Yandex Metrica

Tanksavar, füze ve SİHA'lar Mısır yolunda: Kahire heyeti Türkiye'den mutlu ayrıldı

Tanksavar, füze ve SİHA'lar Mısır yolunda: Kahire heyeti Türkiye'den mutlu ayrıldı

Mısır ile Türkiye arasındaki normalleşme adımları savunma işbirliğiyle yeni bir aşamaya evriliyor. Ankara, Kahire'nin acil ihtiyacı kapsamında öncelikli olarak silahlı insansız hava aracı, TRLG-230 topçu füzesi ve yüklü miktarda MAM C/L mühimmat tedarik etmeye hazırlanıyor.

Dünya

21.05.2024, 21:15

Mısır'ın acil ihtiyaç kapsamında Türkiye'den SİHA'ların yanında karadan karaya topçu füze sistemi TRLG-230 ile birlikte yüklü miktarda MAM-C/L mühimmatı istediği biliniyor. 

Gelişmiş anti-tank sistemlerine de ihtiyacı bulunan Mısır ordusu, ROKETSAN yapımı KARAOK ve L-UMTAS ile ilgileniyor. Türkiye ile savunma işbirliğini geliştirmeyi hedefleyen Sisi yönetimi, mühimmat ve askeri sistemlerin ortak üretimi konusunda bir fabrikanın kurulması için çalışma başlattığı belirtiliyor. 

Tüm bu gelişmelerin yaşandığı süreçte Mısır Genelkurmay Başkanı Korgeneral Osama Askar ve beraberindeki heyet, Ankara ve İstanbul'da önemli temaslarda bulundu. Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün'le buluşan Mısır heyeti, görüşmenin ardından SİHA üretim konusunda dünyanın en büyük şirketlerinden olan Baykar'a ziyaret gerçekleştirdi.

Mısır Genelkurmay Başkanı Korgeneral Osama Askar ve Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün

Denizin dibinde bulunan 'karanlık oksijen' bilim adamlarını heyecanlandırdı Denizin dibinde bulunan 'karanlık oksijen' bilim adamlarını heyecanlandırdı Haberi Görüntüle

TÜRKİYE MISIR İLİŞKİLERİ BİR ADIM ÖTEYE GİDİYOR

Türkiye ve Mısır arasında düzelen ilişkiler, askeri boyuta ulaşıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sisi arasındaki görüşme, askeri ve savunma sanayisindeki işbirliğine öncü oldu. Mısır Genelkurmay Başkanı Osama Askar, Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci ile bir araya geldi.

Görüşme sonrasında açıklamalarda bulunan İkinci, ''Savunma Sanayii alanındaki mevcut ve potansiyel iş birliklerini değerlendirdiğimiz verimli bir toplantı gerçekleştirdik.'' ifadelerini kullandı.

Görgün, ''Bölgemizde Türk Mühendisliğimizin ağırlığını artırmaya, savunma sanayii alanında önemli çalışmalar gerçekleştirmeye devam edeceğiz.'' ifadeleriyle Türkiye ve Mısır ilişkilerinin bir üst boyuta ulaştığını gözler önüne serdi.

Acil askeri ihtiyaçlarını gidermek isteyen Kahire yönetimi, silahlı insansız hava aracı olmak üzere, ROKETSAN yapımı KARAOK ve L-UMTAS Tanksavar, TRLG-230 topçu füzesi ve yüklü miktarda MAM C/L tedarik etmeye hazırlanıyor.

Oruç Reis rotayı Somali'ye kırdı: Türkiye bölgede petrol ve doğalgaz arayacak Oruç Reis rotayı Somali'ye kırdı: Türkiye bölgede petrol ve doğalgaz... Haberi Görüntüle

TRLG-230 FÜZESİ, MAM-C/L MÜHİMMATI KAHİRE YOLUNDA

ROKETSAN yapımı KARAOK ve L-UMTAS Tanksavar, TRLG-230 topçu füzesi ve yüklü miktarda MAM C/L mühimmat talebinde bulunan Kahire yönetimi, Baykar'a ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret sırasında ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci Genelkurmay Başkanı Askar'a eşlik etti. Askar, KIZILELMA'ya olan ilgisini gizleyemedi. 

Türkiye'den SİHA'lara ek olarak karadan karaya topçu füze sistemi TRLG-230 ile birlikte yüklü miktarda MAM-C/L mühimmatı talep eden Kahire yönetimi, ROKETSAN üretimi KARAOK ve L-UMTAS ile de yakından ilgileniyor. Kahire yönetiminin yakında Baykar ürünü SİHA'lara sahip olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Mısır ordusunun Bayraktar TB2 ile AKINCI TİHA'dan hangisini tercih ettiği merak konusu.

SİHA üretim konusunda dünyanın en büyük şirketlerinden olan Baykar, ordusunu güçlendirmek isteyen bütün ülkelerin gözdesi haline gelmiş durumda. KIZILELMA, Bayraktar TB2, AKINCI, Bayraktar Mini İHA ve DİHA gibi üst düzey teknolojiyle üretilen ürünler, dünya savunma sanayisine yön vermeye devam ediyor.

Habere Tepki Ver

109

1

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading