Yandex Metrica

Yunan amiralden itiraf gibi açıklama: Yeterli savaş gemisi yok: Sizi korumamız imkansız!

Yunan amiralden itiraf gibi açıklama: Yeterli savaş gemisi yok: Sizi korumamız imkansız!

Avrupa Birliği'nin Kızıldeniz'deki Aspides Operasyonu ilişkin Brüksel'de değerlendirmelerde bulunan Yunan Amiral Vasilios, Avrupa Birliği'nin Kızıldeniz'deki Aspides deniz misyonu, İsrail'e giden gemileri korumak için gereken savaş gemisi gücünden yoksun. Husiler ise şu anda tüm gemileri tehdit ediyor ifadelerini kullandı.  

Dünya

19.05.2024, 09:04

Alman medyası, Yunan Amiral Vasilios Gryparis'e atıfta bulunarak, Alman Hessen firkateyninin çekilmesinin ardından deniz operasyonunun Kızıldeniz'de yalnızca üç savaş gemisinin bulunduğunu belirtti. 

Alman Hessen gemisi 20 Nisan'da Kızıldeniz'den çekildi ve Pazar günü kuzey Almanya'daki Wilhelmshaven limanına ulaştı. Ancak savunma bakanlığı, Hamburg firkateyninin Ağustos ayında Kızıldeniz'e yelken açması nedeniyle bir gemi rotasyonunun sürdüğünü söyledi. Aynı zamanda Amerikan uçak gemileri de bölgeyi terk etti. Uçak gemisi Eisenhower aslında Girit'te.

Alman Hessen gemisi

Alman Hessen gemisi

Avrupalı ​​deniz operasyonları komutanı Koramiral Vasilios Gryparis, Aspides Harekatı'nın Yemen askeri operasyonlarına meydan okumayı başardığını, 96 ticari geminin Kızıldeniz geçişleri boyunca başarıyla korunduğunu, 12 Yemen insansız hava aracının ise durdurulduğunu iddia etti.

New York Times yazdı: Türkiye'nin ticaret hamlesinden sonra İsrail ekonomik kriz ile karşı karşıya! New York Times yazdı: Türkiye'nin ticaret hamlesinden sonra İsrail ekonomik... Haberi Görüntüle

"SAVAŞ GEMİSİ YETERSİZ"

Ancak AB deniz operasyonu, savaş gemilerinin yokluğu ve Kalkanların hava savunmasını etkisiz hale getirmenin bir yolunu bulan ve onları herhangi bir operasyona karşı savunmasız hale getiren Husi saldırısının ortasında kısa süreli ve önemsiz bir "başarı" ile karşılaştı.

ABD de benzer sorunlarla karşı karşıya. Sonuç olarak komutan, ticari gemilerin Bab el-Mendeb Boğazı'ndan güvenli bir şekilde geçmesi ve hava desteği için en az 10 savaş gemisine ihtiyaç duyulacağını belirtti. 

Yunan Amiral Vasilios Gryparis

Yunan Amiral Vasilios Gryparis

Mevcut filo günde en fazla dört gemiye refakat edebilecek kapasitededir. Vasilios Gryparis'e göre Husiler, 29 Nisan'da ilk kez AB gemilerinin hava savunmasını bir insansız hava aracı sürüsüyle aşmayı başardı ve bir ticari gemiyi vurdu. 

ABD'de Biden'a Gazze tepkisi: İçişleri Bakanlığı çalışanı Gazze'deki soykırıma destek veren yönetim nedeniyle istifa etti ABD'de Biden'a Gazze tepkisi: İçişleri Bakanlığı çalışanı Gazze'deki soykırıma destek... Haberi Görüntüle

AVRUPA'DA KIZILDENİZ TEDİRGİNLİĞİ

Öte yandan Danimarkalı deniz taşıma şirketi Maersk, Kızıldeniz'deki kesintinin Asya-Avrupa kapasitesini beşte bir oranında azaltabileceğini açıkladı.

Danimarkalı Nakliye grubu Maersk Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Kızıldeniz'deki konteyner taşımacılığı trafiğindeki kesintinin arttığını ve kesintinin sektörün Uzak Doğu ile Avrupa arasındaki kapasitesini ikinci çeyrekte yüzde 20'ye kadar azaltmasının beklendiğini söyledi.

Maersk ve diğer nakliye şirketleri, İran bağlantılı Husi militanlarının Kızıldeniz'deki saldırılarını önlemek için Aralık ayından bu yana gemilerini Afrika'nın Ümit Burnu çevresine yönlendiriyor ve daha uzun yolculuk süreleri navlun oranlarını artırıyor.

Maersk, Pazartesi müşterilere sunduğu güncellenmiş bir tavsiye niteliğindeki açıklamasında, "Risk bölgesi genişledi ve saldırılar denizden daha da uzaklara ulaşıyor." dedi. Bu durumun gemi yolculuklarını daha da uzatmaya zorladığını belirten şirket, “Şimdilik kargonuzu varış noktasına ulaştırmak için ek zaman ve maliyete neden oldu." ifadelerini kullandı.

Dünya ticaretinin barometresi olarak görülen Danimarkalı grup, geçen hafta nakliye kesintilerinin en azından yıl sonuna kadar sürmesinin beklendiğini belirtmiş, ancak Alman Hapag-Lloyd biraz daha iyimser bir tavırla krizin çözülebileceğine inandığını söylemişti.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Loading