Yandex Metrica

Telefon ve tablet, çocukları tehdit ediyor! Cihazlardan yayılan mavi ışık erken ergenlik sebebi!

Telefon ve tablet, çocukları tehdit ediyor! Cihazlardan yayılan mavi ışık erken ergenlik sebebi!

Mavi ışığa maruz kalma, çocukların hormon seviyelerinde hasara yol açıyor. Bu durum özellikle çocukları etkiliyor. Zira yapılan araştırmalara göre, uzun süre mavi ışık saçan cep telefonu ve tablet kullanımı erken ergenlik riskini artırıyor.

Sağlık

03.02.2024, 22:00

Cep telefonu ve tablet kullanımı sağlığı nasıl etkiliyor? Tablet ve telefon hormonları etkiler mi? İşte cevaplar...

Küçük çocukların beyin gelişimini olumsuz etkileyen tablet ve telefonlar erken ergenliğe sebep oluyor. 

Yapılan araştırmalar, bu cihazların yaydığı mavi ışığa uzun süre maruz kalmanın, melatonin seviyelerinde azalma, belirli üreme hormonlarının seviyelerinde artış ve yumurtalıklarında değişiklikler gösteren dişilerde daha erken ergenlik başlangıcına yol açtığını ortaya koydu. 

Ünlü profesör mide koruyuculara karşı uyardı! Kullanıyorsanız bu riski göze alın Ünlü profesör mide koruyuculara karşı uyardı! Kullanıyorsanız bu riski göze... Haberi Görüntüle

UYKU BOZUKLUKLARINA YOL AÇTIĞI BİLİNİYORDU

Mavi ışık yayan mobil cihazların kullanımı daha önce çocuklarda uyku bozukluklarıyla ilişkilendirilmişti, ancak yeni bulgular çocukların gelişimi ve gelecekteki doğurganlık açısından ek riskler olabileceğini gösteriyor.

Arabanızı yıkarken sakın bunları kullanmayın! Körlüğe ve kısırlığa sebep oluyor Arabanızı yıkarken sakın bunları kullanmayın! Körlüğe ve kısırlığa sebep oluyor Haberi Görüntüle

SIÇANLAR ÜZERİNDE ARAŞTIRMA YAPILDI

Söz konusu çalışmada, araştırmacılar mavi ışığa maruz kalmanın üreme hormonu düzeyleri ve ergenliğin başlama zamanlaması üzerindeki etkilerini araştırmak için bir sıçan modeli kullandı. Dişi sıçanlar altı kişilik üç gruba ayrıldı ve normal ışık döngüsüne, 6 saat veya 12 saat mavi ışığa maruz bırakıldı. 

Ameliyat olduktan sonra bunu asla tüketmeyin! Kanama riskini artırıyor Ameliyat olduktan sonra bunu asla tüketmeyin! Kanama riskini artırıyor Haberi Görüntüle

NE KADAR MAVİ IŞIK, O KADAR ERKEN ERGENLİK

İlk ergenlik belirtileri, mavi ışığa maruz kalan her iki grupta da önemli ölçüde daha erken ortaya çıktı ve maruziyet ne kadar uzun olursa, ergenliğin başlangıcı o kadar erken oldu.

Uzmanlar özellikle geceleri, mavi ışığa maruz kalmanın hormon seviyeleri üzerinde en fazla etkiye sahip olabileceğinden, ergenlik öncesi çocuklar tarafından mavi ışık yayan cihazların kullanımının azaltılmasını tavsiye ediyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading