Yandex Metrica

Mısır ve İngiltere'den peş peşe açıklamalar: Gazze'de ateşkes için yeni gelişmeler

Mısır ve İngiltere'den peş peşe açıklamalar: Gazze'de ateşkes için yeni gelişmeler

İsrail'in Gazze'deki katliamları sürerken  dolaylı görüşmelere dair yeni bir haber dünya kamuoyunun gözünü yeniden Mısır'a çevirdi. Mısır Dışişleri Bakanı Şukri ve İngiltere Dışişleri Bakanı Cameron, farklı zamanlarda yaptıkları açıklamalarla yeni bir ateşkes teklifi olduğunu bildirdi.

Dünya

11.05.2024, 10:43

İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki katliamı yaklaşık 7 aydır devam ediyor. Bu süre zarfında 35 bine yakın sivil hayatını kaybederken 77 bini aşkın kişi de yaralandı. Enkaz altında ise ulaşılamayan binlerin olduğu tahmin ediliyor. İsrail katliamlarına ara vermezken bir yandan da Hamas'la dolaylı ateşkes görüşmelerini sürdürüyor. Kahire'deki görüşmelere dair yeni gelişmeyle ilgili bir açıklama yapan Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri,  Gazze Şeridi için ateşkes sağlanması konusunda bir teklifin olduğunu duyurdu.

ABD'de yeni anket: İsrail'e verilen destek giderek daha fazla rahatsız ediyor ABD'de yeni anket: İsrail'e verilen destek giderek daha fazla rahatsız... Haberi Görüntüle

"BİR TEKLİF VAR"

Suudi Arabistan'da düzenlenen Uluslararası Riyad Ekonomi Forumu'nda konuşan Şukri, "Gazze'de ateşkes sağlanması konusunda masada bir teklif var ve her iki tarafın bunu incelemesi gerekiyor." dedi. Teklifle ilgili ayrıntıya yer vermeyen Mısırlı bakan, ülkesinin İsrail'in Refah kentine yapacağı olası saldırıyı reddettiğini vurguladı. Mısır ve Katar arabuluculuğunda hazırlanan yeni bir ateşkes ve karşılıklı esir takası anlaşması teklifinin 26 Nisan günü Hamas'a sunulduğu, Hamas'ın teklif üzerinde çalıştığı ve yakında yanıtını vereceği açıklanmıştı.

İran'dan İngiltere'ye nota: Büyükelçi Bakanlığa çağırıldı İran'dan İngiltere'ye nota: Büyükelçi Bakanlığa çağırıldı Haberi Görüntüle

İNGİLTERE DIŞİŞLERİ BAKANI CAMERON'DAN AÇIKLAMA

İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron, Hamas'a İsrailli esirleri serbest bırakması karşılığında 40 günlük ateşkes ve binlerce Filistinli mahkumun serbest bırakılmasının teklif edildiğini söyledi. Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da düzenlenen Uluslararası Riyad Ekonomi Forumu"nda konuşan Cameron, şu ifadeleri kullandı: "(İsrailli) esirlerin ve potansiyel olarak binlerce Filistinli mahkumun serbest bırakılması karşılığında Gazze'de 40 günlük kalıcı ateşkes için cömert bir teklif var. Umarım, Hamas bu anlaşmayı kabul eder. Açıkçası, dünyadaki tüm baskılar ve gözler bugün onların üzerinde olmalı ve 'bu anlaşmayı kabul edin' demeli." Cameron, "Esirler serbest kalana kadar savaş bitmeyecek." dedi ve anlaşmanın binlerce Filistinli mahkumun serbest bırakılmasını içerdiğini belirtti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading