Yandex Metrica

Zayıflamada yeni moda: Limonlu yulaf! 2 ayda kırk kilo verdiriyor

Yulaf artık diyet yapan nerdeyse herkesin evine giren bir yiyecek. Tok tutma ve şekeri dengeleme özelliği olan bir tahıl olan yulafla ilgili yeni bir moda var. Limon, yulafve suyla yapılan içeceğin zayıflattığı iddia ediliyor. Peki diyetisyenlerin buna yaklaşımı nasıl? İşte cevabı

Sağlık

16.05.2024, 18:13

Spor yapan kişilerin veya zayıflamak isteyenlerin sık tükettiği yulafın içeceklerde de kullanıldığını duymuşsunuzdur.

Özellikle smoothielere eklenen yulaf tok tutma özelliğine sahip. 

Son zamanlarda yeni bir akım da başladı. 

Bazı TikTok kullanıcıları yulaf, su ve limon suyundan yapılan içeceğin, 2 ay gibi kısa bir sürede 40 kiloya kadar kaybetmeye yardımcı olabileceğini iddia ediyor. 

Denizden çıkınca duş almazsanız ne olur? Araştırma şaşırtan gerçekleri ortaya koydu Denizden çıkınca duş almazsanız ne olur? Araştırma şaşırtan gerçekleri ortaya... Haberi Görüntüle

DİYETİSYENLER NE DİYOR?

Ancak Diyetisyen Lisa Valente, bu trendi arkasında hiçbir değeri olmayan bir şey için akıllı pazarlama olarak adlandırıyor.

"Düzensiz beslenmeyi teşvik eden ve beslenme açısından sağlam veya bilime dayanmayan tehlikeli bir eğilim gibi görünüyor." 

Başka bir Diyetisyen Maggie Evans ise, bu eğilimi aşırı bir önlem olarak nitelendiriyor.

"Aşırı diyetler kısa vadeli kilo kaybıyla sonuçlanabiliyor ancak bu kilo kaybına ulaşmanın en sağlıklı veya en sürdürülebilir yolu değil."

Bilim insanları patates gerçeğini açıkladı! Böyle yiyenler kalbini koruyor Bilim insanları patates gerçeğini açıkladı! Böyle yiyenler kalbini koruyor Haberi Görüntüle

Artık doya doya ekmek yiyeceksiniz! Kilo aldırmıyor, aksine zayıflatıyor! Artık doya doya ekmek yiyeceksiniz! Kilo aldırmıyor, aksine zayıflatıyor! Haberi Görüntüle

KADEMELİ KİLO KAYBI DAHA UZUN SÜRELİ

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri de kademeli ve istikrarlı kilo kaybı yaklaşımını benimseyen kişilerin,  hızlı kilo veren kişilere göre kilo verme olasılığının daha yüksek olduğunu söylüyor.

Dr. Avantika Waring'e göre bir kişi yulaf ezmesi diyetini bırakırsa, muhtemelen kaybettiği kiloyu geri alır.

Waring, hızlı kilo kaybının aşağıdaki sonuçlara da yol açabileceğini söylüyor: 

  • Yağsız kas dokusu kaybı
  • Saç kaybı
  • Vücudun vücut ısısını düzenleme yeteneğinin etkilenmesi
  • Sinirlilik
  • Vücudu yetersiz doldurmak aynı zamanda kabızlığa, dehidrasyona, baş dönmesine ve adet düzensizliklerine de neden olabilir. 

Fazla kilo erkekleri o hastalıktan öldürüyor! Uzmanlar 30 yaşından küçükleri uyardı Fazla kilo erkekleri o hastalıktan öldürüyor! Uzmanlar 30 yaşından küçükleri... Haberi Görüntüle

YULAF SAĞLIKLI DEĞİL Mİ?

Uzmanlar yulafın kalp açısından sağlıklı bir tam tahıl olduğunu ve dengeli bir beslenmenin parçası olabileceğini söylüyor. 

Ayrıca yüksek lif içeriği de kendimizi daha uzun süre tok hissetmemize yardımcı olabiliyor. 

Ancak kilo kaybı için "sihirli bir çözüm" değil.

Waring bu konuda şunları söylüyor: 

"Kilo vermede etkili olduğunu öne sürecek herhangi bir verimiz yok ve kahvaltıda yulaf ezmesi karışımı içmenin, ilave şeker içermeyen veya üzerine sadece taze meyve eklenmiş bir kase yulaf ezmesi yemek kadar sağlıklı olması muhtemel." 

Ayrıca uzmanlar yulaf ezmesi içeceğinin protein, sağlıklı yağlar, vitaminler ve mineraller gibi temel besin maddelerinden yoksun olduğunu belirtiyor.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Saadet Diş

TRHaber.com - Sağlık


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading