Yandex Metrica

İsrail içinden Netanyahu'ya uyarı: Eski yetkili 'Refah'a saldırma' dedi, İran'a dikkat çekti

İsrail içinden Netanyahu'ya uyarı: Eski yetkili 'Refah'a saldırma' dedi, İran'a dikkat çekti

İşgal devleti İsrail, Gazze'nin Refah kentine yönelik gerçekleştireceği katliamın planını kurgularken önemli bir isimden önemli bir açıklama geldi. İsrail Savunma Bakanlığı Siyasi ve Güvenlik Komitesi eski Başkanı Amos Gilad, Refah'a yapılacak saldırının İsrailli esirlerin serbest bırakılmasını garanti etmeyeceğini belirtti. 

Dünya

13.05.2024, 16:45

İsrail Savunma Bakanlığı Siyasi ve Güvenlik Komitesi eski Başkanı Amos Gilad, İsrail'den yayın yapan FM 103 radyosuna önemli açıklamalarda bulundu. Başbakan Binyamin Netanyahu'yu ve hükümeti Refah kentine saldırı konusunda uyaran Gilad, "Refah'a girmemiz, kaçırılanların (esirlerin) geri dönüşünü garanti etmiyor." dedi.

Refah'a ve Mısır'a ABD ile koordineli olarak girilmesi gerektiğini belirten Gilad, aksi takdirde kuzeydeki Lübnan cephesine yönelik bir çözüm sunmuş olmayacaklarını, İsrail'in tamamına uzanacak uzun süreli bir savaşa yol açacağını ve stratejik ortaklık ve barışın genişletilmesi konusunu kaybedeceklerini dile getirdi.

İsrailli göstericiler Tel Aviv'de yolları trafiğe kapattı: 'Refah'takiler de İsrail'dekiler de çocuk' İsrailli göstericiler Tel Aviv'de yolları trafiğe kapattı: 'Refah'takiler de İsrail'dekiler... Haberi Görüntüle

"ANA TEHDİT İRAN"

İsrail'in bu kontrolsüz saldırısının ülkeyi İran tehdidiyle başbaşa bırakacağını savunan Gilad, Hamas'ın Ortadoğu'daki ana güç olmadığını ifade eden-rek şunları söyledi:

"Ana tehdit İran'dır. Eğer Sinvar bizimle ABD arasında çatlak olduğunu ve uluslararası mahkemelerin (İsrailli yöneticileri) tutuklama emirlerini görürse bölgesel koalisyonlar olacak ve bunu gerçekleştiren kim? Bunu yapan, hala orada kalmayı sürdürme imkanı olan Sinvar'dır. Orada onun (Sinvar'ın) peşine düşsen bile kuzey ile savaş haline gelecek uzun soluklu savaş çıkabilir. Sinvar, (Gazze'deki) hakimiyetini yeniden kurabilmek için Gazze'yi terk etmemizi istiyor ve kendisinin birçok stratejik başarıya sahip olduğunu düşünüyor ve bizim tamamen geri çekilmemizi başarabileceğine inanıyor ve aradığı şey de bu." Gilad ayrıca İsrail hükümetini eleştirerek, ordu güzel işler yaparken hükümetin stratejisinin bulunmadığını söyledi. Gilad, önemli olan şeyin esirlerin serbest bırakılmasını sağlayarak onların ülkeye iade edilmesi ve Sinvar'ın yıllar sürse bile rejimi çökene kadar hedef ilan edilmesi gerektiğini savundu.

Husi Kuvvetleri Sözcüsü Saree duyurdu: İsrail'e giden ticaret gemileri Akdeniz'de imha edilecek! Husi Kuvvetleri Sözcüsü Saree duyurdu: İsrail'e giden ticaret gemileri Akdeniz'de... Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN GAZZE'DE YÜRÜTTÜĞÜ SOYKIRIM

İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gaze'de 35 bine yakın Filistinli sivili katletti. Katledilen Filistinlilerin 24 binden fazlasını kadın ve çocuklar oluşturuyor. Ayrıca enkaz altında kalan ve ulaşılamayan binlerce cesedin olduğu tahmin ediliyor. Bölgede 78 bine yakın yaralı sağlık hizmetlerinden mahrum bir biçimde yaşama tutunmaya çalışıyor. Güvenli yer arayışında olan Filistinlilerin 1,9 milyondan fazlası zorla göç ettirilmiş durumda. 

İsrail, 25 Mart'ta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde alınan ateşkes kararına uymuyor. Bu karara rağmen saldırılarına devam eden işgal güçlerine şimdiye kadar herhangi bir yaptırım uygulanmış değil. Uluslararası toplum, sivil ölümleri artıracak Refah saldırısıyla ilgili İsrail ordusuna uyarıda bulunuyor. İsrail, bir süredir sivillerin son sığınağı olan Refah'a saldırmak için hazırlık yapıyor. Şu an Refah'a 1,5 milyondan fazla Filistinli sığınmış durumda.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading