Yandex Metrica

ABD'de Gazze destekçisi öğrencilere polis saldırısı! Kampı basıp gözaltına aldılar

ABD’deki Columbia Üniversitesi’nde Filistin’e destek gösterilerini sürdüren öğrenciler okul binasını işgal etti. ABD'nin Columbia Üniversitesindeki Gazze Dayanışma Kampı polisin müdahalesiyle dağıtıldı. New York'taki Columbia Üniversitesinin kampüsüne giren polis, protestocu öğrencileri gözaltına aldı.

Dünya

13.05.2024, 20:36

ABD başta olmak üzere birçok ülkenin desteğini arkasına alarak Gazze'de ayladır soykırım yapan İsrail'in acımasızca saldırıları devam ediyor. Hedef gözetmeksizin her yeri bombalayan ve sivilleri hedef alan terör devlet, 8 ay boyunca 36 bine yakın masum Filistinliyi katlederken 77 binden fazla kişi yaralandı.

Hamas ile ateşkes anlaşması sağlansa da sağlanmasa da Gazze'nin güneyinde yer alan Refah'a karadan gireceklerini belirten İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, daha çok kan dökmenin planlarını yapıyor. Bebek katili Netanyahu, dünya kamuoyunun ateşkes çağrılarına kulağını tıkarken İsrail'e karşı her yerde protestolar düzenleniyor.

Mucize kurtuluş: 27 yıl önce kaçırıldı, evinden iki adım mesafede bulundu Mucize kurtuluş: 27 yıl önce kaçırıldı, evinden iki adım mesafede... Haberi Görüntüle

ÖĞRENCİLER BİNAYI İŞGAL ETTİ

ABD’nin New York kentinde 18 Nisan’da başlayan ve ülke genelindeki üniversitelere hızlıca yayılan Filistin yanlısı protestolar sürüyor. Columbia Üniversitesi öğrencileri Vietnam Savaşı karşıtı protestolar esnasında işgal edilen birkaç yapıdan biri olan Hamilton Hall binasını işgal etti. Taşıdıkları mobilya ve metal parçaları ile barikat kuran öğrenciler, Gazze'de İsrail saldırısıyla öldürülen 6 yaşındaki Hind Rajab'ın adına ithafen binaya “Hind's Hall” adını verdi.

Harvard dize geldi! Filistin destekçisi öğrenciler duyurdu: 'Üniversite yönetimiyle anlaştık' Harvard dize geldi! Filistin destekçisi öğrenciler duyurdu: 'Üniversite yönetimiyle anlaştık' Haberi Görüntüle

KAMPÜSÜ BASIP GÖZALTINA ALDILAR

Columbia Üniversitesi Sözcüsü Ben Chang ise yaptığı açıklamada Hamilton Hall'u işgal eden öğrencilerin mülke zarar vererek ve binaya girişi engelleyerek suç işlediğini savundu. Chang, öğrencilerin işgali sürdürmeleri halinde okuldan atılma riskiyle karşı karşıya kalacaklarını söyledi. New York'taki Columbia Üniversitesi kampüsüne gelen New York Polis Teşkilatı (NYPD) özel birimleri, tarihi Hamilton Hall'de protestolarına devam eden Filistin destekçisi öğrencileri gözaltına aldı.

İsrail'de 'ertesi gün' tartışması: Netanyahu ile Gallant yine birbirine girdi İsrail'de 'ertesi gün' tartışması: Netanyahu ile Gallant yine birbirine girdi Haberi Görüntüle

HALK POLİSİ PROTRESTO ETTİ

Columbia Üniversitesinin Morningside Heights Kampüsü'nde, öğrencilerin bir süre önce kurduğu Gazze Dayanışma Kampı, polis ekiplerinin müdahalesiyle dağıtıldı. Büyük kamyonlar ve özel hazırlanmış rampalar yardımı ile protestocu öğrencilerin kısa süre önce girdikleri Hamilton Hall binasına gelen polis, binanın Amsterdam Caddesi tarafında toplanan halk tarafından protesto edildi.

Fransa'dan garip iddialar: Yeni Kaledonya'daki olayları Türkiye ve Azerbaycan'a bağladılar Fransa'dan garip iddialar: Yeni Kaledonya'daki olayları Türkiye ve Azerbaycan'a bağladılar Haberi Görüntüle

ÇADIRLAR KALDIRILDI

Hamilton Hall binasına pencereden girerek içerdeki barikatları yıkan polis, sert şekilde müdahale ettiği onlarca öğrenciyi kampüs dışına çıkardı ve gözaltına aldı. New York polisi, kampüs alanındaki Gazze Dayanışma Kampı çadırlarını da kaldırdı.

Polisin müdahalesinden kısa süre önce Columbia Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada, topluluğun güvenliğini ve düzenini yeniden sağlaması için NYPD'den yardım istendiği belirtilmişti.

İşbirliği yapmayan her gruba saldırıyorlar: Terör örgütü PKK/YPG, Suriye'de muhalif Kürtlerin ofisini yaktı İşbirliği yapmayan her gruba saldırıyorlar: Terör örgütü PKK/YPG, Suriye'de muhalif... Haberi Görüntüle

OTURMA EYLEMİ İLE BAŞLAMIŞTI

Hatırlanacağı üzere Columbia Üniversitesinde Filistin destekçisi öğrenciler, Nisan ayının ortalarında okulun, İsrail'in Gazze'deki saldırılarını ve işgalini destekleyen şirketlere devam eden finansal yatırımlarını protesto amacıyla kampüsün bahçesinde oturma eylemi başlatmıştı.

Refah katliamı öncesi kritik görüşme: Biden, Netanyahu'ya akıl verdi Refah katliamı öncesi kritik görüşme: Biden, Netanyahu'ya akıl verdi Haberi Görüntüle

DİĞER ÜNİVERSİTELERE YAYILDI

Rektörlük, eylemlerin 2. gününde, New York polisinden göstericilerin dağıtılması için yardım talebinde bulunmuş, kampüse giren polis, 108 öğrenciyi gözaltına almıştı. Columbia Üniversitesindeki olay, 7 Ekim 2023'ten sonra ABD'deki üniversitelerde Filistinli öğrencilere karşı başlayan "ifade özgürlüğü" engellemeleri tartışmalarını tekrar gündeme getirmiş, gözaltılara tepki olarak öğrenci protestoları ülke genelindeki diğer üniversitelere de yayılmıştı.

 

Columbia Üniversitesi yönetiminden Gazze'ye destek veren öğrencilerle ilgili skandal karar Columbia Üniversitesi yönetiminden Gazze'ye destek veren öğrencilerle ilgili skandal karar Haberi Görüntüle

BİNDEN FAZLA ÖĞRENCİ GÖZALTINA ALINDI

ABD genelinde hala 50'den fazla büyük üniversitede, Filistin'e destek için öğrenci eylemleri devam ediyor ve polisin son 2 haftada aralarında bazı öğretim görevlileri de dahil 1000'den fazla öğrenciyi gözaltına aldığı belirtiliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Loading