Yandex Metrica

Fransızlar Karadeniz'e girebilir: Batı bloğu restleşmeye devam ediyor

Fransızlar Karadeniz'e girebilir: Batı bloğu restleşmeye devam ediyor

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya'nın Ukrayna'nın ön hatlarını aşması ve Kiev'in birlik talep etmesi durumunda Ukrayna'ya asker göndermeyi reddetmeyeceğini bir kez daha doğruladı. Macron, The Economist'e verdiği röportajda böyle bir senaryoda asker gönderme ihtimalinin "meşru olarak" ortaya çıkacağını belirtti.

Dünya

13.05.2024, 22:33

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Ukrayna'ya asker göndermek için hazır olduklarını bir kez daha ifade etti. The Economist'in Fransa askerlerini Ukrayna'ya göndermeye hazır mısınız sorusuna cevap veren Macron, böyle bir senaryoda asker gönderme ihtimalinin "meşru olarak" ortaya çıkacağını belirtti.

Sözlerine devam eden Fransız lider, Rusya'nın eylemlerini artırması durumunda tüm Avrupalı ​​liderleri asker göndermeye zorlayabileceğini vurguladı.

"Rusya daha ileri gitmeye karar verirse, her halükarda hepimiz kendimize asker gönderme sorusunu sormak zorunda kalacağız" diyen Macron, böyle bir hareketi dışlamayı reddetmesini meslektaşlarım için stratejik bir uyandırma çağrısı"olarak görüyorum dedi.

Yunanistan'dan skandal karar! Batı Trakya Türkleri tepki gösterdi: 'Lozan Antlaşması'na aykırı' Yunanistan'dan skandal karar! Batı Trakya Türkleri tepki gösterdi: 'Lozan Antlaşması'na... Haberi Görüntüle

FRANSA ASKERİ UKRAYNA'YA GİDECEK Mİ?

Fransa cumhurbaşkanı Rusya'yı "bölgesel istikrarsızlaştırıcı bir güç" ve Avrupa güvenliğine yönelik önemli bir tehdit olarak nitelendirdi. Ayrıca Rusya'nın Ukrayna'da kazanmasına izin verilmeyeceğini belirterek stratejik hedefini de özetledi.

"Açık bir stratejik hedefim var: Rusya Ukrayna'da kazanamaz" diyen Macron, "Eğer Rusya Ukrayna'da kazanırsa Avrupa'da güvenlik kalmayacak." ifadelerini kullandı. Fransız lider, Rusya'nın Ukrayna'da zafer kazanması durumunda Moldova, Romanya, Polonya, Litvanya ve diğerleri gibi komşu ülkelerin güvende olmayacağını belirtti.

Macron, Şubat ayında Rus işgaline karşı mücadelede Batılı kara birliklerinin Ukrayna'ya gönderilmesini reddetmeyi reddederek Avrupa'da bir şok dalgasını tetikledi.

Macron, 26 Şubat'ta (Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinden sadece iki yıl sonra) savaş alanında artan zorluklarla ve azalan mühimmat stoklarıyla karşı karşıya kalan Kiev'e daha fazla destek toplamak amacıyla Avrupalı ​​liderlerin katıldığı bir konferansa ev sahipliği yapmıştı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yönetimindeki Rusya'nın kasvetli bir resmini çizdi ve son aylarda bile hem yurt içinde hem de Ukrayna'da duruşunun sertleştiği bir "duruş değişikliği" yaşandığını savundu. 

Macron, Batılı kara birliklerinin Ukrayna'ya gönderilmesi konusunda "fikir birliği" olmasa da, "hiçbir şeyin göz ardı edilmemesi gerektiğini" söyledi. Rusya'nın bu savaşı kazanamaması için ne gerekiyorsa yapacağız, dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron

Eyvah demokrasi(!) Kaos organizatörü Soros Vakfı Harris'e desteğini açıkladı: Türkiye'yi gezi dünyayı iç savaşlarla karıştırmışlardı Eyvah demokrasi(!) Kaos organizatörü Soros Vakfı Harris'e desteğini açıkladı: Türkiye'yi... Haberi Görüntüle

MACRON'A RUSYA'DAN CEVAP GELDİ

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un sözlerine Rusya'dan cevap gecikmedi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Bu açıklama çok önemli ve tehlikeli." ifadesinde bulundu.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Ukrayna'ya asker gönderme ihtimallerinin bulunduğunu yinelemesine ilişkin, bu açıklamaların tehlikeli olduğunu söyledi.

Peskov, başkent Moskova'da güncel konularla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Macron'un, Fransa'nın Ukrayna'ya asker gönderme ihtimalinin bulunduğunu yinelemesiyle ilgili soru üzerine Peskov, "Bu açıklama çok önemli ve tehlikeli. Fransız Cumhurbaşkanı tarafından temsil edilen Fransa, Ukrayna'daki meseleye doğrudan sahada müdahil olma ihtimali konusunda açıklamalar yapmaya devam ediyor. Bu, çok tehlikeli bir eğilim. Bunu yakından takip ediyoruz. Tüm hedeflerimize ulaşana kadar (Ukrayna'da) özel askeri operasyonu sürdürüyoruz ve sürdüreceğiz." dedi.

Sözcü Peskov, Rus askerlerinin Batı Afrika'da bulunan Nijer'deki ABD'ye ait üsse konuşlandığı yönündeki haberlere işaret ederek, "Afrika'nın çeşitli devletleriyle savunma dahil her alanda ilişkilerimizi geliştiriyoruz. Bu devletler ve biz, bu konuda ilgiliyiz. Afrika devletleriyle ilişkilerimizi geliştirmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

1

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading