Yandex Metrica

Kabus geri döndü! Gazze'de hükümetten kıtlık uyarısı

Kabus geri döndü! Gazze'de hükümetten kıtlık uyarısı

İsrail'in Gazze'deki soykırımı 8 aydan beri devam ederken kıtlık kabusu geri döndü. Gazze Şeridi'ndeki Filistin hükümeti, İsrail'in "Refah" ve "Kerem Ebu Salim" sınır kapılarını kapatmasının Gazze Şeridi'ne yeniden kıtlığı geri getirdiği uyarısında bulundu.

Dünya

20.05.2024, 18:27

Terör devleti İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları acımasızca devam ediyor. İsrail ordusu, 8 aydan bu yana 36 bine yakın masum Filistinliyi katlederken 79 bin kişi de yaralandı. İsrail, dünya kamuoyunun ateşkes çağrılarına kulağını tıkarken Gazze'nin güneyinde yer alan Refah kentine geniş kapsamlı bir saldırı hazırlığı içerisinde.

Dünyanın gözü önünde eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atan İsrail'in Refah ve Kerem Ebu Salim sınır kapılarını kapatmaya başlamasıyla, kıtlık kabusu bir kez daha Gazze ve kuzeydeki bölgeleri tehdit edecek şekilde geri döndü. Konuya ilişkin açıklama Filistin hükümetinden geldi.

Atina basını şok bilgiyi açıkladı: Ege'ye 7 adet elektronik harp istasyonu kurduk Atina basını şok bilgiyi açıkladı: Ege'ye 7 adet elektronik harp... Haberi Görüntüle

''KITLIK KABUSU GERİ DÖNDÜ''

Hükümetten yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi;

"İsrail'in Refah ve Kerem Ebu Salim sınır kapılarını kapatmaya başlamasıyla, kıtlık kabusu bir kez daha Gazze ve kuzeydeki bölgeleri tehdit edecek şekilde geri döndü." 

Türkiye-Yunanistan sınırında gerginlik! Bir Yunan asker vuruldu Türkiye-Yunanistan sınırında gerginlik! Bir Yunan asker vuruldu Haberi Görüntüle

GIDA GÜVENLİĞİ KRİZİ ARTIYOR

İsrail'in Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah'a başlattığı kara saldırıları ile on binlerce insanın kentten ayrılmaya başladığı ve Gazze Şeridi’nin orta ve güney kentlerinde de gıda güvenliği krizinin giderek şiddetlendiği belirtildi.

Kamala Harris'ten Biden açıklaması: 'Modern tarihte eşi benzeri yok' Kamala Harris'ten Biden açıklaması: 'Modern tarihte eşi benzeri yok' Haberi Görüntüle

EN ETKİLİ YOL SINIR KAPILARI

Soykırımın başından bu yana İsrail'in yanında saf tutan ABD'nin Gazze Şeridi'nde inşa ettiği limana işaret edilerek, insani yardımların ulaştırılmasında daha uygun ve etkili yolun kara sınır kapıları olduğu vurgulandı.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, İsrail'e "askerlerini Refah Sınır Kapısı'ndan çekme" çağrısı yapılırken, uluslararası toplumdan da Gazze Şeridi'ndeki insanları açlıktan kurtarmak için "çok geç olmadan acilen müdahale etmesi" istendi.

Nusret, Yunan adası Mikonos'ta süper lüks villaya 3 milyon avro harcadı: Atina bu görüntüleri konuşuyor Nusret, Yunan adası Mikonos'ta süper lüks villaya 3 milyon avro... Haberi Görüntüle

İSRAİL, 7 MAYIS'TA REFAH'A KARA SALDIRISI BAŞLATMIŞTI

Hatırlanacağı üzere İsrail ordusu, 6 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, zorla yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Refah'ın doğusundaki bazı mahallelerin boşaltılması uyarısında bulunmuştu.

Bunun ardından 7 Mayıs'ta İsrail ordusu, Gazze’nin Refah bölgesine kara saldırısı başlatarak Mısır'la olan sınır kapısının Gazze tarafını ele geçirdiğini duyurmuştu.

İsrail Güvenlik Kabinesi de 10 Mayıs'ta Refah kentindeki kara saldırılarının "alanının genişletilmesine" ilişkin kararı onaylamıştı.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading