Yandex Metrica

ABD'de ikinci George Floyd vakası: Polisin boynuna bastırdığı adam feci şekilde can verdi

ABD’in Ohio eyaletinde, polisin gözaltına alırken yerde ters kelepçe taktığı ve dakikalarca boynuna bastırdığı 53 yaşındaki siyahi Amerikalı Frank Tyson, hayatını kaybetti.

Dünya

08.05.2024, 01:34

ABD'de ikinci bir George Floyd vakası yaşandı.ABD polisinin gözaltına alırken şiddet uyguladığı Frank Tyson'ın, elleri arkadan kelepçeliyken polisin boynuna bastırması nedeniyle nefessiz kalarak öldüğü ortaya çıktı. Görüntüler, sosyal medyada infial yarattı.

Ohio'nun Canton bölgesinde 18 Nisan'da karıştığı trafik kazasından kaçtığı iddia edilen siyahi Amerikalının, polis şiddeti sonucunda hayatını kaybettiğine ilişkin görüntüler bugün kamuoyuyla paylaşıldı.

ABD'den çok konuşulacak Ortadoğu itirafı geldi: Vurulan tüm İHA'lar bizim ABD'den çok konuşulacak Ortadoğu itirafı geldi: Vurulan tüm İHA'lar bizim Haberi Görüntüle

İKİNCİ GEORGE FLOYD VAKASI

Ytafik kazası sonrası olaya müdahale eden ABD'li polislerin kask kamerasından kaydedilen görüntüler kısa sürede sosyal medyada yayıldı. Söz konusu olay 2020 yılında polis şiddeti sonucu yaşamını yitiren siyahi Amerikalı George Floyd'un ölümüne benzetildi.

Dünyanın en alkolik çocukları o ülkede! DSÖ raporunda ortaya çıktı Dünyanın en alkolik çocukları o ülkede! DSÖ raporunda ortaya çıktı Haberi Görüntüle

''BENİ ÖLDÜRMEYE ÇALIŞIYORLAR''

Sosyal medyada infial yaratan görüntülerde, trafik kazasına karıştığı iddiasıyla bir kafede polisin gözaltına aldığı ve o esnada yere yatırarak ters kelepçe taktığı Tyson'ın polise defalarca "Beni öldürmeye çalışıyorlar" dediği görülüyor. Yerde yüzüstü ve elleri kelepçeli şekilde yatarken polisin diziyle boynuna bastırarak nefes almasını zorlaştırdığı siyahi Amerikalının birçok kez "Nefes alamıyorum" dediği anlar kameraya yansıdı.

İsrailli rehine yakınları yol kapattı! Soykırımcı Netanyahu ve ortağı Biden'a çağrı İsrailli rehine yakınları yol kapattı! Soykırımcı Netanyahu ve ortağı Biden'a... Haberi Görüntüle

HAYATA TUTUNAMADI VE YAŞAMINI YİTİRDİ

Birkaç dakika sonra hareketsiz kalan siyahi adamın hayatta olup olmadığını kontrol eden polis, Tyson'ın nefes almadığını fark etti. ABD polisi daha sonra kalp masajı yapmaya başladı ve ardından şüpheli ambulansla hastaneye kaldırıldı. Polisin açıklamasına göre Tyson hastanede hayatını kaybederken, olaya karışan polislerin soruşturma için açığa alındığı bildirildi.

Hatırlanacağı üzere 2020 yılında siyahi Amerikalı George Floyd polis şiddeti sonucunda yaşamını yitirmişti. Olayın ardından ülke geneline yayılan büyük gösterilerde ABD'deki ırkçılık ve polis şiddeti haftalarca protesto edilmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Loading