Yandex Metrica

Sitede Ara

Almanya, İsrail'e karşı sesini yükseltmeye devam ediyor: Bu kez Başbakan Yardımcısı Habeck konuştu

Almanya, İsrail'e karşı sesini yükseltmeye devam ediyor: Bu kez Başbakan Yardımcısı Habeck konuştu

Almanya Başbakan Yardımcısı ve aynı zamanda Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanı Robert Habeck,"Açlık, Filistin halkının çektiği acılar ve Gazze Şeridi'ndeki saldırılar, uluslararası hukukla bağdaşmıyor. Yani gerçekten de öyle, İsrail orada sınırları aştı. Bunu yapmamalı." dedi.

Dünya

26.05.2024, 14:49

Almanya'dan İsrail'e karşı sesler yükselmeye devam ediyor. Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un Sözcüsü Steffen Hebestreit'ten sonra Almanya Başbakan Yardımcısı ve aynı zamanda Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanı Robert Habeck de İsrail'i eleştiren ifadeler kullandı. İsrail'in Gazze'de hukuku ihlal ettiğini söyleyen Habeck, sınırların çoktan aşıldığını belirtti. 

Almanya Anayasası'nın kabulünün 75. yıl dönümü dolayısıyla Berlin'de düzenlenen "Demokrasi Şenliği"ne katılan Habeck, burada vatandaşlardan gelen soruları cevapladı. Robert Habeck, bir katılımcının Alman hükümetinin İsrail'e verdiği askeri destek konusunda kırmızı çizgilerinin neler olduğu konusunda sorduğu soruya Alman hükümetinin birçok kez Refah'a saldırının yanlış olduğunu ve İsrail'in bu saldırıyı yapmaması gerektiğini söylediğini belirtti. İsrail'i uluslararası hukuka uymaya davet eden Habeck, "Açlık, Filistin halkının çektiği acılar ve Gazze Şeridi'ndeki saldırılar, uluslararası hukukla bağdaşmıyor. Yani gerçekten de öyle, İsrail orada sınırları aştı. Bunu yapmamalı." dedi.

Mesele sadece Gazze değil! İsrail askerinin kolundaki peçe iyi bakın: 'Sözde' büyük İsrail haritasının içinde Türkiye'de yer alıyor! Mesele sadece Gazze değil! İsrail askerinin kolundaki peçe iyi bakın:... Haberi Görüntüle

STEFFEN HEBESTREIT NE DEMİŞTİ?

Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un Sözcüsü Steffen Hebestreit'e, Alman hükümetinin savaş suçları nedeniyle Netanyahu hakkında yapılan tutuklama başvurusunu hatırlatarak çıkacak kararı uygulayıp uygulamayacakları sorulmuş, o da Netanyahu'nun Almanya'ya gelmesi halinde tutuklanacağını belirterek "Elbette. Evet, biz kanunlara uyarız." ifadelerini kullanmıştı.

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading