Yandex Metrica

Gerçekleşirse geri dönüşü olmaz: Savaş uçakları nükleer üssü vuracak

Gerçekleşirse geri dönüşü olmaz: Savaş uçakları nükleer üssü vuracak

Ortadoğu'da İran-İsrail gerilimin artmasıyla birlikte dünyada 3. dünya savaşı paniği başladı. Tahran vurduk, Tel Aviv püskürttük açıklamaları yaparken Jerusalem Post ise İsrail'in İran'a yönelik olası bir saldırısının adeta senaryosunu yazdı. Eğer gerçekleşirse 3. dünya savaşı başlar... İsrail merkezli gazete İran'ın nükleer üslerini vurmaya karar verirsek ne olur' sorusunu sorduğu haberinde bu saldırıların zaten yıllardır planlandığını da hatırlattı.

Dünya

28.04.2024, 16:13

İsrail'in Şam'da gerçekleştirdiği saldırıya misilleme olarak dün gece hareket geçen İran, 170 insansız hava aracı, 30 seyir füzesi ve 120 balistik füzeyi İsrail'e fırlattı. 

İsrail içinden Netanyahu'ya uyarı: Eski yetkili 'Refah'a saldırma' dedi, İran'a dikkat çekti İsrail içinden Netanyahu'ya uyarı: Eski yetkili 'Refah'a saldırma' dedi, İran'a... Haberi Görüntüle

ZAFER KİMİN?

Tarihinde ilk defa İsrail'e doğrudan saldırı gerçekleştiren İran, Tel Aviv'e göre başasırız oldu. Tahran yönetimi ise saldırıların başarıyla sonuçlandığını duyurdu.

ABD'den Gazze Kasabı Netanyahu'ya Refah uyarısı: Kara saldırısına karşıyız ABD'den Gazze Kasabı Netanyahu'ya Refah uyarısı: Kara saldırısına karşıyız Haberi Görüntüle

İSRAİL MEDYASINDAN KIYAMET SENARYOSU

İki ülke arasında zafer tartışamları devam ederken İsrail merkezli  Jerusalem Post gazetesinden kıyamet senaryosu gibi bir haber geldi. İsrail'in en büyük gazetelerinden Jerusalem Post ise Tel Aviv'in İran'a yönelik olası bir saldırısının adeta senaryosunu yazdı. Gazete, 'İran'ın nükleer üslerini vurmaya karar verirsek ne olur' sorusunu sorduğu haberinde bu saldırıların zaten yıllardır planlandığını da hatırlattı.

İsrail yeni bir katliama hazırlanıyor: Halevi'den savaş planına onay İsrail yeni bir katliama hazırlanıyor: Halevi'den savaş planına onay Haberi Görüntüle

F-35 F-15 VE F-16'LAR HAVALANACAK NÜKLEER ÜSSÜ VURACAK

Haberi derinleştiren Jerusalem Post, F-35'lerin radarda gözükmemesi nedeniyle böylesine bir saldırının aslında İran'a karşı kolayca yapılabileceğini belirtirken, savaş jetlerini Suriye'nin kuzeyi, Irak ve Basra Körfezi üzerinden İran'ı hedef alabileceğini söyledi.

Öte yandan gazete İsrail ordusunun asıl amacının İran'ın hava gücünü kırmak olduğunu belirterek,  F-35'ler tarafından yok edilen hava savunma sistemlerinin ardından 1 tona kadar füze taşıyabilen F-15 ve F-16 uçaklarının İran'a karşı saldırıya geçmesi gerektiğini bildirdi.

Bu kola şişesi diğer tüm kola şişelerinden faklı! Sarı kapaklı kolanın altında yatan gizem Bu kola şişesi diğer tüm kola şişelerinden faklı! Sarı kapaklı... Haberi Görüntüle

İKİ KRİTİK KONUM

F-15 ve F-16'lar için en önemli yerler ise İran'da Fordow ve Natanz'da bulunan nükleer üsler olarak belirtildi. İstihbarat raporlarına göre Fordow üssü yerin yaklaşık 80 metre altına gömülü. Bu bölge İsrail-Hamas savaşının başında ABD'den alınan ve kullanılması yasak olan 'Bunker Cluster' füzesiyle rahatça havaya uçurulabilir. İsrail bu füzeyi şimdiye kadar birkaç defa Hamas'a karşı kullandı, ancak bölgedeki siviller de yaşamını yitirdi.

Ankara'nın Afrika'daki varlığı genişliyor: Tanzanya'dan Türkiye'ye 14 yıl sonra ilk ziyaret: Arka planda neler yaşandı? Ankara'nın Afrika'daki varlığı genişliyor: Tanzanya'dan Türkiye'ye 14 yıl sonra ilk... Haberi Görüntüle

İSRAİL İRAN'A CEVAP VERECEK Mİ?

İsrail'in İran'a misilleme yapıp yapmayacağı ise bugün toplanan savaş kabinesinde netlik kazanacak. Saldırı sonrası Tahran, İsrail'in kendilerine saldırmaması durumunda başka bir saldırı planlarının olmadığını açıkladı, İsrail Savaş Kabinesi ise bugün saat 15:00'da Tahran'a yanıt verip vermemek için bir toplantı düzenleyecek.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Loading