyonun sembolü oldu: Ucuz kebap yediğimiz günleri çok özlüyoruz Almanya'da döner isyanı! Artan enflasyonun sembolü oldu: Ucuz kebap yediğimiz... Haberi Görüntüle

YENİ TEDBİRLER İSTENDİ

Öte yandan Güney Afrika Cumhuriyeti, İsrail'in Refah'ta başlattığı saldırıların "Gazzelilerin haklarını telafisi mümkün olmayan şekilde zarara uğrattığı" gerekçesiyle Uluslararası Adalet Divanından (UAD) yeni tedbirler istedi.

Dünya giderek yok oluyor! Bilim adamlarından korkunç açıklama! Artık geri dönüşü yok! Dünya giderek yok oluyor! Bilim adamlarından korkunç açıklama! Artık geri... Haberi Görüntüle

CNN: SALDIRI AN MESELESİ

CNN International tarafından elde edilen bilgilerde ise İsrail'in bütün orduyu Refah'ın hemen dışında konuşlandırdığı ve 'Tam kapsamlı bir kara saldırısı' başlatmaya hazır olduğunu ifade etti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading