Yandex Metrica

Zayıflamak isteyen bol bol makarna yesin! Araştırma sonucu sizi de şaşırtacak

Makarnanın zayıflamaya yardım edebileceğini biliyor muydunuz? Yapılan araştırmaya göre dirençli nişasta sınıfına giren soğuk makarna kilo vermeye yardım edebilir. Fasulye, tam tahıllar, çiğ yulaf ve olgunlaşmış muz da aynı göreve sahip.   

Sağlık

15.04.2024, 11:35

Yeni yapılan bir araştırmaya göre, dirençli nişasta adı verilen sindirilmeyen bir karbonhidratı fazla miktarda tüketmek, sağlığı olumlu etkileyebilir.

Bu karbonhidrat patates, makarna ve pirinç pişirildikten sonra soğuduğunda gelişiyor. Ayrıca fasulye, tam tahıllar, çiğ yulaf ve olgunlaşmış muz gibi gıdalarda doğal olarak bulunuyor. 

Tatiliniz zehir olmasın! Bu hastalıkların sebebi havuz suyu! Ateş, ağrı ve bulantıya yol açıyor Tatiliniz zehir olmasın! Bu hastalıkların sebebi havuz suyu! Ateş, ağrı... Haberi Görüntüle

Yaz aylarında bunu içen buz gibi oluyor! Sağlığa olan faydaları şaşırtıyor Yaz aylarında bunu içen buz gibi oluyor! Sağlığa olan faydaları... Haberi Görüntüle

DİRENÇLİ NİŞASTALAR SİNDİRİLEMİYOR

Dirençli nişastalar sindirilemiyor ve ince bağırsak tarafından emilemiyor. Bu şekilde kalın bağırsağa ulaşıyor ve burada bakteriler onu parçalıyor. Bu ise, prebiyotik olarak sınıflandırıldığı anlamına geliyor.

Önceki çalışmalar bu özel karbonhidratın kilo kaybına katkıda bulunabileceğini göstermişti. Şanghay Jiao Tong Üniversitesi'nden bilim insanları bu bulguyu doğrulamak ve bunun bağırsak mikrobiyomu üzerindeki etkilerini incelemek istedi.

Çalışmaya fazla kilolu 37 gönüllü katıldı. Günde iki kez, eşit sayıda ana öğünden önce dirençli nişasta takviyesi almaları gerekiyordu. Bu sekiz hafta boyunca yapıldı. Sonraki sekizde ikisini karşılaştırmak için ortak nişasta içeren başka bir takviye aldılar. Tüm gönüllüler üç ana öğünden oluşan dengeli bir diyet uyguladı. Araştırmacılar bu kişileri çeşitli testlere tabi tuttu.

Doğal müshil etkisi var! Bu meyveden iki tane yiyen tuvaletten çıkamıyor Doğal müshil etkisi var! Bu meyveden iki tane yiyen tuvaletten... Haberi Görüntüle

KATILIMCILAR YAKLAŞIK 3 KİLO VERDİ

Bulgulara göre dirençli nişasta takviyesini sekiz hafta tüketenlerin vücut ağırlıkları ortalama 2,8 kilogram azaldı. Yemeklerden sonra kan şekerinde daha küçük bir artış görüldü.

Ayrıca gönüllülerin dışkı analizleri, dirençli nişastanın bağırsaktaki bazı faydalı bakterilerin kolonilerini arttırdığını gösterdi. Bu bakteriler, yüksek yağlı diyetle beslenen farelere nakledildiğinde, kilolarının azaldığı görüldü.

Çocuğu geç yatıp az uyuyanlar mutlaka okusun! Beyindeki öyle bir şeye yol açıyor ki Çocuğu geç yatıp az uyuyanlar mutlaka okusun! Beyindeki öyle bir... Haberi Görüntüle

Tatiliniz zehir olmasın! Bu hastalıkların sebebi havuz suyu! Ateş, ağrı ve bulantıya yol açıyor Tatiliniz zehir olmasın! Bu hastalıkların sebebi havuz suyu! Ateş, ağrı... Haberi Görüntüle

SİNDİRİM PROBLEMİ OLANLAR DİKKAT ETSİN

Beslenme uzmanı Dr. Rebecca McManamon bu tarz yiyeceklerin irritabl bağırsak sendromu olan kişilerde şişkinlik ve rahatsızlık hissine yol açabileceğini belirtiyor. Bu nedenle sindirim problemi olanların tüketmeden önce doktoruna danışması gerekiyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Saadet Diş

TRHaber.com - Sağlık


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading