Yandex Metrica

Kassam işgalcilere öldürücü darbeler vuruyor: İsrail'e ait 100 askeri araç imha edildi

Kassam işgalcilere öldürücü darbeler vuruyor: İsrail'e ait 100 askeri araç imha edildi

İşgalci İsrail güçlerine karşı onurlu mücadelesini sürdüren Filistin direniş hareketi Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde direnişle ilgili bilgiler verdi. İsrail katliamının ve Filistin direnişinin 224. gününde açıklamalarda bulunan Ebu Ubeyde, Gazze'de son 10 gün içinde İsrail ordusuna ait 100 askeri aracın imha edildiğini söyledi.

Dünya

21.05.2024, 17:32

224 gündür Gazze'de İsrail'in ölümcül saldırıları, Hamas'ın ise kararlı ve onurlu direnişi devam ediyor. Direnişe olduğu kadar enformasyona da önem veren Hamas'ta hareketin sözcüsü Ebu Ubeyde, İsrail saldırılarına verlen karşılıklarla ilgili bilgi verdi. Ebu "Son 10 gün içinde Kassam mensupları, savaşın tüm cephelerinde Siyonistlere ait tanklar, personel taşıyıcılar ve buldozerler dahil olmak üzere 100 farklı askeri aracı hedef aldı." diyen Ebu Ubeyde, işgalcilerin birçok noktada ummadığı kadar kayıp verdiğini ve bu kayıpları açıklama şansı dahi bulamadığını belirtti. Direnişlerinin her noktada sürdüğünü ifade eden Ebu Ubeyde, Refah kentinin doğusunda da İsrail güçlerine ağır darbeler vurulduğunu söyledi.

Dünya giderek yok oluyor! Bilim adamlarından korkunç açıklama! Artık geri dönüşü yok! Dünya giderek yok oluyor! Bilim adamlarından korkunç açıklama! Artık geri... Haberi Görüntüle

"SÜPER GÜÇLER BİLE DAYANAMAZDI"

Gazze'de yaşananlara süper güç olarak nitelendirilen devletlerin dahi dayanamayacağını söyleyen Ebu Ubeyde, "Bu açlık, yıkım, cinayet ve suç savaşına rağmen mücahitlerimiz ve direnişimiz, arkasındaki halk gücüyle her yerden düşman askerlerine öldürücü darbeler vuruyor." ifadelerini kullandı. 

İşgalcilerin yüksek rütbeli birçok ismi kaybettiğini vurgulayan Kassam Sözcüsü, Gazze'nin Ez-Zeytun Mahallesi'nde İsrail ordusunun yüksek rütbeli askerlerini öldürdüğünü söyledi. İsrail'in katliamalrını askeri başarı olarak tanıttığını ve yıkım stratejisiyle Filistin halkının iradesini kırmaya çaba gösterdiğinin altını çizen Ebu Ubeyde, "Suçlu düşman ve barbar ordusu, o günden (7 Ekim'den) bu yana hâlâ imajını onarmaya çalışıyor, ancak daha fazla rezil oluyor." dedi.

Irak hükümetinden flaş karar: PKK artık yasaklı örgüt olarak tanımlanacak! Irak hükümetinden flaş karar: PKK artık yasaklı örgüt olarak tanımlanacak! Haberi Görüntüle

"FİLİSTİN HALKI GÜCÜNÜ HAKLI DAVASINDAN ALIYOR"

Ebu Ubeyde, ateşkes konusunda kararlı olduklarını ancak İsrail saldırılarına karşı direniş göstereceklerini belirterek Filistin halkının gücünü haklı davasından aldığını ifade etti. İsrail'in ölümcül saldırılarının ve ateşkes müzakerelerindeki uzlaşmaz tavrının bazı İsrailli esirlerin ölümüne yol açtığını hatırlatan Ebu Ubeyde, bu vakaları ve isimleri sık sık duyurduklarını sözlerine ekledi. 

Eurofighter alarmı! Savaş uçakları Baltık Denizi üzerinde: Gördükleri yerde imha edilecekler Eurofighter alarmı! Savaş uçakları Baltık Denizi üzerinde: Gördükleri yerde imha... Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN GAZZE'DEKİ KATLİAMI

İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gaze'de 35 binden fazla Filistinli sivili katletti. Katledilen Filistinlilerin 25 binden fazlasını kadın ve çocuklar oluşturuyor. Ayrıca enkaz altında kalan ve ulaşılamayan binlerce cesedin olduğu tahmin ediliyor. Bölgede 79 binden fazla yaralı sağlık hizmetlerinden mahrum bir biçimde yaşama tutunmaya çalışıyor. Güvenli yer arayışında olan Filistinlilerin 1,9 milyondan fazlası zorla göç ettirilmiş durumda. 

İsrail, 25 Mart'ta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde alınan ateşkes kararına uymuyor. Bu karara rağmen saldırılarına devam eden işgal güçlerine şimdiye kadar herhangi bir yaptırım uygulanmış değil. Uluslararası toplum, sivil ölümleri artıracak Refah saldırısıyla ilgili İsrail ordusuna uyarıda bulunuyor. İsrail, bir süredir sivillerin son sığınağı olan Refah'a saldırmak için hazırlık yapıyor. Şu an Refah'a 1,5 milyondan fazla Filistinli sığınmış durumda. İsrail makamlarına göre Gazze Şeridi'nde bazıları hayatta, bazıları ölü 130'dan fazla İsrailli esir bulunuyor. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında öldürülen İsrailli esirlerin sayısının 70'i geçtiğini duyurmuştu.

Habere Tepki Ver

8

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading