Yandex Metrica

Ramsay Hunt sendromu nedir, belirtileri nelerdir? Ramsay Hunt sendromu iyileşir mi?

Ramsay Hunt sendromu nedir, belirtileri nelerdir? Ramsay Hunt sendromu iyileşir mi?

Ramsay Hunt sendromu, Justin Bieber ile gündeme geldi. Ünlü şarkıcı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kendisine Ramsay Hunt sendromu konduğunu söyledi. Bu olay sonrasında Ramsay Hunt sendromu internette araştırılmaya başladı. Peki Ramsay Hunt sendromu nedir, belirtileri nelerdir? Ramsay Hunt sendromu iyileşir mi?

Sağlık

23.01.2024, 19:23

Justin Bieber, sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı videoda kendisine Ramsay Hunt sendromu konduğunu ilan etti. 28 yaşındaki Justin Bieber, yüz felcine sebep olabilen bir zona komplikasyonu olan Ramsay Hunt sendromu hakkında üç dakikalık bir video paylaştı. Peki Ramsay Hunt sendromu nedir, belirtileri nelerdir? Ramsay Hunt sendromu iyileşir mi?

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

RAMSAY HUNT SENDROMU NEDİR?

Ramsay Hunt Sendromu, çocuklarda suçiçeğine ve yetişkinlerde zona hastalığına varicella zoster virüsünün sebep olduğu nörolojik duruma denilen bir rahatsızlıktır. Virüs, tüm yaşam boyunca vücutta kalabilirmektedir.

Ramsay Hunt Sendromu, resmi olarak herpes zoster oticus olarak bilinir. Hastalığın adı rahatsızlığı ilk kez tanımlayan nörolog James Ramsay Hunt'tan geliyormektedir.

Washington Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden bulaşıcı hastalık uzmanı Dr. Anna Wald, "Yüzünüzden geçen sinirler oldukça dar, kemikli kanallardan geçer ve iltihaplandıklarında şişer ve işlev görme yeteneklerini kaybederler" sözlerini kullandı.

Ramsay Hunt Sendromu rahatsızlığı erkekleri ve kadınları eşit olarak etkilemektedir. Yüzün bir tarafında felç ve ağrılı, kabaran döküntülerle sonuçlanabilen rahatsızlık, yaşlı insanlarda daha sık görünmektedir. Kimi hastaların duymalarında farklılar yaşanır. Bir kulağa gelen ses diğerinden daha yüksek olarak algılanabilir. Ramsay Hunt Sendromunda kulak çınlaması (kulaklarda kronik bir çınlama) ya da kulakta olabilir. Kulak ve yüz ağrısı genellikle sendromun bir parçasıdır. Kİmi hastalarda vertigo da görülebilmektedir.

100 bin kişiden 5 veya 10'u her yıl Ramsay Hunt sendromuna yakalanmaktadır. New York'taki Mount Sinai Downtown'da enfeksiyon önleme ve kontrol müdürü Dr. Waleed Javaid Ramsay Hunt Sendromu için, "Bu herkesin başına gelebilir" sözlerini kullandı. 

Hemoglobin nedir? Hemoglobin yüksekliği tehlikeli mi? Hemoglobin neden yükselir? Hemoglobin nedir? Hemoglobin yüksekliği tehlikeli mi? Hemoglobin neden yükselir? Haberi Görüntüle

RAMSAY HUNT SENDROMU BELİRTİLERİ NELERDİR?

Ramsay Hunt sendromu belirtileri şöyledir:

Zona (Zoster ophthalmicus ya da Zoster oticus) bulguları

Deride ağrılı veziküller

Ağızda yumuşak damak erozyonları ve ülserleri

Tat alma bozukluğu (dil ipsilateral-ön bölgesinde)

Güçlü ağrı

Ateş

Gözyaşı akması

Sensorinöral işitme sorunları

Vertigo

Bölgesel lenfadenopati

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

RAMSAY HUNT SENDROMU İYİLEŞİR Mİ?

Erken tedavi ile fasial sinir felci ve sinus ven trombozu düzelebilir. Bell's paralizide hastaların %90'ı bir ay içinde iyileşebilir. RHS'da ise fasyal fonksiyonlarda tam kayıp olan hastaların sadece %10'unda tam iyileşme yaşanırken, tam olmayan kayıplarda bu oran yaklaşık olarak %66'dır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading