Yandex Metrica

Sitede Ara

Bu kola şişesi diğer tüm kola şişelerinden faklı! Sarı kapaklı kolanın altında yatan gizem

Bu kola şişesi diğer tüm kola şişelerinden faklı! Sarı kapaklı kolanın altında yatan gizem

Türkiye ve dünyada boykot çağrıları ile sarsılan Cola Cola'nın sarı kapaklı şişesinin gizemi belli oldu. Peki sarı kapaklı kola şişesini diğer kolalardan farklı kılan şey ne? Ortodoks bir Yahudi olan Miriam bu gizeme açıklık getirdi. 

Dünya

13.05.2024, 18:02

7 Ekim'den bu yana devam eden İsrail soykırımına maddi ve manevi tüm desteğini sunan Cola Cola şirketinin her yıl Yahudilere özel Cola ürettiğini biliyor muydunuz? 

Hayalet uçuş radarları uykuda yakaladı: Ukrayna pilotlarından Vietnam taktiği Hayalet uçuş radarları uykuda yakaladı: Ukrayna pilotlarından Vietnam taktiği Haberi Görüntüle

SARI KAPAKLI KOLA'NIN GİZEMİ

Ortodoks bir Yahudi olan Miriam sosyal medyadan çektiği video ile Cola Cola'nın sarı kapak gizemini anlattı. 

Sosyal medya platformu Instagram'dan videolu paylaşım yapan Miriam, "Ben Ortodoks bir Yahudiyim ve hayatımın nasıl olduğunu paylaşıyorum. Bu kola şişesinin kapağı sarı. Diğer kola şişelerinin çoğunun üst kısmı kırmızı veya beyaz olur. Peki bunun özel bir nedeni var mı?" ifadelerini kullandı.

Sözlerine devam eden Yahudi kadın, "Hamursuz Bayramı haftasında Aşkenazi Yahudileri mısır yemiyor ve kolaların çoğu mısır şurubu içeriyor. İçmek için üstü sarı olanları bekliyoruz. Bunlar şeker kamışı ile yapılıyor." dedi.

"Şahsen  şeker kamışı ile yapılan kola ile mısır şurubu arasındaki farkı anlayamıyorum ama bütün yıl sarı kapağı bekleyen kola meraklıları var." diyen Miriam, "Çünkü bunun daha lezzetli olduğunu söylüyorlar. Bazıları şeker kamışının sağlığınız için biraz daha iyi olabileceğini iddia edebilir." şeklinde konuştu.

Yunan amiralden itiraf gibi açıklama: Yeterli savaş gemisi yok: Sizi korumamız imkansız! Yunan amiralden itiraf gibi açıklama: Yeterli savaş gemisi yok: Sizi... Haberi Görüntüle

HAMURSUZ BAYRAMI NEDİR, NELER YAPILIR?

Yahidilerin kölelikten özgürlüğe yolculuğunu konu alan Yahudi bayramı Hamursuz (Fısıh) Bayramı yaklaşıyor. Ramazan'da Gazze'de Müslümanları ölüm orucuna maruz bırakan İsrail büyük bir keyifle Hamursuz Bayramı'nın gelmesini bekliyor. Peki nedir bu Hamursuz Bayramı?

Mayalı yiyecekler veya arpa, çavdar, yulaf, buğday veya kılçıksız buğdaydan yapılan malzemeler içeren yiyeceklerin yasak kılındığı Hamursuz Bayramı'nda bazı Yahudiler, baklagillerden ve mısır gibi diğer tahıllardan da uzak duruyor.

Bu yasak içinde yüksek fruktozlu mısır şurubu bulunduran Coca-Cola'yı da kapsıyor. Tam bu anda Yahudileri üzmek istemyen Cola Cola şirketi mısır yerine, şeker kamışı ile ürettikleri kolaları piyasaya sürüyor. 

Coca-Cola'nın kültürel miras iletişim direktörü Ted Ryan, "Yahudi müşterilerimiz Fısıh Bayramı'nda Coca-Cola içmek istediler ve bunun Kosher olarak onaylanmasının bir yolunu bulmak bize kalmıştı" ifadelerini kullanmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

2

0

1

0

0

2

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Loading