Yandex Metrica

Bir Solingen faciası daha mı? Almanya'daki yangında bir Türk öldü: Alevler hızlansın diye bakın ne yapmışlar

Bir Solingen faciası daha mı? Almanya'daki yangında bir Türk öldü: Alevler hızlansın diye bakın ne yapmışlar

Almanya'nın Düsseldorf şehrinde bulunan bir apartmanın alt katındaki büfede yangın çıktı. Çıkan yangında üç kişi hayatını kaybetti. Ölenlerden birinin 18 yaşındaki Türk vatandaşı Ada Abay olduğu öğrenildi. Savcılık, yangının benzin dökülerek hızlandırıldığını belirledi. Dusseldrof'taki yangın Solingen faciasını hatırlattı.

Dünya

19.05.2024, 09:56

Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletine bağlı Düsseldorf kentinde bulunan bir apartmanın alt katındaki büfede önceki gün yangın çıktı.

Büfede çıkan yangında üç kişi yaşamını yitirdi. Ölenlerden birinin 18 yaşındaki Türk vatandaşı Ada Abay olduğu öğrenildi. 16 kişi ise hastanelere kaldırıldı.

Savcılık, alevleri hızlandırmak için benzin döküldüğünün tespit edildiğini açıkladı. Savcılık kurbanların uyrukları hakkında detay vermedi. Ölenlerin 18, 48 ve 55 yaşlarında olduğu belirtildi.

Taktik savaşları! Trump'a suikast girişimi seçim verilerini değiştirdi: Hangi aday önde? Taktik savaşları! Trump'a suikast girişimi seçim verilerini değiştirdi: Hangi aday... Haberi Görüntüle

DUMANDAN ZEHİRLENEREK ÖLDÜ

İlk bulgular Ada Abay ve 55 yaşındaki bir erkeğin dumandan zehirlenerek öldüğünü gösteriyor. Otopsi sonuçlarına göre büfe işletmecisi patlamanın ardından hayatını kaybetti. Büfede çıkan yangında yaralananların hastanelerde ve özel kliniklerde tedavilerinin devam ettiği öğrenildi. Ağır yaralı bir kadının ise hayati tehlikesinin sürdüğü bildirildi.

Türkiye'nin Düsseldorf Başkonsolosu Ali İhsan İzbul, yangında hafif yaralanan bina sakini İsmail Kızıltan'a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

3 tonluk avcı bombası kayda alındı! Savaşın akışını değiştirecek: Hem daha ucuz hem daha hızlı 3 tonluk avcı bombası kayda alındı! Savaşın akışını değiştirecek: Hem... Haberi Görüntüle

SOLİNGEN FACİASI

Bilindiği üzere Solingen Faciası 29 Mayıs 1993 tarihinde Almanya'nın Solingen şehrinde, Türk kökenli Neo-Naziler tarafından kundaklanması sonucu aileden beş kişinin yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan saldırıdır. Saldırıda, dört aşırı sağcı Alman, Genç ailesinin evini kundaklamıştı. Genç ailesinden hayatını kaybedenler: Gürsün İnce, Hatice, Hülya, Saime Genç ile Gülistan Öztürk'tür.

Trump'a suikast girişiminde bulunan kişi kim? Trump'a kim saldırdı? Trump'a suikast girişiminde bulunan kişi kim? Trump'a kim saldırdı? Haberi Görüntüle

AYLAR ÖNCE BİR EV KUNDAKLANDI

25 Mart 2024 tarihinde ise Solingen'de kundaklanan bir evde çıkan yangında Türk kökenli aynı aileden 4 kiṣi hayatını kaybetmiṣ, 9 kiṣi de yaralanmıṣtı. 


Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading