Yandex Metrica

Columbia Üniversitesi yönetiminden Gazze'ye destek veren öğrencilerle ilgili skandal karar

Columbia Üniversitesi yönetiminden Gazze'ye destek veren öğrencilerle ilgili skandal karar

Associated Press'in son dakika olarak tüm dünyaya geçtiği haberde Columbia Üniversitesi yönetimi, öğrencilerin Gazze'ye destek ve İsrail'e tepki eylemleri nedeniyle mezuniyet törenlerini iptal etti. 

Dünya

07.05.2024, 04:16

Dünyanın gözü önünde eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atan İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında 8 ay geride kaldı. Hedef gözetmeksizin her yeri bombalayan İsrail güçleri, şu ana kadar 38 bine yakın masum Filistinliyi katletti. 78 binden fazla kişi de yaralandı. Dünya kamuoyunun ateşkes çağrılarına kulağını tıkayan İsrail, Kahire'deki ateşkes görüşmelerinde Hamas ile el sıkışmadı ve daha çok kan dökmek için Gazze'nin güneyinde yer alan Refah'a saldırmak için harekete geçti.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ile Hamas-İsrail arasındaki esir takası görüşmelerini ele aldı. Washington, Refah'a saldırıda sivillerin bölgeden çıkarılması, insani yardım akışın sürdürülmesine ilişkin güvenilir bir plan sunulması gerekliliğini vurguladı. İsrail ise müzakerelere işaretle "alternatif kalmaması durumunda Refah dahil askeri seçeneğin gerekli olduğunu" savundu.

Karşılıklı meydan okumuşlardı: Biden ile Trump, kozlarını canlı yayında paylaşacak Karşılıklı meydan okumuşlardı: Biden ile Trump, kozlarını canlı yayında paylaşacak Haberi Görüntüle

İSRAİL SINIRDAKİ MAHALLELERİ BOŞALTIYOR

Bebek katili Netnayhu, dünya kamuoyunun ateşkes çağrılarına kulağını tıkarken İsrail Devlet Televizyonu KAN'dan yeni bir iddia ortaya atıldı.

İsrail Devlet Televizyonu KAN'ın haberinde, İsrail ordusunun, Refah'ın doğusunda İsrail sınırı yakınındaki birçok mahalleyi boşaltmaya başladığı belirtildi.

The Times of Israel gazetesinin haberinde de İsrail güçlerinin, Gazze'nin güneyinde yer alan Refah sınırının doğusundaki mahallelerde yaşayan Filistinlilere el-Mevasi ve Han Yunus'taki "insani bölgelere gitme" çağrısı yaptığı kaydedildi.

Küresel Gazze blokajı: Üç maymunu oynayan ünlülere 'engelleme' akımı başladı Küresel Gazze blokajı: Üç maymunu oynayan ünlülere 'engelleme' akımı başladı Haberi Görüntüle

26 ÜLKEDEN 'DUR' ÇAĞRISI

Avrupa Birliği’ne üye 26 ülkenin dışişleri bakanları İsrail’in bugün erken saatlerde Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentine tahliye emri vermesine tepki gösteren ortak bildiri yayınladı. Dışişleri bakanları, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya saldırıya devam etmemesi çağrısı yaptı. Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, İsrail'in Refah'a kara saldırısından vazgeçmesi gerektiğini belirterek, AB ve uluslararası toplumun böyle bir senaryoyu önlemek için harekete geçmesi gerektiğine dikkat çekti.

Cumhurbaşkanına suikast girişimi ellerine yüzlerine bulaştı: Sır perdesi aralandı! Cumhurbaşkanına suikast girişimi ellerine yüzlerine bulaştı: Sır perdesi aralandı! Haberi Görüntüle

BROŞÜR DAĞITTILAR

İsrail ordusu, abluka ve saldırıları altındaki Gazze Şeridi’nin Refah kentine yonelik kara harekatı öncesi, kentin doğusuna attığı broşürlerle bölge sakinlerinin evlerini boşatmaları ve kentin batısına gitmeleri uyarısında bulundu.

Yahudi işgalcilerden zulüm! Gazze'ye giden yardımları engelleyip yola döktü Yahudi işgalcilerden zulüm! Gazze'ye giden yardımları engelleyip yola döktü Haberi Görüntüle

ÖĞRENCİLERİN MEZUNİYET TÖRENLERİ İPTAL EDİLDİ

Öte yandan Uluslararası haber ajansı The Associated Press (AP) sıcak bir gelişmeyi tün dünyaya duyurdu. Associated Press'in son dakika olarak tüm dünyaya geçtiği haberde Columbia Üniversitesi yönetimi, öğrencilerin Gazze'ye destek ve İsrail'e tepki eylemleri nedeniyle mezuniyet törenlerini iptal etti. 

Gazze'de savaş sonrası neler olacak? ABD ve Arap ülkelerinin iki aşamalı planı ortaya çıktı Gazze'de savaş sonrası neler olacak? ABD ve Arap ülkelerinin iki... Haberi Görüntüle

1300'DEN FAZLA ÖĞRENCİ GÖZALTINA ALINDI

Bilindiği üzere Columbia Üniversitesindeki olaylar 7 Ekim 2023'ten sonra ABD'deki üniversitelerde Filistinli öğrencilere karşı başlayan ifade özgürlüğü engellemeleri tartışmalarını alevlendirirken, gözaltılara tepki olarak öğrenci protestoları ülke genelindeki diğer üniversitelere de yayılmıştı. Uzun zamandır devam gösterilerle ilgili 1300'den fazla öğrenci gözaltına alınmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Loading