Yandex Metrica

Yıkandıktan sonra sakın bunu yapmayın! Uzman isim böyle uyardı: Uyuz olabilirsiniz!

Yıkandıktan sonra sakın bunu yapmayın! Uzman isim böyle uyardı: Uyuz olabilirsiniz!

Kış aylarının gelmesiyle birlikte ciddi artış gösteren uyuz vakalarına ilişkin uzman isimden kritik bir uyarı geldi. Cildiye Uzmanı Uz. Dr. Ali Yaşar, "Bu belirti varsa hemen doktora koşun" dedi.

Sağlık

23.01.2024, 21:47

Türkiye'de artış gösteren uyuz vakaları sonrası vatandaşlar tedirginlik yaşamaya başladı. Özellikle kış mevsimlerinde daha sık görülen uyuz hastalığına karşı uzman isimden uyarı geldi. Cildiye Uzmanı Uz.Dr. Ali Yaşar," Aynı yaşam ortamını paylaşan kişilerin eş zamanlı tedavi edilmeleri çok önemlidir” dedi.

Düşük ışıkta çalışanların sonu kötü! En önemli organda gerilemeye yol açıyor Düşük ışıkta çalışanların sonu kötü! En önemli organda gerilemeye yol... Haberi Görüntüle

UYUZUN BELİRTİLERİ NELER? 

Uyuz hastalığının belirtileri neler? Uyuz hastalığı tehlikeli mi? Konu hakkında açıklama yapan Cildiye Uzmanı Uzm. Dr. Ali Yaşar, hastalığın her yaş grubunda görülebileceğini ifade ederek, "Uyuz hastalığı kaşıntılı, döküntülerle seyreden, bulaşıcı ve özellikle toplu yaşam alanlarında daha çok kış aylarında görülen parazitik bir hastalıktır." dedi.

Sosyal medyada ünlenen Batana yağı ne işe yarar? Batana yağı saç uzatır mı? Sosyal medyada ünlenen Batana yağı ne işe yarar? Batana yağı... Haberi Görüntüle

VÜCUDUN BAZI BÖLGELERİNDE DÖKÜNTÜ

"Etken Sarcoptes Scabiei Hominis adında bir parazittir." diyen Yaşar, "Kişiden kişiye genellikle 15-20 dakikalık bir sürede bile yakın temasla bulaşabilir. Temastan sonra 2 ile 6 hafta arasında semptomlar ortaya çıkabilir” ifadelerini kullandı.

Uzm. Dr. Yaşar "Özellikle geceleri artan, sıcak banyo ve duş ile şiddetlenen kaşıntı en önemli klinik bulgusudur. El parmak araları, el bileğinin iç yüzü, koltuk altları, ayak bilekleri, ayaklar, kalçalar, kadınlarda meme uçları ve erkeklerde genital bölge kaşıntı ve döküntünün görülebileceği vücut bölgeleridir." dededi.

Kahve içenlerde pıhtı riski artıyor! En çok o organ risk altında Kahve içenlerde pıhtı riski artıyor! En çok o organ risk... Haberi Görüntüle

"BU BELİRTİ VARSA HEMEN DOKTORA KOŞUN"

"En belirgin lezyonu parmaklar arasında çizgi halinde görülen, parazitin içinde yaşadığı, gri beyaz renkli, 1-10 mm uzunluğundaki tünel yapılarıdır" diyen Uzman, bunun dışında deride küçük kabarıklıklar ve sertlikler, su toplamaları ve kepekli-kabuklu lezyonlar yapabilir.” diyerek hastalığın erken evre belirtilerini sıraladı. Bu belirtileri gösteren kişilerin mutlaka sağlık kuruluşlarına başvuru yapmaları istendi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading