Yandex Metrica

Sarımsak en kolay nasıl soyulur? İhtiyacınız olan kaliteli bir bıçak ve kesme tahtası!

Sarımsak en kolay nasıl soyulur? İhtiyacınız olan kaliteli bir bıçak ve kesme tahtası!

"Doğal antibiyotik" diye nitelenen sarımsak sağlık için çok faydalı. Yemeklere harika bir tat ve koku katan bu sebzeyi soymak ve kesmek ise bazı insanlar zahmetli olabiliyor. Mutfak şeflerine göre sarımsağı ezmenin en kolay yolu ise, onu ezmek.

Sağlık

21.02.2024, 07:22

Sarımsak nasıl soyulur? İşte cevabı...

Çoğu yemeğe yakışıyor, lezzet katıyor; sağlıklı olduğu için de herkes tarafından sıklıkla kullanılıyor. Sarımsak mutfakların doğal antibiyotiği. 

Bu sebzeyi soymak ise tıpkı soğan gibi eziyet haline gelebiliyor. İncecik zarlarını çıkarmak bazı kişiler tarafından sıkıcı ve zaman kaybı olarak görülüyor. Ayrıca yapışkan bir yapısı olması rahatsız bir hisse yol açabiliyor. 

Ömrü uzatan 6 baharat! Uzman Davut Dal ısrarla tavsiye ediyor! Yiyen yüz yaşını görüyor Ömrü uzatan 6 baharat! Uzman Davut Dal ısrarla tavsiye ediyor!... Haberi Görüntüle

EZME YÖNTEMİ EN İYİSİ

Ünlü mutfak şeflerine göre ise sarımsak soymanın en kolay yolu ezme yöntemi. Bunu yapmak için, sarımsağın başından bir diş çıkarın. Kök ucu size bakacak şekilde bir kesme tahtası üzerine yerleştirin. Tahtanın kaymasını önlemek için altına nemli bir mutfak havlusu koymayı deneyin. Keskin tarafı sizden uzağa bakacak şekilde bıçağın düz tarafını bir diş sarımsak üzerine koyun.
Elinizin topuğunu kullanarak bıçağın düz tarafını sarımsak karanfiline vurun. Bu, sarımsak karanfilini hafifçe ezip içini serbest bırakmanızı sağlar. Böylelikle sarımsağın kabuğunu kolayca soyabilirsiniz.

Şeflerin bunu sevmesinin nedeni ise başka herhangi bir özel alet veya ekipmana ihtiyaç olmaması. Sadece bir kesme tahtasına ve kaliteli bir bıçak iş görecektir. 

Kalem kağıtları hazırlayın! Yaz gribine karşı bağışıklık güçlendirici reçeteyi veriyoruz Kalem kağıtları hazırlayın! Yaz gribine karşı bağışıklık güçlendirici reçeteyi veriyoruz Haberi Görüntüle

HEM SOY HEM EZ

Aynı zamanda ezmek, sarımsağı soymakla kalmaz, içindeki kükürtün bir kısmını serbest bırakarak sarımsağın lezzetini yoğunlaştırır. Marine edilmiş soslar ve güveçler gibi yavaş pişirilen birçok yemek genellikle özellikle ezilmiş sarımsak gerektirir.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading