Yandex Metrica

Yogaya başlamanız için 9 neden! Yoga strese karşı gerçekten etkili mi?

Yogaya başlamanız için 9 neden! Yoga strese karşı gerçekten etkili mi?

Stresten arınma ve rahatlama amacıyla yapılan yoga sağlık için birçok fayda içeriyor. İyilik halini artırmak için nefes almaya odaklanan bir egzersiz şekli olan yoga, omurgayı sağlamlaştırıyor, hafızayı kuvvetlendiriyor.

Sağlık

31.01.2024, 22:52

Son yılların en popüler egzersiz ve meditasyon yöntemlerinden bir tanesi olan yoga, Hindistan'da ortaya çıkan fiziksel, zihinsel ve ruhsal bir uygulama. 

Stresi azaltmak, sağlıklı kalmak, güç ve esnekliği artırmak için tasarlanmış bir dizi hareket, nefes egzersizleri içeren yoganın amacı zihin ve bedende farkındalık ve uyum sağlamak.

Herhangi bir yaş sınırı olmaması, kolay erişilebilir oluşu, pratik veya teorik hiçbir deneyim gerektirmemesi ve çabucak sonuç vermesi insanların yogayı seçmesindeki en önemli etkenlerden birkaçı.

Profesör Elmasry'den demansa savaş açacak öneri! Bunu her gün yapanın beyni zehir gibi çalışıyor Profesör Elmasry'den demansa savaş açacak öneri! Bunu her gün yapanın... Haberi Görüntüle

YOGANIN FİZİKSEL FAYDALARI

Yoga, bedene çok fazla sayıda fayda sağlıyor. Yapılan bedensel hareketler sayesinde tüm kaslar esniyor ve güçleniyor.

Hareketli yoga pozlarında atılan ter sayesinde cilt parlıyor.

Nefes egzersizleri aracılığıyla göğüs kafesini çevreleyen kaslar güçleniyor, göğüs kafesi genişliyor, akciğer kullanma kapasitesi artıyor, solunum düzenleniyor ve solunum sistemi iyileştiriliyor. Yine nefes yoluyla akciğerlerdeki toksinler atılıyor.

Kan akışını hızlandırılıyor. Bu sayede oksijen alımı artıyor ve kan basıncı normalleşiyor.

Yogada ağırlıklı olarak omurgayı çevreleyen kaslar üzerinde çalışıldığı için omurga esniyor, uzuyor ve güçleniyor. Omurgaya yönelik egzersizler aracılığıyla gövdenin merkezi sağlamlaştırılıyor ve duruş bozuklukları gideriliyor.

Kasların esnemesi ve güçlenmesi sonucunda ağrı ve yorgunluğa neden olan birikmiş laktik asit atılıyor.
Kronik ağrılar iyileştirilebiliyor. Kilo dengesi sağlanıyor ve uyku kalitesi de yoga sayesinde artıyor.

Vertigo tedavisinde kullanılan Epley Manevrası nedir? Epley Manevrası nasıl yapılır? Epley Manevrasının yan etkisi var mı? Vertigo tedavisinde kullanılan Epley Manevrası nedir? Epley Manevrası nasıl yapılır?... Haberi Görüntüle

Çocuğu geç yatıp az uyuyanlar mutlaka okusun! Beyindeki öyle bir şeye yol açıyor ki Çocuğu geç yatıp az uyuyanlar mutlaka okusun! Beyindeki öyle bir... Haberi Görüntüle

YOGANIN ZİHİNSEL FAYDALARI

Yoga sırasında kullanılan nefes teknikleri ile zihin sakinleşip rahatlıyor.

Denge ve koordinasyon becerisi artıyor. Dikkat, konsantrasyon ve öğrenme kabiliyetleri olumlu etkileniyor ve hafıza güçleniyor.

Düşük ışıkta çalışanların sonu kötü! En önemli organda gerilemeye yol açıyor Düşük ışıkta çalışanların sonu kötü! En önemli organda gerilemeye yol... Haberi Görüntüle

YOGANIN RUHSAL FAYDALARI

Uygulanan nefes terapileri sayesinde yoga stresi azaltıyor. Farkındalığı arttırıyor. Uyku problemlerini azaltıyor.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading