Yandex Metrica

Son yılların makyaj modası: Yüz serumu! Yüz serumu nedir? Nemlendirici kremlerden ne gibi farklılıkları vardır?

Son yılların makyaj modası: Yüz serumu! Yüz serumu nedir? Nemlendirici kremlerden ne gibi farklılıkları vardır?

Kadınların hayatına son yıllarda o kadar çok kozmetik ürünü girdi ki, hangisi ne işe yarıyor ve ne gibi etkiler gösteriyor akılda tutmak gerçekten zor. Eskiden bir ruj, bir allıkla tamamlanan günlük makyaj şimdi bir kadının en az 15 dakikasını alıyor. Son dönemin modası ise yüz serumu. Peki yüz serumu nedir? Ne işe yarar? İşte cevabı...

Sağlık

03.04.2024, 07:39

Yüz serumu nedir? Yüz serumu ne işe yarar? Yüz serumu nasıl kullanılır? Yüz serumunun nemlendiriciden farkı nedir? İşte cevaplar...

Nemlendirici, fondöten, göz altı kapatıcısı, allık, pudra, rimel, eyeliner, ruj... Sayarken bile insanı yoran bu ürünler son yıllarda kadınların yüzünü kusursuz göstermeye yarayan günlük makyaj malzemeleri.

Artık annelerimizin dönemlerindeki gibi içinde bir ruj bir allık olan küçük makyaj kutuları yok. En küçük makyaj çantası bir çocuğun beslenme çantası kadar. Çünkü kadınlar piyasaya sürülen her yeni kozmetik ürününü alıp kullanıyor.

Son dönemin modası ise yüz serumları. Makyaj yapmadan önce alt yapı oluşturma işine yarayan nemlendiriciler, yerini serumlara bıraktı. Peki nedir bu yüz serumu? Nemlendirici yetmiyor mu? İkisinin arasında ne gibi farklar var? 

Vegan beslenme sağlık için yetersiz bulundu! Araştırma sonucu şaşırtıyor Vegan beslenme sağlık için yetersiz bulundu! Araştırma sonucu şaşırtıyor Haberi Görüntüle

YÜZ SERUMU ÇABUK EMİLİR

İlk olarak yapı farkından bahsedelim. Yüz serumları sıvı ya da hafif bir yapıdadır. Nemlendirici yüz kremleri ise kıvamlı bir dokudadır. Bu durum, yüz serumlarının cilt tarafından daha çabuk emilmesini sağlar.

Yaşlılar yaz tatillerini sevmiyor! Nedenine çok şaşıracaksınız Yaşlılar yaz tatillerini sevmiyor! Nedenine çok şaşıracaksınız Haberi Görüntüle

CİLDİN ALT TABAKALARINA DA ETKİ EDER

Yüz serumları cildin alt tabakalarına kadar etki eder. Nemlendirici yüz kremleri ise sadece üst tabakaya nem desteği sağlar. 

Yüz serumları uyguladıktan sonra cilde nem sağlamak için nemlendirici krem de uygulamak gerekir. Yani cilt bakımında her zaman serum sonrası nemlendirici de kullanılır.

Elektronik sigara kandırmacası! Cihazlara oyun özelliği getirdiler! Gençler risk altında Elektronik sigara kandırmacası! Cihazlara oyun özelliği getirdiler! Gençler risk altında Haberi Görüntüle

CİLT TİPİNE GÖRE YÜZ SERUMU SEÇMEK LAZIM

Ve akla takılan bir diğer soru. Yüz serumlarını herkes kullanabilir mi? Her cilt tipi, hem yüz serumu hem de nemlendirici krem kullanabilir. Önemli olan, cilt tipine ve ihtiyacına uygun ürün seçmek.

Yüz serumu, yaşlanma, leke gibi cilt hasarlarıyla daha başarılı bir şekilde mücadele etmek için kullanılabilir. Özellikle 30 yaşından sonra serum kullanmak cilde çok büyük yarar sağlar.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading