Yandex Metrica

Sebze ve meyveler taze mi satın alınmalı yoksa dondurulmuş olarak mı? Dondurulmuş gıdada besin değeri kaybı daha az!

Sebze ve meyveler taze mi satın alınmalı yoksa dondurulmuş olarak mı? Dondurulmuş gıdada besin değeri kaybı daha az!

Bazı kadınlar tarafından yemek hazırlamada pratiklik sağladığı için sıklıkla tercih ediliyor, bazıları ise tamamen sağlıksız olduğunu düşünüp evine bile sokmuyor. Dondurulmuş gıdalar hazırlama koşulu bakımından birtakım zararlar içerse de sebze ya da meyvenin besin değerini koruma bakımından faydalı bile olabilir. Bu tarz ürünler satın alınırken dikkat edilmesi gereken, içerisinde koruyucu ve katkı maddesinin bulunmuyor olması.

Sağlık

23.01.2024, 19:38

Dondurulmuş gıdalar zararlı mı? Dondurulmuş gıda alırken nelere dikkat etmek gerekir? Dondurulmuş gıda ve taze gıda arasında ne gibi farklılıklar var? İşte cevaplar...

Sebze ve meyveleri taze değil de dondurulmuş şekilde satın almak size ne kadar sağlıklı geliyor? İlk etapta her insan bu soruya tamamen sağlıksız yanıtını verecektir eminiz. Ancak durumuna yakından bakılınca dondurulmuş gıdaların taze sebze meyvelere oranla daha az besin değeri kaybına uğradığını sonucuna varılıyor.

Yaşlanmaya savaş açma zamanı! Bu hareketler yarım saatte 3 yaş gençleştiriyor Yaşlanmaya savaş açma zamanı! Bu hareketler yarım saatte 3 yaş... Haberi Görüntüle

DONDURULMUŞ GIDADA BESİN DEĞERİ KAYBI AZ OLUR

Taze sebze ve meyveler tarladan toplanıyor ve belki de çok uzun bir yolculuk ardından marketlere, pazarlara geliyor, sonrasında ise bizlere ulaşıyor. Bu süreç içinde de çoğu zaman besin değeri kaybına uğruyor. Ancak dondurma süürecinde bu yiyecekler toplanıp, yıkanıp donduruluyor ve besin değerini muhafaza ediyor.

Tabi pazardan veya marketten alınan sebze meyvelerin buzdolabındaki bekleme süresini de hesaba katmak lazım. Oysa bu gıdalar donmuş bir şekilde saklandığında tüketmesi daha sağlıklıdır. 

Glüten hassasiyeti olanlar sık tüketiyor! Tam tahıl özelliği ile kalbi koruyor, şekeri dengeliyor Glüten hassasiyeti olanlar sık tüketiyor! Tam tahıl özelliği ile kalbi... Haberi Görüntüle

DONDURMA İŞLEMİ SIRASINDA BİRAZ VİTAMİN KAYBI OLUR

Ancak şu var ki elbette gıdalar dondurma işlemi sırasında bir miktar vitamin kaybına uğrar. Suda çözünen vitaminler, buz kristalleri oluşup çözündüğünde bir miktar vitamin bozulur ve besin değeri değişir. Besin maddeleri, dikkatli bir ön hazırlama işlemiyle ve uygun koşullarda dondurulursa tüketim için güvenli olur.

Çocuğunuzun dili çileğe benziyorsa kardiyoloğa gidin! O organı için büyük tehlike Çocuğunuzun dili çileğe benziyorsa kardiyoloğa gidin! O organı için büyük... Haberi Görüntüle

ÇOK İŞLEM GÖRÜP DONDURULMUŞ GIDA SAĞLIĞA ZARARLI

Elbette ısıl işlem görmüş, pişmiş, hazırlanmış ve işlenip dondurulmuş besinler yukarıdaki dondurma işleminden çok ayrı. Bu tarz çok işlenmiş gıdalar kansere sebep olabilir. Trans yağlar bakımından zengin olan dondurulmuş besinler, kalp hastalığına yakalanma riskini arttırır. Dondurulmuş gıdada nişasta kullanılmış ise diyabet riskini tetikler.

Dondurulmuş gıda satın alınacaksa eğer katkı ve koruyucu madde içermemesine, son kullanım tarihinin çok uzun olmamasına, işlenmemiş, pişirilmemiş direkt olarak dondurulmuş gıda olmasına, dikkat etmek gerekir. Ayrıca donmuş gıdayı tek seferde çözmek önerilir. Birden fazla kez dondurulup çözünen besin bozulma riski taşır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading