Yandex Metrica

Soğuk günlerde de enerjik olabilirsiniz! Bu yiyecekler kış depresyonuna savaş açıyor!

Sonbahar aylarında başlayan ve tüm kış süren mevsimsel duygulanım bozukluğu, kişinin mutsuz ve depresif olmasına yol açıyor. Düşük ruh hali ve konsantrasyon bozukluğu gibi sonuçlara yol açan bu durum, beslenme tarzında değişiklik yapılmasıyla normale dönebilir. Akdeniz diyeti, uzmanlar tarafından bu süreçte ısrarla öneriliyor.

Sağlık

23.01.2024, 21:49

Kış aylarına girilmesiyle birlikte depresyon vakaları sık görülmeye başlanacak. Çünkü hava sıcaklığı değişimi, düşük D vitamini seviyeleri ve soğuk havalarda eve kapanma, ruh sağlığını olumsuz etkileyecek. 

Gebelikte sigara içerseniz ne olur? Kadın doğum uzmanı tehlikeleri sıraladı! Haberi okuyan kadınlar hemen bırakıyor Gebelikte sigara içerseniz ne olur? Kadın doğum uzmanı tehlikeleri sıraladı!... Haberi Görüntüle

Vertigo tedavisinde kullanılan Epley Manevrası nedir? Epley Manevrası nasıl yapılır? Epley Manevrasının yan etkisi var mı? Vertigo tedavisinde kullanılan Epley Manevrası nedir? Epley Manevrası nasıl yapılır?... Haberi Görüntüle

ÇARESİZLİK, SUÇLULUK VE İLGİ EKSİKLİĞİ

Mevsimsel duygulanım bozukluğu yaşayan kişilerde düşük ruh hali, normal günlük aktivitelere ilgi eksikliği, çaresizlik, suçluluk ve konsantrasyon zorluğu gibi problemler görülüyor.

Uzmanlara göre kış depresyonu olarak da adlandırılan bu durum, beslenme tarzı değişikliği ile aşılabilir. Akdeniz Diyetine ise bu süreçte mutlaka şans verilmeli. Sebze, meyve, baklagiller, fındık, fasulye, tahıllar, tahıllar, balık ve zeytinyağı gibi doymamış yağları içeren bu diyet, düşük miktarda et ve süt ürünleri alımını ve az işlenmiş gıdayı içeriyor.

Bir fincan kahvenin bu yan etkilerini duyan yanına yaklaşmıyor! Beslenme uzmanları yazın asla önermiyor Bir fincan kahvenin bu yan etkilerini duyan yanına yaklaşmıyor! Beslenme... Haberi Görüntüle

Yaşlanmaya savaş açma zamanı! Bu hareketler yarım saatte 3 yaş gençleştiriyor Yaşlanmaya savaş açma zamanı! Bu hareketler yarım saatte 3 yaş... Haberi Görüntüle

AKDENİZ DİYETİ RUH HALİNİ İYİLEŞTİRİYOR

Araştırmalar, Akdeniz diyetinin, bir şekilde bağırsak-beyin bağlantımızla ilgili olan ruh halimiz üzerinde koruyucu bir etkisi olabileceğini gösteriyor.

Bağırsak mikroplarınızı beslemeye ve doldurmaya yardımcı olacak kaliteli yağlar ve fermente gıdalar, zihinsel sağlık için iyi bir karardır ve bir bütün olarak nasıl hissettiğimiz üzerinde zincirleme bir etkiye sahip olabilir. Lif ve kaliteli yağlar açısından zengin, çeşitli renkli taze malzemeler içeren, işlenmemiş bir diyeti tercih etmek, mevsimsel duygudurum bozuklukları için ek destek sağlayabilir.

Öte yandan depresyon ile mücadeleye yardımcı olmak için D vitamini ve anti-inflamatuarlar açısından yüksek bir diyet şekli de benimsenebilir. D vitamini içeren, kolayca bulunabilen bazı bileşenler arasında somon veya uskumru gibi yağlı balıklar, yumurta ve mantarlar bulunur. Hafta boyunca bu bileşenlerden bazılarını içeren birkaç öğün planlamak, seviyenizi yükseltmenize yardımcı olabilir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading