Yandex Metrica

Uzmanlardan veganlara kritik uyarı: Bitkisel beslenme gebelik sürecinde zehirlenmeyi 5 katına çıkartıyor!

Uzmanlardan veganlara kritik uyarı: Bitkisel beslenme gebelik sürecinde zehirlenmeyi 5 katına çıkartıyor!

Yapılan yeni bir araştırmaya göre bitkisel bazlı beslenme, gebelik sürecinde ''Zehirlenmeyi'' 5 katına çıkardığı tespit edildi. Uzmanlar, vegan anne adaylarına önemli uyarılarda bulundu. Sakın o davranışı yapmayın...

Sağlık

21.02.2024, 08:09

Danimarkalı uzmanlar tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre, hamileyken gebelik sürecinde vegan beslenme(bitkisel) gebelik zehirlenmesini beş kat arttırdığını keşfetti.

Uzmanlar tarafından vegan beslenmenin gebelik sürecinde komplikasyon gelişme riskini artırdığı açıklandı.

Doğal müshil etkisi var! Bu meyveden iki tane yiyen tuvaletten çıkamıyor Doğal müshil etkisi var! Bu meyveden iki tane yiyen tuvaletten... Haberi Görüntüle

VEGAN ANNE ADAYLARI 240 GRAM DAHA HAFİF BEBEK DOĞURUYOR

Vegan anne adaylarının ortalama 240 gram daha hafif bebekler dünyaya getirdiklerini belirten uzmanlar, bunun sebebinin düşük protein alımına bağlı olduğunu ifade etti.

Araştırmalar, Kopenhag Üniversi'nin bilim insanları tarafından 66 binden fazla anne adayının verilerine dayanılarak gerçekleştirildi.

Kalem kağıtları hazırlayın! Yaz gribine karşı bağışıklık güçlendirici reçeteyi veriyoruz Kalem kağıtları hazırlayın! Yaz gribine karşı bağışıklık güçlendirici reçeteyi veriyoruz Haberi Görüntüle

RİSK YÜZDE 2,6'DAN YÜZDE 11'E YÜKSELİYOR

Katılımcılar, et ürünlerinden kaçınmayan omnivor 65 bin 872 kişi ve kırmızı et tüketmeyen, balık ve kümes hayvanı tüketicisi 66 kişiye ek olarak vejeteryan 183 kişi ve vegan 18 kişi olarak iki gruba ayrıldı.

Gebelik zehirlenmesinin riskinin vegan anneler arasında beş kat daha yüksek olduğu tespit edildi. Vegan anne adaylarında risk yüzde 11,1 iken, omnivorlarda yüzde 2,6 olarak tespit edildi.

Araştırmacılar bulguların ''Vegan sayısının azlığı göz önüne alındığında bazı belirsizliklere maruz kaldığını'' kabul ederken, doğum sonuçlarındaki anlamlı farklılıklarını tespit etmek için yeterli olduğunu belirtti.

Mışıl mışıl uyumanın çözümü o diyette! Yaz sıcaklarına meydan okuyor Mışıl mışıl uyumanın çözümü o diyette! Yaz sıcaklarına meydan okuyor Haberi Görüntüle

GEBELİK ZEHİRLENMESİ NEDİR?

Gebelik zehirlenmesi, hamilelik döneminde ortaya çıkan yüksek tansiyon ve idrardaki protein seviyelerinin yükselmesinden kaynaklanmaktadır. Protein seviyelerinin yüksekliği ise başta böbrek olmak üzere diğer organlarına hasarına yol açabilir. El, bacak, ve ayak şişmesi rahatsızlığın en yaygın belirtisidir.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Sağlık


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading