Yandex Metrica

Türkiye'nin ambargosu sonuç verdi: İsrail'de gıda fiyatları uçuyor

Türkiye'nin ambargosu sonuç verdi: İsrail'de gıda fiyatları uçuyor

Türkiye'nin ambargosu İsrail'de gıda fiyatlarını uçurdu. Birçok gıda ürününe zam haberini duyuran Siyonistlerde uzmanlar yaklaşan krizi "Türk krizi" olarak değerlendirdi. 

Dünya

17.05.2024, 17:17

Dün akşam saatlerinde Ticaret Bakanlığın'dan yapılan açıklamada, İsrail ile tüm ticaretin durdurulduğu belirtildi. Bakanlıktan yapılan açıklamanın devamında, "Devlet düzeyinde alınan tedbirlerin ikinci aşamasına geçilmiş, İsrail’le ilgili ihracat ve ithalat işlemleri tüm ürünleri kapsayacak şekilde durdurulmuştur" ifadeleri kullanıldı.

Türkiye'nin İsrail ambargosu sonrası harekete geçen Siyonist şirketler birer birer gıda fiyatlarına zam haberi duyurdu. İsrail'de başlayan zam furyası Türkiye'nin ambargo kararından bir kaç saat sonra geldi.

İsrail'de kırmızı alarm! İşgal devleti büyük savaşa hazırlanıyor: Okullar güvenlik nedeniyle açılmayacak İsrail'de kırmızı alarm! İşgal devleti büyük savaşa hazırlanıyor: Okullar güvenlik... Haberi Görüntüle

İSRAİL'DE TÜRK KRİZİ

İsrail'de gıda ürünlerine gelen zam sonrası durumu değerlendiren analistler "İsrail'de Türk krizi"nin yaşandığını ifade etti.

İsrail merkezli Strauss bazı süt ürünleri için fiyat artış yapacağını duyurdu. Öte yandan Bu haftanın başlarında Coca-Cola ve Tnuva da ürünlerinde fiyat artışına gitmişti.

Bazı şirketler, ürünlerinin fiyatlarındaki artışları, kısmen İsrail saldırganlığına bağlarken, bazı şirketler ise üretim araçları ve hammadde fiyatlarındaki artışlara bağladı. Bu iki denkleme ek olarak durumu değerlendiren bazı analsitler ise Türkiye'nin ambargosunun İsrail'de etkili olduğunu belirtti.

İki ülkenin yakınlaşması Pentagon'u tedirgin etti: Görüşmeleri yakından takip ediyoruz! İki ülkenin yakınlaşması Pentagon'u tedirgin etti: Görüşmeleri yakından takip ediyoruz! Haberi Görüntüle

SÜT ÜRÜNLERİNE REKOR ZAM

Sosyal lobi Lobby 99 CEO'su Linor Deutsch, Çarşamba günü sosyal medya hesabından, "Süt fiyatlarındaki artış nedeniyle Tnuva Schnitzel'in fiyatını artırdı. Mega-tekel olduğunuzda bunların birbiriyle bağlantılı olmasına gerek yok.” ifadelerini kullandı.

İsrail medyası, Tnuva'nın Ocak ayında 200 milyon NIS tutarında temettü dağıttığını hemen belirtti; bu da şirketin iyi bir kâr elde ettiğini ve fiyat artışlarının aslında gerekli olmadığını ima etti.

Habere Tepki Ver

143

0

5

1

0

0

1

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading