Yandex Metrica

İsrail'in soykırımcı yöneticileri endişeli: UCM'den 'gizli tutuklama kararı' çıkabilir

İsrail'in soykırımcı yöneticileri endişeli: UCM'den 'gizli tutuklama kararı' çıkabilir

Gazze Şeridi'ndeki soykırımda parmağı olan İsrailli yetkililer Uluslararası Ceza Mahkemesi’nden "gizli tutuklama kararı" çıkabileceği endişesi yaşıyor. 

Dünya

10.05.2024, 16:40

Güney Afrika'nın Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde (UCM) İsrail aleyhine açtığı davada bazı İsrailli yetkililer hakkında tutuklama kararı çıkması beklenirken soykırım ortaklarını endişe sardı. 

İsrailli yetkililerin, Gazze’deki saldırılar nedeniyle UCM Avrupa seyahatlerinde ortaya çıkacak şekilde bazı yetkililere “gizli tutuklama kararı” çıkarmasından endişelendiği belirtildi.

Yedioth Ahronoth gazetesinde yer alan habere göre, UCM’nin olası tutuklama kararına karşı çalışan ekipte yer alan İsrailli bir kaynak, mahkemenin İsrailli yetkililere karşı gizli tutuklama kararı çıkarabileceği yönündeki endişeleri olduğunu aktardı.

Haberde, mahkeme tarafından olası bir gizli tutuklama kararı çıkartılan İsrailli yetkililerin, bu durumu ancak Avrupa’ya seyahat ederken öğreneceğine inanıldığı da vurgulandı.

Anlaşma sağlandı! AB, Rusya'nın parasıyla Ukrayna'ya silah alacak Anlaşma sağlandı! AB, Rusya'nın parasıyla Ukrayna'ya silah alacak Haberi Görüntüle

İSRAİL KARARI ENGELLEMEK İÇİN KAMPANYA YÜRÜTÜYOR

The Times of Israel gazetesine konuşan adı açıklanmayan üst düzey İsrailli bir yetkili, İsrail Milli Güvenlik Konseyi'nin olası bir tutuklama kararını engellemek için kampanya yürüttüğünü söylemişti.

İsrailli gazeteci ve siyasi analist Ben Caspit ise "Walla" sitesi için kaleme aldığı yazıda, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun tutuklama kararını engellemek adına yoğun telefon trafiği yürüttüğünü, başta ABD Başkanı Joe Biden olmak üzere liderlere "durmaksızın telefonla baskı yaptığını" aktarmıştı.

İsrail Dışişleri Bakanlığı da UCM tarafından İsrailli yetkililer hakkında tutuklama emri çıkarılması ihtimalinde oluşabilecek yansımalara karşı dünyadaki büyükelçiliklerinden hazırlıklı olmalarını istemişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Dünya


Loading