Yandex Metrica

Takma tırnak kullananlar dikkat! Dermatolog Taryn Murray uyarıyor! Sebep olduğu şeylere inanamayacaksınız

Özel günlerde veya sürekli takma tırnak kullanıyorsanız bunu bir kez daha düşünün. Bu aparatlar sizi daha bakımlı gösterse de sağlık için zararlı olabilir. Dermatolog Taryn Murray olası riskleri sıraladı.

Sağlık

20.04.2024, 15:51

Takma tırnaklar zamandan ve paradan tasarruf etmenizi sağlayabilir. 

Peki sağlık için güvenli mi değil mi biliyor musunuz?

Dermatolog Taryn Murray, bunun risklerinden bahsediyor. 

Ona göre en önemli olumsuzluk enfeksiyonlar, alerjik reaksiyonlar ve tırnağın bazı kısımlarının hasar görmesi.

Ege'de el üstünde tutuluyor! Guatr hastalarına şifa veriyor! Sarımsak ve limonla birleşince turp gibi yapıyor Ege'de el üstünde tutuluyor! Guatr hastalarına şifa veriyor! Sarımsak ve... Haberi Görüntüle

TAKMA TIRNAKLAR ENFEKSİYONA YOL AÇABİLİYOR

Murray insanların, bu tırnakların nemi hapsetmesi, mantar ve bakterilerin çoğalması için nemli bir ortam yaratması nedeniyle enfeksiyona yol açabileceğini belirtiyor. 

Enfeksiyon belirtileri ise tırnak çevresinde şişlik, kızarıklık veya hassasiyetin yanı sıra tırnak renginin değişmesi şeklinde kendisini gösteriyor. 

Hipotiroidin yol açtığı şeye inanamayacaksınız! Tatlı düşkünleri mutlaka okusun! Uzmanlar şeker isteğini bitirecek formülü açıklıyor Hipotiroidin yol açtığı şeye inanamayacaksınız! Tatlı düşkünleri mutlaka okusun! Uzmanlar... Haberi Görüntüle

TIRNAKLARIN KIRILMASINA SEBEP OLABİLİYOR

Dermatolog takma tırnakların uygulanmasının ve çıkarılmasının da potansiyel olarak hasara yol açabileceğini, tırnakların kırılmasına yol açabileceğini söylüyor. 

Bunu haftada 50 saatten fazla yapan kadınlar depresyona giriyor! Araştırmada ortaya çıktı Bunu haftada 50 saatten fazla yapan kadınlar depresyona giriyor! Araştırmada... Haberi Görüntüle

ALERJİK REAKSİYON GÖRÜLEBİLİYOR

Ayrıca, bastırılan tırnağın kendisine veya onu sabitlemek için kullanılan yapıştırıcıya karşı alerjik reaksiyon görülmesi de muhtemel. 

Bazı kadınlarda bu bileşenlere karşı alerji her an gelişebiliyor.

Ağızdaki iltihapları ondan daha iyi geçiren bir şey yok! Enfeksiyondan eser bırakmıyor Ağızdaki iltihapları ondan daha iyi geçiren bir şey yok! Enfeksiyondan... Haberi Görüntüle

KULLANMAK ZORUNDAYSANIZ BUNLARA DİKKAT

Dermatolog Taryn Murray bu aparatın kullanılması konusunda kararlı olanlara ise şu uyarıyı yapıyor: 

"Enfeksiyon riskini hafifletmeye yardımcı olmak için yalnızca özel günlerde kullanın ve mümkünce kısa olanlarını tercih edin. Tırnak ne kadar uzun olursa, doğal tırnak ile tırnak yatağı arasında ayrılma olasılığı da o kadar artar, bu da mikroorganizmaların altına girme riskini artırabilir." 

 Uzman, tırnaklarınızda herhangi bir değişiklik veya enfeksiyon belirtisi fark ederseniz bir dermatoloğa başvurmanızın önemli olduğunu vurguluyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Saadet Diş

TRHaber.com - Sağlık


Loading