Metabolizmayı hızlandırmak için ne yapmalı? Uyku ile metabolizma hızı arasında bir bağlantı var mı? Su içmek metabolizmayı nasıl etkiler? İşte cevaplar...
Yaş, cinsiyet, beslenme şekli, su tüketimi, uyku düzeni, fiziksel aktivite, hastalıklar ve stres metabolizma hızı üzerinde büyük etkiye sahip. Yavaş işleyen bir metabolizma ise kilo problemine davetiye çıkarıyor.
Bu bitkinin iyi gelmediği bir organ yok! Sporcular ona bayılıyor!...BESLENME TARZINIZI GÖZDEN GEÇİRİN
Az kalori bol hareket ile zayıflamak kaçınılmazken metabolizma hızını artıran bazı uygulamalar da var elbette. İlk olarak doğru beslenmek gerekiyor. Uzun süre aç kalmak, gece atıştırma yapmak, hızlı ve aşırı yemek yemek gibi yanlış beslenme alışkanlıkları metabolizmayı negatif yönde etkiliyor. Yani gün boyu yemek yememek kilo vermeye yardımcı olmanın yanında kilo almaya bile neden olabilir. Bunun tersi olarak da yeterli karbonhidrat, protein ve yağ alınan beslenme düzenleri metabolizmanın düzenli çalışmasında etkili olur. Beslenme konusunda tüketilen çayların da büyük önemi var. Çok güçlü bir antioksidan olan yeşil çayın metabolizmayı hızlandırma özelliği olduğu unutulmamalı.
Buzula saklanmış virüsler bulundu! İnsanlara bulaşma potansiyeli varYETERLİ UYKU ALIN
Yeterli ve kaliteli uyku da metabolizma hızını artırmada da son derece önemli. Yetersiz uykunun glukoz metabolizması ve metabolizmayı düzenleyen hormonlar üzerinde önemli rol oynadığı da biliniyor. Yetersiz uyku tokluk hormonu seviyesini düşürürken, açlık hormonu seviyesini artırıyor. Tabi fazla uyku da vücudun metabolik dengesini bozma potansiyeline sahip.
Mikropların menzili ortaya çıktı! Rüzgar kaç kilometre sürüklüyor?SUYU İHMAL ETMEYİN
Vücudumuzun hayati fonksiyonlarının birçoğunda yer alan su, yağ yakımında da çok gerekli. Sağlıklı kişiler günlük, kilo başına 30 ml su tüketilmeli. Su içtikten sonraki 10 dakikalık süreçte metabolizma hızında artış görülmeye başlanır ve metabolizma hızı maksimum hıza 30-40 dakika aralığında ulaşır.
Çocuğunuz diyabetli olsun istemiyorsanız sakın bunları yedirmeyin! Abur cubur değilKAS KÜTLENİZİ ARTIRIN
Vücuttaki kas kütlesi arttıkça gereken enerji ihtiyacı da artar. Kas kütlesi fazla olan kişilerde hareket sırasında daha çok kas çalışacağından metabolizma hızı da fazla olur.