Yandex Metrica

Sitede Ara

Tırnakta sararma ve kırılmalara yol açıyor! İşte tırnak mantarı riskinin en yüksek olduğu yer

Yaz mevsimi yaklaşırken bazı insanlar çoktan havuz ve deniz sezonunu açtı. Siz de böyle bir plan yapıyorsanız, mantar riskini göze almanız gerekiyor. Zira yoğun nemli bir ortam olan havuz kenarlarında tırnak mantarı riski çok yüksek. 

Sağlık

10.05.2024, 16:25

Mayıs ayı geldi, hava sıcaklıkları bir anda arttı. 

Bazı insanlar havuz ve deniz sezonunu açtı.

Ancak havuz çevresinde çıplak ayakla yürümek özellikle çocuklar için en eğlenceli olsa da ayak sağlığı uzmanları buna şiddetle karşı çıkıyor. 

Nedeni ise basit: Tırnak mantarı tehlikesi.

Bakan Koca duyurdu: MHRS'de yeni düzenleme için tarih belli oldu! Bakan Koca duyurdu: MHRS'de yeni düzenleme için tarih belli oldu! Haberi Görüntüle

TIRNAK MANTARI PEK BİLİNMİYOR

Yüzme havuzları ve diğer hamam, sauna, banyo, otel odası, plaj gibi nemli alanlar, aslında ayak ve ayak tırnaklarında enfeksiyonlara neden olabilen mantarların üreme alanları. 

Ancak yapılan bir anket, insanların önemli bir kısmının tırnak mantarından muzdarip olduğu halde yalnızca azının bunun arkasındaki nedenlerin farkında olduğunu gösteriyor. 

Hatta ankete katılan kişilerin yüzde 89'u tırnak mantarı enfeksiyonunun ne anlama geldiği hakkında bilgi sahibi bile değil. 

Tırnakta sararma ve kırılmalara yol açıyor! İşte tırnak mantarı riskinin en yüksek olduğu yer Tırnakta sararma ve kırılmalara yol açıyor! İşte tırnak mantarı riskinin... Haberi Görüntüle

GÖRÜNÜŞ OLARAK NELERE YOL AÇIYOR? 

Mantar enfeksiyonları tırnaklarda sararma ve kalınlaşma ile kendisini belli ediyor. 

Ayrıca tırnakların çatlamasına, kırılmasına veya yukarı kalkmasına neden olabiliyorlar. 

Tırnak mantarı günlük hayatı da önemli ölçüde etkileyebiliyor. 

Parmak arası terlik veya sandalet gibi açık ayakkabılar giyerken rahatsızlığa, ağrıya ve utanmaya neden olabiliyor. 

Söz konusu ankete katıların yüzde 52'si ayak tırnağı mantarının en rahatsız edici yönü olarak ağrıyı tanımlarken, yüzde 32'si utanç duygularını dile getiriyor. 

Yanıt verenlerin yarısından fazlası ise mantar varlığı nedeniyle açık ayakkabı kullanmayı bıraktığını, yüzde 56'sı yüzmekten veya egzersiz yapmaktan kaçındığını bildiriyor. 

Zayıflamada yeni moda: Limonlu yulaf! 2 ayda kırk kilo verdiriyor Zayıflamada yeni moda: Limonlu yulaf! 2 ayda kırk kilo verdiriyor Haberi Görüntüle

DR. JENKINS: TEDAVİ ŞART

Pratisyen hekim ve ayak uzmanı Dr. Gil Jenkins'e göre kötü bir üne sahip olan bu durumun tedavi olmaksızın ortadan kaldırılması zor. 

Jenkins, bir mantar enfeksiyonundan şüphelenilmesi durumunda erken tedavi edilmesi gerektiğini belirtiyor.

Zira önce ayaklara, ardından da vücudun diğer bölgelerine dokunmak, mantarı diğer bölgelere yayabiliyor ve potansiyel olarak başkalarına bulaştırabiliyor. 

Yaz aylarında bile ısınamıyorsanız mutlaka okuyun! Aşırı üşümenin şaşırtan bir nedeni ortaya çıktı Yaz aylarında bile ısınamıyorsanız mutlaka okuyun! Aşırı üşümenin şaşırtan bir... Haberi Görüntüle

TIRNAK MANTARINI ÖNLEMEK İÇİN BUNLARI YAPIN

Jenkins, mantarı tedavi etmek için bir eczaneden mantar önleyici krem ​​satın almanızı tavsiye ediyor. 

Tam iyileşme üç aydan bir yıla kadar sürebiliyor. 

Ona göre ayrıca tırnakları temiz tutmak, düzenli olarak kesmek, aşırı terlemeye neden olan ayakkabılardan kaçınmak ve başkalarıyla havlu, yatak takımı, çorap veya ayakkabı paylaşmaktan kaçınmak gibi noktalara da dikkat etmek gerekiyor. 

Tedavi edilmeyen enfeksiyonlar ise kalıcı tırnak kaybı ve tekrarlayan enfeksiyon gibi durumlara yol açabiliyor. 

Bu durum ayak ülseri gibi ciddi sağlık sorunlarına sebep olabileceğinden diyabetli bireyler özellikle dikkatli olmalı.

Habere Tepki Ver

1

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Saadet Diş

TRHaber.com - Sağlık


Loading