Yandex Metrica

Spor sırasında bunu yapmak ölüme yol açabilir! Hiponatremi belirtileri nelerdir?

Sportif aktiviteler sebebiyle kaybedilen suyu telafi etmek çok önemli. Ancak uzmanlara göre spor sırasında aşırı miktarda su içmek can kaybına bile yol açabilir. Hiponatremi adı verilen bu sağlık sorununa karşı yapılması gerekenler ise haberde tüm detaylarıyla yer alıyor.  

Sağlık

27.02.2024, 08:07

Egzersiz yaparken yeterli su içmenin ne kadar önemli olduğu herkes tarafından bilinir. Ancak spor hekimliği doktoru James Winger'a göre nadir durumlarda insanlar aşırı sıvı alımından dolayı hayatını kaybedebiliyor. 

Uzmanlar kalbin en sevdiği yiyeceği açıkladı! Haftada iki porsiyon yiyende kalp hastalığı riski düşüyor Uzmanlar kalbin en sevdiği yiyeceği açıkladı! Haftada iki porsiyon yiyende... Haberi Görüntüle

Şeker ve işlenmiş gıda sevenleri bekleyen son! O hastalığın kesin suçlusu oldukları belirlendi Şeker ve işlenmiş gıda sevenleri bekleyen son! O hastalığın kesin... Haberi Görüntüle

HİPONATREMİ NEDİR?

Sporcular tarafından aşırı su alımına, egzersizle ilişkili hiponatremi deniyor. Sporcuların susamadıkları halde su içmeleri sonucu ortaya çıkıyor. 

Egzersiz sırasında çok fazla su içmek vücudun suyu uzaklaştırma yeteneğini baskılayabilir. Kanın sodyum içeriği anormal derecede düşük seviyelere seyreltilir. Hücreler fazla suyu emer ve bu da beyinde tehlikeli şişmeye neden olabilir.

Meğer yıllarca değerini bilememişiz! Patatesin bu amaçla kullanıldığını kimse bilmiyor! Meğer yıllarca değerini bilememişiz! Patatesin bu amaçla kullanıldığını kimse bilmiyor! Haberi Görüntüle

AŞIRI SU ALIMI BELİRTİLERİ NELERDİR?

Hiponatremi kas kramplarına, mide bulantısına, kusmaya, nöbetlere, bilinç kaybına ve nadir durumlarda ölüme neden olabilir. Son yıllarda eğlence amaçlı koşucular ve sporcular arasında hiponatremi nedeniyle bir düzineden fazla belgelenmiş ve şüpheli ölüm vakası var. Winger bu yüzden sporcuların önceden belirlenmiş miktarda su içmemesini veya susuzluğunu gidermeye çalışmamasını tavsiye ediyor. 

Yağ değil adeta ilaç! Kalbi koruyor, felci önlüyor, cildi güzelleştiriyor! Her gün yarım çorba kaşığı içen uzun yaşıyor Yağ değil adeta ilaç! Kalbi koruyor, felci önlüyor, cildi güzelleştiriyor!... Haberi Görüntüle

 

Diyabet sesten anlaşılabilir! Yapay zeka ile ortaya çıkarıldı Diyabet sesten anlaşılabilir! Yapay zeka ile ortaya çıkarıldı Haberi Görüntüle

SPOR SIRASINDA NE ZAMAN SU İÇMELİ?

Peki su tüketimi ne zaman yapılmalı? Egzersiz öncesinde içeceğiniz bir miktar su vücudunuzun sıvı dengesini koruyarak kısa sürede susuzluk hissetmenizin önüne geçer. Antrenmana başlamadan yaklaşık 30 dakika önce 250 ml su içebilirsiniz.

Uygun spor malzemeleri ile aktif spor yaparken her 15-20 dakikada bir küçük su molaları vererek su ihtiyacınızı giderebilirsiniz. Bu süre aralıklarında 100 ml yani yaklaşık yarım su bardağı ölçüsünde sıvı tüketerek hem egzersiz performansınızı artırabilir ve hem de spor sırasında soluklanmış olursunuz.

Spor bitiminde ise vücudun su kaybını yerine koymak için az miktarda su tüketebilirsiniz. Antrenman sonrası su tüketmek hücrelerin yenilenmesi ve beden faaliyetlerinin iyi bir biçimde yerine getirilmesi açısından faydalı.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Saadet Diş

TRHaber.com - Sağlık


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading